• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Κέικ & Μάφινς/ Πρωινά/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές

    Υγιεινά Μάφινς Μπανάνας με Σοκολάτα

    Είσαστε κι εσείς από εκείνους που αφήνουν τις μπανάνες στον πάγκο τις κουζίνας για μέρες? Και που όταν μαυρίσουν πια, αναρωτιέστε γιατί δεν τις αξιοποιήσατε? Κι εγώ το ίδιο…. Μου αρέσουν πολύ οι μπανάνες, αλλά συνήθως έχω κι άλλα φρούτα στο σπίτι που μου αρέσουν περισσότερο, ειδικά το καλοκαίρι.  🙂  Γι’ αυτό, τελευταίως, ψάχνω να βρω τρόπους να εκμεταλλευτώ τις ώριμες μπανάνες, πέρα από το να τις βάζω στην κατάψυξη για ένα δροσιστικό smoothie. Μετά τις πολύ νόστιμες τηγανίτες, έρχονται και τα υγιεινά μάφινς μπανάνας να δώσουν την λύση!

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

    Είναι τέλεια για τον πρωινό καφέ, για ένα υγιεινό σνακ στην δουλειά ή στο σχολείο και το σημαντικότερο είναι πως μπαίνουν στην κατάψυξη για να διατηρηθούν και όταν τα αποψύχετε είναι τα ίδια όπως πριν! Όταν ο καιρός είναι ζεστός τα κέικ και μάφινς που περιέχουν φρούτα δεν κρατούν πάνω από 2 ημέρες. Στο ψυγείο θα διατηρηθούν 1-2 ημέρες ακόμα, αλλά στην κατάψυξη διατηρούνται πολύ περισσότερο. Και τα παιδιά τα λατρεύουν!

    Αν δεν έχετε φορμάκια για μάφινς, βάλτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Απλά, έχετε στο νου σας πως θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψήσιμο. Επιπλέον, αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να φτιάξετε τα μάφινς ανακατεύοντας τα υλικά στο χέρι. Το μίξερ δεν είναι απαραίτητο, απλά κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

    Εγώ χρησιμοποίησα λάδι καρύδας για τα μάφινς, το οποίο έχει ουδέτερη γεύση, αλλά μπορούν να γίνουν και με ένα απαλό ελαιόλαδο.

     

    Υγιεινά Μάφινς Μπανάνας με Σοκολάτα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 11 μάφινς
    Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20-25 λεπτά

    Υλικά

    • 1 ¾ φλυτζανιού (200 γρ.) αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι
    • 1/3 φλυτζανιού (80ml) λάδι καρύδας, ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • ½ φλυτζάνι (170 γρ.) σιρόπι σφενδάμου, ή μέλι
    • 2 μεγάλα αυγά
    • 3 μέτριες, ώριμες μπανάνες (220 γρ. περίπου)
    • ¼ φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου, ή άλλο γάλα της αρεσκείας σας
    • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
    • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 100 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτες

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170ο

    2

    Στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε το λάδι με το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι.

    3

    Προσθέστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε τις μπανάνες και το γάλα και ανακατέψτε και πάλι.

    4

    Προσθέστε την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατέψτε.

    5

    Ρίξτε λίγο-λίγο το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

    6

    Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ελαφρά.

    7

    Μοιράστε το μείγμα στις ειδικές φόρμες για μάφινς και ψήστε για 20-25 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε πως ψήθηκαν, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι στο κέντρο ενός από τα μάφινς. Αν βγει στεγνό, έχουν ψηθεί.

    Διατροφικός πίνακας

    • 280 Ενέργεια
    • 41g Υδατάνθρακες
    • 34mg Χοληστερίνη
    • 11g Λίπος
    • 2g Φυτικές ίνες
    • 4g Πρωτεΐνες
    • 8g Κορεσμένα λίπη
    • 238mg Νάτριο
    • 21g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (99g)

     

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

     

    Vegan-Banana-Chocolate-Muffins – Υγιεινά-Μάφινς-Μπανάνας-Σοκολάτα

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    9 Comments

  • Απάντηση
    peps@pepiskitchen
    24 Οκτωβρίου, 2016 at 4:30 μμ

    Εχω χαζεψει με τις φωτογραφιες και δεν εχω μελετησει τη συνταγη χαχα Πολυ ωραιες!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      25 Οκτωβρίου, 2016 at 12:38 πμ

      ευχαριστώ πεπίτα!

  • Απάντηση
    Χρυσαυγή
    24 Οκτωβρίου, 2016 at 9:02 μμ

    Ναι, είμαι κι εγώ από αυτές που κρατάνε τις μπανάνες χωρίς να τις τρώνε και μετά κοιτάζω που να τις χρησιμοποιήσω!! χαχαχαχαχα
    Εύη, πολύ πολύ όμορφες φωτογραφίες για αυτά τα σούπερ τέλεια μάφινς! Μου αρέσουν τα υγιεινά άγλυκα κέικ, μπάρες, μάφινς κλπ που τα τρως για πρωινό!! Μπράβο σου για όλα!!
    σε φιλώ!!!!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      25 Οκτωβρίου, 2016 at 12:40 πμ

      ααα, ήξερα ότι είμαστε πολλοί! 😀
      ευχαριστώ κοριτσάκι μου!
      σε φιλώ

  • Απάντηση
    Χρύσα
    29 Οκτωβρίου, 2016 at 6:40 μμ

    Σε μας η αλήθεια είναι ότι δεν μένουν συχνά οι μπανάνες, γιατί τις τσακίζει, ο μικρός, αλλά πού και πού αφήνω επίτηδες μερικές για τέτοιες χρήσεις… Είναι το τέλειο κεκάκι για πρωινό, κάνω συχνά κι εγώ παρόμοια, και έτσι επιβεβαιώνω!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      3 Νοεμβρίου, 2016 at 4:57 μμ

      είναι όντως τέλεια! σ’ ευχαριστώ Χρύσα μου!

  • Απάντηση
    georgiou vicky
    3 Νοεμβρίου, 2016 at 4:38 μμ

    ποσα γραμμαρια μελι?το φλυτζανι τι χωρητικοτητας ειναι?

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      3 Νοεμβρίου, 2016 at 4:48 μμ

      μιλάμε πάντα για τις μεζούρες μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής. θα υπολογίσετε 170 γρ. μέλι

  • Απάντηση
    Υγιεινά Μάφινς Μπανάνας με Σοκολάτα | KeepUp
    9 Φεβρουαρίου, 2018 at 7:01 μμ

    […] Από την Healthy Cook  […]

  • Αφήστε το σχόλιό σας