Οι συνταγές για κέικ στην συλλογή μας δεν είναι ποτέ αρκετές. Πάντα θα βρίσκουμε κάποιο που μας αρέσει λίγο περισσότερο από το προηγούμενο και πολλές φορές θα αναφωνήσουμε μετά την πρώτη δοκιμή «αυτό το κέικ είναι το καλύτερο που έχω φτιάξει έως τώρα!». Αυτό έπαθα κι εγώ με αυτό το κέικ μπανάνας. Γιατί το κέικ είναι η καλύτερη παρέα όλη την διάρκεια της ημέρας, από τον πρωινό καφέ μέχρι το απογευματινό σνακ, και γιατί όχι, ακόμα και για τις βραδινές λιγούρες! ?
Εάν δε αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο και συνάμα τόσο υγιεινό, όσο το κέικ μπανάνας που σου προτείνω σήμερα, τότε ναι, έχεις βρει το νέο αγαπημένο σου και καλά θα κάνεις να το αποθηκεύσεις. Πλέον δεν θα το φτιάχνεις για να χρησιμοποιήσεις τις παραωριμασμένες μπανάνες που σου έχουν ξεμείνει, αλλά θα αγοράζεις μπανάνες και θα περιμένεις να ωριμάσουν επί τούτου, μόνο και μόνο για να το ξαναφτιάξεις! Τόσο καλό!
Πρόκειται για ένα κέικ μπανάνας, το banana bread όπως είναι γνωστό στο εξωτερικό, που δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans, καθώς και για νηστεία. Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά με αλεύρι ολικής άλεσης και η προσθήκη σοκολάτας είναι προαιρετική, όμως του πάει υπέροχα. Προαιρετική είναι και η προσθήκη λικέρ καφέ, αλλά πίστεψέ με, το απογειώνει! Αντί γι’ αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα αμυγδάλου, η χυμό πορτοκαλιού. Θα δώσουν λίγο διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι εξίσου νόστιμο. Επίσης, αντί για λικέρ καφέ, θα του πηγαίνει πολύ το μαύρο ρούμι, ή, το κονιάκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε τις μπανάνες, το μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, το λικέρ και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 25Χ11εκ. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε την κομμένη μπανάνα πάνω στο μείγμα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι ότου να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και αυτή να βγαίνει καθαρή. Τοποθετούμε την φόρμα σε σχάρα και αφήνουμε 10 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε το κέικ με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδαΚέικ Μπανάνας με σοκολάτα
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments