• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Κέικ & Μάφινς/ Νηστίσιμα/ Πρωινά/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές

    Κέικ Μπανάνας με σοκολάτα

    Δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans, καθώς και για νηστεία.

    Οι συνταγές για κέικ στην συλλογή μας δεν είναι ποτέ αρκετές. Πάντα θα βρίσκουμε κάποιο που μας αρέσει λίγο περισσότερο από το προηγούμενο και πολλές φορές θα αναφωνήσουμε μετά την πρώτη δοκιμή «αυτό το κέικ είναι το καλύτερο που έχω φτιάξει έως τώρα!». Αυτό έπαθα κι εγώ με αυτό το κέικ μπανάνας. Γιατί το κέικ είναι η καλύτερη παρέα όλη την διάρκεια της ημέρας, από τον πρωινό καφέ μέχρι το απογευματινό σνακ, και γιατί όχι, ακόμα και για τις βραδινές λιγούρες! ?

    Δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans, καθώς και για νηστεία.

    Εάν δε αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο και συνάμα τόσο υγιεινό, όσο το κέικ μπανάνας που σου προτείνω σήμερα, τότε ναι, έχεις βρει το νέο αγαπημένο σου και καλά θα κάνεις να το αποθηκεύσεις. Πλέον δεν θα το φτιάχνεις για να χρησιμοποιήσεις τις παραωριμασμένες μπανάνες που σου έχουν ξεμείνει, αλλά θα αγοράζεις μπανάνες και θα περιμένεις να ωριμάσουν επί τούτου, μόνο και μόνο για να το ξαναφτιάξεις! Τόσο καλό!

    Δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans, καθώς και για νηστεία.

    Πρόκειται για ένα κέικ μπανάνας, το banana bread όπως είναι γνωστό στο εξωτερικό, που δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans, καθώς και για νηστεία. Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά με αλεύρι ολικής άλεσης και η προσθήκη σοκολάτας είναι προαιρετική, όμως του πάει υπέροχα. Προαιρετική είναι και η προσθήκη λικέρ καφέ, αλλά πίστεψέ με, το απογειώνει! Αντί γι’ αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα αμυγδάλου, η χυμό πορτοκαλιού. Θα δώσουν λίγο διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι εξίσου νόστιμο. Επίσης, αντί για λικέρ καφέ, θα του πηγαίνει πολύ το μαύρο ρούμι, ή, το κονιάκ.

    Δεν περιέχει ζωικά λιπαρά, είναι ιδανικά για χορτοφάγους και vegans, καθώς και για νηστεία.

    Κέικ Μπανάνας με σοκολάτα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 14
    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά περίπου

    Υλικά

    • 4 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες (480γρ. περίπου) , πολτοποιημένες καλά με ένα πιρούνι
    • 330γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 300γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι, εάν δεν είστε vegan)
    • 3 ½ κουταλιές λάδι καρύδας ή ένα πολύ απαλό ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές λικέρ καφέ (ή κονιάκ, ή μαύρο ρούμι, ή χυμό πορτοκαλιού, ή γάλα αμυγδάλου)
    • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
    • 2 κουταλάκια baking powder
    • 1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
    • ½ κουταλάκι αλάτι
    • 160γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
    • 1 μπανάνα κομμένη στην μέση, για το γαρνίρισμα

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

    2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.

    3

    Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε τις μπανάνες, το μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, το λικέρ και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

    4

    Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν .

    5

    Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε και πάλι.

    6

    Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 25Χ11εκ. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε την κομμένη μπανάνα πάνω στο μείγμα.

    7

    Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι ότου να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και αυτή να βγαίνει καθαρή.

    8

    Τοποθετούμε την φόρμα σε σχάρα και αφήνουμε 10 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε το κέικ με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Διατροφικός πίνακας

    • 270 Ενέργεια
    • 49g Υδατάνθρακες
    • 1mg Χοληστερίνη
    • 7,7g Λίπος
    • 4g Φυτικές ίνες
    • 4g Πρωτεΐνες
    • 5,2g Κορεσμένα λίπη
    • 224mg Νάτριο
    • 24g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Αφήστε το σχόλιό σας