• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Μπάρες Δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Πρωινά/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά

    Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά, που δεν χρειάζονται ψήσιμο - No bake Granola Bars with only 5 ingredients

    Υγιεινές μπάρες δημητριακών που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Για να τις φτιάξετε χρειάζεστε μόνο 5 υλικά. Είναι ιδανικές για πρωινό ή για σνακ και μεταφέρονται εύκολα.

    Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά, που δεν χρειάζονται ψήσιμο - No bake Granola Bars with only 5 ingredients

     

    Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά, που δεν χρειάζονται ψήσιμο - No bake Granola Bars with only 5 ingredients

     

    Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά, που δεν χρειάζονται ψήσιμο - No bake Granola Bars with only 5 ingredients

     

    Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    Serves: 12
    Prep Time: 15 λεπτά

    Ingredients

    • 135γρ. (1 φλυτζάνι) αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
    • 90γρ. (¼ φλυτζανιού) μέλι
    • 70γρ. (¼ φλυτζανιού) φυστικοβούτυρο
    • 110γρ. (1 φλυτζάνι) αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
    • 130γρ. (1 ½ φλυτζάνι) νιφάδες βρώμης

    Instructions

    1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Κόψτε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια, απλώστε τα σε αντικολλητικό ταψί και βάλτε τα στο φούρνο για 15’ περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορείτε, αν θέλετε, να καβουρδίσετε και τις νιφάδες βρώμης συγχρόνως.  Αφήστε τα λίγο να κρύωσουν.

    2

    Βάλτε τα δαμάσκηνα στο multi και πολτοποιήστε τα μέχρις ότου να φαίνονται στο μίγμα μικρά κομμάτια, περίπου 1 λεπτό. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε 2-3 σταγόνες νερό.

    3

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αφήστε να ζεσταθούν λίγο, σε χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα να ανακατευθούν.

    4

    Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα.

    5

    Ρίξτε στο μπωλ το μίγμα με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε καλά, προσέχοντας να ανακατευθούν καλά τα δαμάσκηνα με τα υπόλοιπα υλικά.

    6

    Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα σκεύος το οποίο το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή πλαστική μεμβράνη, και απλώστε το καλά.  Βάλτε το στο ψυγείο  για περίπου 30’, ή στην κατάψυξη για περίπου 20’ για να σφίξει.

    7

    Βγάλτε τις μπάρες από το ταψί και κόψτε τις σε ίσα κομμάτια. Φυλάσσονται σε δοχείο που κλείνει για περίπου μία εβδομάδα. Το καλοκαίρι φυλάξτε τις στο ψυγείο.

    Nutrition

    • 192 Calories
    • 25,2g Carbohydrates
    • 9,5g Fat
    • 3,7g Fiber
    • 5,3g Protein
    • 0,9g Saturated fat
    • 12,5g Sugar

    Notes

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
    Διατροφικός πίνακας ανά μερίδα

    Εγώ χρησιμοποίησα ένα τετράγωνο ταψάκι 24Χ24. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το πάχος των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους.

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    4 Comments

  • Reply
    ellakichas
    29 Απριλίου, 2014 at 9:03 μμ

    Καλησπέρα Έυη. Στη μπάρα δημητριακών αν δε βάλουμε αμύγδαλο, τι θα ήταν ανάλογο σε γευση για να αντικαταστήσουμε?

    • Reply
      The Healthy Cook
      29 Απριλίου, 2014 at 11:33 μμ

      Καλησπέρα!! Τα αμύγδαλα μπορείς να τα αντικαταστήσεις με καρύδια, φιστίκια αιγίνης, ή φουντούκια. Ακόμα μπορείς να κάνεις συνδυασμό ξηρών καρπών, τηρώντας πάντα τις δοσολογίες, δηλαδή οι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιήσεις να μην ξεπερνούν το 1 φλιτζάνι.
      Τις επόμενες μέρες ακολουθούν κι άλλες συνταγές για μπάρες δημητριακών, οπότε θα δεις κι άλλους συνδυασμούς.
      Καλή επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις!

      • Reply
        ellakichas
        1 Μαΐου, 2014 at 9:47 μμ

        Ευχαριστώ για την πληροφορία, όταν τις φτιάξω θα σου πω εντυπώσεις ,αλλά θα είναι χωρίς αμύγδαλο γιατί έχω αλλεργία και δεν μπορώ να το φάω..

  • Reply
    Υγιεινα Καλοκαιρινα Σνακς για το Δρομο - Stavroula's Healthy Cooking
    29 Ιουλίου, 2016 at 6:44 μμ

    […] Μπάρες Δημητριακών με 5 Υλικά από το The Healthy Cook […]

  • Leave a Reply