Υγιεινές μπάρες δημητριακών που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Για να τις φτιάξετε χρειάζεστε μόνο 5 υλικά. Είναι ιδανικές για πρωινό ή για σνακ και μεταφέρονται εύκολα.
Μπάρες δημητριακών με 5 υλικά
Ingredients
- 135γρ. (1 φλυτζάνι) αποξηραμένα δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
- 90γρ. (¼ φλυτζανιού) μέλι
- 70γρ. (¼ φλυτζανιού) φυστικοβούτυρο
- 110γρ. (1 φλυτζάνι) αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
- 130γρ. (1 ½ φλυτζάνι) νιφάδες βρώμης
Instructions
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C. Κόψτε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια, απλώστε τα σε αντικολλητικό ταψί και βάλτε τα στο φούρνο για 15’ περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μπορείτε, αν θέλετε, να καβουρδίσετε και τις νιφάδες βρώμης συγχρόνως. Αφήστε τα λίγο να κρύωσουν.
Βάλτε τα δαμάσκηνα στο multi και πολτοποιήστε τα μέχρις ότου να φαίνονται στο μίγμα μικρά κομμάτια, περίπου 1 λεπτό. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε 2-3 σταγόνες νερό.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το μέλι και το φυστικοβούτυρο και αφήστε να ζεσταθούν λίγο, σε χαμηλή φωτιά, ίσα-ίσα να ανακατευθούν.
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα.
Ρίξτε στο μπωλ το μίγμα με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατέψτε καλά, προσέχοντας να ανακατευθούν καλά τα δαμάσκηνα με τα υπόλοιπα υλικά.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα σκεύος το οποίο το έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή πλαστική μεμβράνη, και απλώστε το καλά. Βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 30’, ή στην κατάψυξη για περίπου 20’ για να σφίξει.
Βγάλτε τις μπάρες από το ταψί και κόψτε τις σε ίσα κομμάτια. Φυλάσσονται σε δοχείο που κλείνει για περίπου μία εβδομάδα. Το καλοκαίρι φυλάξτε τις στο ψυγείο.
Nutrition
-
192 Calories
-
25,2g Carbohydrates
-
9,5g Fat
-
3,7g Fiber
-
5,3g Protein
-
0,9g Saturated fat
-
12,5g Sugar
Notes
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου.
Διατροφικός πίνακας ανά μερίδα
Εγώ χρησιμοποίησα ένα τετράγωνο ταψάκι 24Χ24. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το πάχος των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους.
4 Comments
ellakichas
29 Απριλίου, 2014 at 9:03 μμΚαλησπέρα Έυη. Στη μπάρα δημητριακών αν δε βάλουμε αμύγδαλο, τι θα ήταν ανάλογο σε γευση για να αντικαταστήσουμε?
The Healthy Cook
29 Απριλίου, 2014 at 11:33 μμΚαλησπέρα!! Τα αμύγδαλα μπορείς να τα αντικαταστήσεις με καρύδια, φιστίκια αιγίνης, ή φουντούκια. Ακόμα μπορείς να κάνεις συνδυασμό ξηρών καρπών, τηρώντας πάντα τις δοσολογίες, δηλαδή οι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιήσεις να μην ξεπερνούν το 1 φλιτζάνι.
Τις επόμενες μέρες ακολουθούν κι άλλες συνταγές για μπάρες δημητριακών, οπότε θα δεις κι άλλους συνδυασμούς.
Καλή επιτυχία! Περιμένω εντυπώσεις!
ellakichas
1 Μαΐου, 2014 at 9:47 μμΕυχαριστώ για την πληροφορία, όταν τις φτιάξω θα σου πω εντυπώσεις ,αλλά θα είναι χωρίς αμύγδαλο γιατί έχω αλλεργία και δεν μπορώ να το φάω..
Υγιεινα Καλοκαιρινα Σνακς για το Δρομο - Stavroula's Healthy Cooking
29 Ιουλίου, 2016 at 6:44 μμ[…] Μπάρες Δημητριακών με 5 Υλικά από το The Healthy Cook […]