Home » Τυρόπιτα με Κεφίρ & Καλαμποκάλευρο – Cornmeal & Kefir Cheese Bake

Τυρόπιτα με Κεφίρ & Καλαμποκάλευρο – Cornmeal & Kefir Cheese Bake

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο, ιδανικό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο - Cornmeal & kefir cheese bake, an ideal snack for all

for english scroll down

Νέα συνταγή σήμερα, μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο. Τεμπελοτυρόπιτα δηλαδή, από αυτές που τα βάζεις όλα σε ένα μπωλ και την ψήνεις. Είναι ιδανικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο, οπότε εάν ανήκετε σε αυτούς που γυρνάνε σιγά-σιγά στην καθημερινότητα, είναι ότι πρέπει.

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο, ιδανικό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο - Cornmeal & kefir cheese bake, an ideal snack for all

Είναι, επίσης, ιδανική για όσους καλλιεργούν κεφίρ στο σπίτι και πολλές φορές τους περισσεύει, όπως συμβαίνει και σε εμένα πολλές φορές. Έτσι βγήκε και αυτή η συνταγή, όχι από εμένα αλλά από την φίλη μου Αγγελική. Εγώ την έφερα στα μέτρα μου και σας την παρουσιάζω σήμερα, ώστε να την δοκιμάσετε κι εσείς.

 Τα τυριά που χρησιμοποίησα είναι φέτα, ξινομυζήθρα (που την αγαπώ πολύ) και κεφαλοτύρι. Σε τέτοιες συνταγές, βέβαια, μπορείς να «παίξεις» με τα τυριά και να χρησιμοποιήσεις αυτά που σου αρέσουν. Για μένα, πάντως, η φέτα είναι απαραίτητη.

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο, ιδανικό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο - Cornmeal & kefir cheese bake, an ideal snack for all

Tυρόπιτα με Kεφίρ και Kαλαμποκάλευρο

Μερίδες:   9

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   40 λεπτά

Υλικά:

  • 270γρ. κεφίρ (σπιτικό ή του εμπορίου)
  • 3 αυγά
  • 200γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 200γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 70γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 200γρ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • ½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το κεφίρ με τα αυγά.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί 24Χ24εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα στις γωνίες. Και η γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ είναι έτοιμη!

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο, ιδανικό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο - Cornmeal & kefir cheese bake, an ideal snack for all

New recipe today! An easy and quick cornmeal and kefir cheese bake. It’ s a “lazy” cheese pie, as we call these kind of bakes in Greece; one of those you mix everything in a bowl and then bake it. It is an ideal office or school snack, so if you belong to those who are slowly returning to everyday life, it is a must.

It is also ideal for those who grow a kefir culture at home and often have more than they can consume, as it often happens to me. That’s how this recipe came out, not from me but from my friend Aggeliki. I made some changes and I present it to you today, so that you can try it too.

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο, ιδανικό σνακ για το σχολείο ή το γραφείο - Cornmeal & kefir cheese bake, an ideal snack for all

 The cheeses I used are feta, xinomyzithra (which I love very much) and kefalotyri. In such recipes, of course, you can “play” with the cheeses and use the ones you like, or those you have on hand. For me, however, feta is essential.

Xinomyzithra is a soft, very white, creamy, moist, with a sour taste cheese made from ewes’ and/or goats’ milk, mostly in Crete. You can use feta as a substitute, or, ricotta with some lemon juice to recreate the sour taste.

Kefalotyri is a hard, salty white cheese made from sheep milk or goat’s milk, and is especially suited for grating. We use it often in pasta dishes, pies, or even fried as a meze.

Cornmeal & Kefir Cheese Bake
Prep Time
10 mins
Cook Time
40 mins
 

An easy and no-fuzz recipe, that will make a great school, or, office snack, or a light meal.

Course: Appetizer, Brunch, Snack
Cuisine: Mediterranean
Keyword: cheese, cheese bake, cornbread, feta, greek, healthy snack, kefir, kefir cornbread, snack
Servings: 9
Author: Evi
Ingredients
  • 270 gr. milk kefir
  • 3 eggs
  • 200 gr. xinomyzithra* crushed
  • 200 gr. feta crushed
  • 70 gr. grated kefalotyri
  • 200 gr. cornmeal
  • 2 teaspoons baking powder
  • ½ teaspoon nutmeg
  • 100 ml olive oil
  • pepper
Instructions
  1. In a large bowl, mix milk kefir with the eggs.
  2. Add all the remaining ingredients and mix well.
  3. Pour the mixture into an oiled square pan 24x24cm. and spread it evenly.
  4. Bake in a preheated oven, at 180o C, for about 40 minutes, until it turns golden on the edges.
Recipe Notes

*Use feta cheese as a substitute to xinomyzithra, if the latter is anavailable.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.