Τόσα χρόνια διατηρώ αυτό το μπλογκ και δεν σας έχω φτιάξει ένα υγιεινό παγωτό σοκολάτα?? Ε, ντροπή! ? Επανορθώνω αμέσως, δημοσιεύοντας σήμερα την συνταγή για το πιο νόστιμο και υγιεινό παγωτό σοκολάτα που έχετε φάει! Και με την ζέστη που βιώνουμε αυτές τις ημέρες, είναι ότι πρέπει!

Περιέχει μπανάνα, αβοκάντο, κακάο, ταχίνι, αγαύη (μπορείς να βάλεις μέλι εάν δεν είσαι vegan), κανέλα Κεϋλάνης, κακάο νιμπς και, προαιρετικά, λίγο πιπέρι καγιέν, που δεν «ακούγεται», αλλά δίνει μια ωραία αίσθηση. Τόσα θρεπτικά υλικά με αποτέλεσμα ένα πραγματικά πολύ νόστιμο παγωτό!

Να ξέρεις, θα είναι δύσκολο να περιμένεις να παγώσει ? αλλά και να ξεπαγώσει ώστε να μπορέσεις να σερβίρεις… Χρειάζεται να το αφήσεις αρκετή ώρα εκτός ψυγείου. Όσο λιγότερα λιπαρά έχει ένα παγωτό, τόσο πιο δύσκολα ξεπαγώνει. Σκέψου όμως πως μπορείς να το φας και σαν μους, πριν παγώσει, άρα θα το δοκιμάσεις ?
Σίγουρα κάποιοι θα θυμηθείτε αυτή την σοκολάτα, διαβάζοντας αυτή την συνταγή ?

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέχρι το καγιέν στον κάδο του πολυμίξερ και πολτοποιούμε. Αφαιρούμε τα μαχαίρια, προσθέτουμε τα κακάο νιμπς και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες, ή όλη την νύχτα. Πριν σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη για τουλάχιστον 20 λεπτά. *Εάν σας αρέσει η spicy σοκολάτα, διπλασιάστε το καγιέν. Εγώ αυτό κάνω ?
Υγιεινό Παγωτό Σοκολάτα
Υλικά
Εκτέλεση
Διατροφικός πίνακας
Σημειώσεις
Διατροφικός πίνακας ανά μερίδα 123 gr.
Δεν υπάρχουν σχόλια