• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Νηστίσιμα/ Όσπρια/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Μαυρομάτικα Φασόλια με Άγριο Μάραθο

    A simple, but delicious, recipe from Crete with black-eyed beans and fennel

    Ένα αγαπημένο φαγητό της εποχής έχω να μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Μαυρομάτικα φασόλια με άγριο μάραθο, μαζεμένο από την εξοχή. Είναι η εποχή του βλέπεις, και αξίζει τον κόπο. Η μυρωδιά του και η φρεσκάδα του θα σας αποζημιώσουν.

    Μαυρομάτικα φασόλια με άγριο μάραθο, μαζεμένο από την εξοχή. Είναι η εποχή του βλέπεις, και αξίζει τον κόπο. Η μυρωδιά του και η φρεσκάδα του θα σας αποζημιώσουν.

    Αυτή την συνταγή την φτιάχνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Λατρεύω την μυρωδιά του μάραθου! Συνήθως τον μαζεύω από την εξοχή γύρω από το Λαύριο, όπου πηγαίνω συχνά. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε παντού, αλλά και πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλλιεργήσιμο, από το σούπερ μάρκετ, ή, την λαϊκή.

    Το φαγάκι αυτό είναι πολύ απλό, αλλά πεντανόστιμο!  Το είχα δει πρώτη φορά σε ένα βιβλίο με κρητικές συνταγές.

    Μαυρομάτικα Φασόλια με Άγριο Μάραθο

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 6
    Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 40 λεπτά

    Συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο “Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα, Το θαύμα της κρητικής διατροφής”, Μαρία & Νίκος Ψιλάκης, Εκδόσεις Καρμάνωρ, 2001.

    Ingredients

    • 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
    • 90ml ελαιόλαδο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 300γρ. φρέσκο μάραθο (κατά προτίμηση άγριο), ψιλοκομμένο
    • 500γρ. φρέσκες τομάτες ψιλοκομμένες, ή, 600γρ. τοματάκια κονκασέ
    • αλάτι, πιπέρι

    Instructions

    1

    Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μπόλικο νερό για περίπου 15-20 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

    2

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

    3

    Προσθέτουμε τον μάραθο και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμα.

    4

    Προσθέτουμε τις τομάτες και σιγοβράζουμε 10 λεπτά περίπου.

    5

    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και όσο ζεστό νερό χρειαστεί για να καλυφθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.

    Nutrition

    • 167 Calories
    • 10g Carbohydrates
    • 14.2g Fat
    • 2g Protein
    • 2g Saturated fat
    • 159mg Sodium
    • 5g Sugar

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply