• Ελληνικά
  • English
  • Food Blog Awards 2015/ Vegan/ Για χορτοφάγους/ Μπάρες Δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Πρωινά/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα

    Η σημερινή ανάρτηση είναι και η τελευταία ανάρτηση για τον διαγωνισμό Food Blog Awards 2015 2015, που διοργανώνει το περιοδικό ΒΗΜΑGourmet. Στην ουσία είναι η 2η δοκιμασία για τις υποψήφιες της κατηγορίας Best Design & Site Architecture, οι οποίες έπρεπε να μαγειρέψουμε μια συνταγή μας για τους επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ, που είναι και ο χορηγός μας. Κι έτσι, λοιπόν, βρέθηκα κι εγώ το Σάββατο 5/12 στο ΙΚΕΑ Κηφισού, να μαγειρεύω μπάρες δημητριακών με σοκολάτα φιστίκια Αιγίνης, κράνμπερις και κολοκυθόσπορο, και να εξηγώ στον κόσμο την συνταγή βήμα-βήμα.

    #chocolate, #granolabars

     

    Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πραγματικά την απόλαυσα! Και νομίζω πως και ο κόσμος την απόλαυσε πολύ, αν κρίνω από το ενδιαφέρον και τις απορίες, αλλά και από τα καλά τους λόγια. Σας έχω και βίντεο για να μην στεναχωριέστε όσοι το χάσατε!  🙂

    #chocolate, #granolabars

    Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιώ και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240 γρ.). Μπορούν, επίσης να γίνουν με άλλους ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια), ή με άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μύρτιλλα, goji berries, χοντροκομμένα βερίκοκα). Τηρώντας τις δοσολογίες που σας δίνω μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

    Ας δούμε τώρα την συνταγή:

    Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 40 κομμάτια
    Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

    Υλικά

    • 1 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
    • 1 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
    • 1 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
    • 1 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
    • 1 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
    • 2 ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
    • 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
    • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
    • 2 1/2 κουταλιές κανέλλα

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά.

    2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

    3

    Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ή, με το χέρι μας.

    4

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

    5

    Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 40Χ32cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 20 λεπτά.

    6

    Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια.

     

    Εύχομαι να τις απολαύσετε!

    Για να με ψηφίσετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!

     

    #chocolate, #granolabars

     

    #chocolate, #granolabars

     

     

    #chocolate, #granolabars

     

    #chocolate, #granolabars

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    17 Comments

  • Απάντηση
    jasmincookbook
    9 Δεκεμβρίου, 2015 at 2:59 μμ

    Evi, what a nice video (I didn’t understand almost non of it, though :/)
    I’m happy to see how you look like…
    I like your voice – it’s so youthful, and you made the perfect granola bars!

    Good luck with the contest!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      9 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:44 μμ

      hahahaha Jasmin! I’m sure you didn’t! I was explaining the recipe, so you might as well read it here. 🙂
      thank you so much dear! I’m sending you a big hug!

  • Απάντηση
    Ξανθή
    9 Δεκεμβρίου, 2015 at 6:03 μμ

    Μπράβο!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      9 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:45 μμ

      ευχαριστώ Ξανθή μου! 🙂

  • Απάντηση
    peps@pepiskitchen
    10 Δεκεμβρίου, 2015 at 8:01 πμ

    Υπέροχες σοκολατένιες μπάρες και πολύ εύκολες!!!
    Ήταν όλα πολύ όμορφα!!!!
    Καλή επιτυχία Ευούλα!! <3

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:48 μμ

      <3

  • Απάντηση
    Αγγελική
    10 Δεκεμβρίου, 2015 at 12:30 μμ

    Τελείωσες με τον καλύτερο τρόπο! Σου πάει το ΙΚΕΑ και σου πάνε και οι κάμερες, σκέψου το :p
    Καλή επιτυχία Εύη μου καλή!! Σε φιλώ!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:49 μμ

      χαχαχα!! ευχαριστώ!
      φιλιά πολλά!

  • Απάντηση
    stylencritics
    10 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:10 μμ

    Πήγα κατευθείαν στο βίντεο. Εξαιρετικό όπως και η συνταγή και εσύ υπέροχη. Καλή επιτυχία!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:50 μμ

      σ’ ευχαριστώ πολύ Σόνια!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    Χρύσα
    11 Δεκεμβρίου, 2015 at 7:37 μμ

    Μπράβο Ευάκι, οι μπάρες φαίνονται λαχταριστές, όπως όλες οι αντίστοιχες συνταγές σου, αλλά κι εσύ η ίδια είσαι υπέροχη στο βίντεο!
    Και πάλι μπράβο!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:52 μμ

      ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου!
      φιλιά πολλά!

  • Απάντηση
    Marion
    12 Δεκεμβρίου, 2015 at 9:26 μμ

    Μπράβο Ευη.
    Πολύ καλό. Ηθελα να ερθω αλλά ήταν δύσκολη μέρα.

    Και η συνταγή επίσης πολύ καλή. Θα την κάνω σίγουρα.

    Καλή επιτυχία εύχομαι 🙂

    Φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:53 μμ

      σ΄ευχαριστώ πολύ Μάριον!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    Chocolate energy bars - Eat Yourself Greek
    30 Ιουλίου, 2016 at 2:39 μμ

    […] as it unfolds. For these energy bars I was inspired by my good friend Evi from the blog the healthy cook who makes delicious and very healthy savoury and sweet treats. I loved her chocolate oat bars, they […]

  • Απάντηση
    Πενη Κάρη
    2 Μαρτίου, 2017 at 8:52 πμ

    Φαίνονται τόσο όμορφες! !!Έχω μια απορία! !!Θα μπορούσαμε να ενώσουμε τα υλικά μας ζεσταινοντας μέλι ταχίνι και σοκολάτες! !! Χωρίς καθόλου ψήσιμο! !! Γνωρίζω ότι οι σπόροι( κολοκυθοσπορος φιστίκια κ.λ.π.) δεν πρέπει να ψήνονται. ..χάνουν πολύτιμα συστατικά! !!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Μαρτίου, 2017 at 11:38 πμ

      Φαντάζομαι πως ναι, αλλά οι μπάρες σας θα είναι πιο μαλακές, θα κολλάνε λίγο και δεν θα μεταφέρονται εύκολα. Αν δεν σας πειράζει αυτό δοκιμάστε το.
      Η αλήθεια είναι πως ούτε το το μέλι θα πρέπει να ζεσαταίνεται ☺️

    Αφήστε το σχόλιό σας