• Ελληνικά
 • English
 • THCMagazino

  Goût de France / Good France 2017

  Για άλλη μια χρονιά, στις 21 Μαρτίου, γιορτάζει η γαλλική κουζίνα. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος , στις τέσσερις γωνιές του κόσμου θα τιμηθεί με τον τρόπο αυτόν μια κουζίνα ζωντανή, ανοικτή και καινοτόμα, που παραμένει πιστή στις αξίες της:  μοίρασμα, τέρψη, σεβασμός στην καλή διατροφή και στον πλανήτη. Έτσι λοιπόν, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Τρίτη 21 Μαρτίου, μέσω του Goût de France / Good France 2000 σεφ θα ενώσουν τις δυνάμεις τους.  2000 εστιατόρια στις 5 ηπείρους  θα ενωθούν και θα σερβίρουν ένα δείπνο εμπνευσμένο από την γαλλική κουζίνα και τεχνογνωσία.

  Goût-de-France-Good-France-2017

  Το Goût de France / Good France, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης. Κατά τα πρότυπα του Auguste Escoffier, ο οποίος εισήγαγε το 1912 « τα Δείπνα του Επίκουρου », το ίδιο μενού, την ίδια ημέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου και με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συνδαιτυμόνων, η πρωτοβουλία Goût de France / Good France ακολουθεί αυτήν την όμορφη ιδέα με τη συμμετοχή εστιατορίων από ολόκληρο τον κόσμο.

  Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να κάνει γνωστό τον γαλλικό τρόπο ζωής, τα τοπικά γαλλικά προϊόντα και να προωθήσει την Γαλλία ως τουριστικό και γαστρονομικό  προορισμό. Το μενού του Goût de France / Good France αποτελείται από απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, ένα ή δύο κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο, συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες .

  Goût-de-France-Good-France-2017

  Φέτος η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό συμμετοχών, με σημαντική αύξηση του αριθμού των σεφ και εστιατορίων που παίρνουν μέρος (15 εστιατόρια το 2015 και 21 εστιατόρια το 2016). 65 εστιατόρια σε 15 πόλεις της Ελλάδας στρώνουν τραπέζι «αλά γαλλικά» και ετοιμάζουν μενού εμπνευσμένα από τη γαλλική γαστρονομία. Μια μοναδική ευκαιρία να γευτούμε και να μαγευτούμε με τις γεύσεις της Γαλλίας.

  Για να δείτε την λίστα των ελληνικών εστιατορίων και μπιστρό που παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και για να δείτε το μενού που προτείνουν για την βραδιά Goût de France / Good France πατήστε εδώ.

  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com καθώς και στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

  Ραντεβού, λοιπόν, στις 21 Μαρτίου 2017 σε ένα από τα 2000 εστιατόρια ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο Goût de France / Good France για να ανακαλύψουμε την τέχνη τους και τη δημιουργικότητά των Σεφ και να γευτούμε μοναδικές γεύσεις!

  Goût-de-France-Good-France-2017

   

  Goût-de-France-Good-France-2017

   

  Goût-de-France-Good-France-2017

   

  Share on Social Media
   
      

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply