• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Μπάρες Δημητριακών/ Πρωινά/ Σνακς/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Granola με καρύδα, σοκολάτα και καφέ

    Μείγμα δημητριακών granola με καρύδα και σοκολάτα για το πρωινό σας, με γεύση μόκα - Mocha Granola with coconut and chocolate

    Μείγμα δημητριακών, καρύδας και σοκολάτας για το πρωινό σας με γεύση μόκα. Το φτιάχνετε σε 5’ και μετά από 30 λεπτά ψήσιμο, έχετε έτοιμο μείγμα για ένα απολαυστικό πρωινό, ή και επιδόρπιο…. γιατί όχι?

    Σερβίρετε την granola με γάλα, γιαούρτι,  ή με ξινόγαλα.

    Μείγμα δημητριακών granola με καρύδα και σοκολάτα για το πρωινό σας, με γεύση μόκα - Mocha Granola with coconut and chocolate

     

     

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 12
    Prep Time: 35’ λεπτά

    Ingredients

    • 3 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης
    • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ
    • ¼ φλυτζανιού κακάο
    • 1 ½ κουταλιά καφέ espresso (σκόνη)
    • ¼ φλυτζανιού σκούρα καστανή ζάχαρη
    • ½ φλυτζάνι μέλι
    • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
    • 1 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη
    • 1 φλυτζάνι σταγόνες σοκολάτας

    Instructions

    1

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160ο C.

    2

    Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, το κακάο, τον καφέ και την ζάχαρη.

    3

    Ρίξτε στο μπωλ το μέλι και την βανίλια και φροντίστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

    4

    Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, βάλτε το στο φούρνο.

    5

    Ψήστε το για 30’ περίπου, ανακατεύοντας κάθε 5’. Στα τελευταία 5’ προσθέστε την τριμμένη καρύδα.

    6

    Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.

    7

    Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο.

    Nutrition

    • 270 Calories
    • 42g Carbohydrates
    • 12.2g Fat
    • 5.1g Fiber
    • 5.4g Protein
    • 5g Saturated fat
    • 24g Sugar

    Notes

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης, σιρόπι σφενδάμου, ακόμη και χαρουπόμελο, το οποίο θα τονώσει την γεύση της σοκολάτας.

     

    Η  αρχική συνταγή είναι από το Kitchen Confidante

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    4 Comments

  • Reply
    createwithheart
    21 Απριλίου, 2014 at 9:11 μμ

    Πρέπει να’ναι νοστιμότατο…. Θα το φτιάξω σίγουρα!! Φιλιά!

    • Reply
      The Healthy Cook
      21 Απριλίου, 2014 at 9:28 μμ

      Να το φτιάξεις! Είναι πραγματικά νόστιμο! Περιμένω εντυπώσεις!
      Φιλιά!!

  • Reply
    Ξανθή
    20 Οκτωβρίου, 2016 at 9:35 πμ

    Λέω από βδομάδα να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο.
    Μπορώ να μη βάλω τον καφέ;;

    • Reply
      The Healthy Cook
      21 Οκτωβρίου, 2016 at 2:21 μμ

      ωραία Ξανθή μου!
      ναι, βέβαια μπορείς να το παραλείψεις 🙂

    Leave a Reply