Το στραγγιστό γιαούρτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου υλικά. Είναι τόσες πολλές οι συνταγές που μπορείς να δημιουργήσεις με αυτό, που παρόλο που το χρησιμοποιώ συχνά, πολλές φορές εκπλήσσομαι με τις δυνατότητές του. Το παρφέ γιαουρτιού μπανόφι τρώγεται και σαν πρωινό αλλά και σαν ένα ελαφρύ επιδόρπιο.
Στην ουσία πρόκειται για μια συνταγή εμπνευσμένη από το αγαπημένο γλυκό πολλών, το μπανόφι, αλλά στην υγιεινή εκδοχή του. Η μπισκοτένια ζύμη αντικαθίσταται από μια πολύ γρήγορη και εύκολη τραγανή γκρανόλα και η καραμέλα με μια πολύ πιο υγιεινή καραμέλα από χουρμάδες και όχι από ζάχαρη.
Όταν η αγαπημένη μου φίλη Σταυρούλα μου ζήτησε να γράψω μια συνταγή για το μπλογκ της Healthy Cooking, αμέσως σκέφτηκα αυτή την συνταγή, που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την απόλαυση! Για να την δείτε επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον μπλογκ της Σταυρούλας εδώ. Είμαι σίγουρη ότι θα ανακαλύψετε πολλές άλλες ενδιαφέρουσες συνταγές και συμβουλές διατροφής.


- 2 bananas cut into thin slices
- 2 cups Greek strained yogurt 2% fat
- 1-2 tablespoons grated chocolate (to garnish)
- ½ cup (75 g.) pitted, chopped dates
- ½ cup (125 ml) of fresh milk, 1.5% fat
- a few drops of vanilla extract
- 1 pinch fleur de sel
- 1/3 cup (50 g.) chopped almonds (or other nuts)
- 1 tablespoon quinoa (optional, it makes a crunchier granola)
- ¾ cup (60 g.) rolled oats
- 1 tablespoon olive oil
- 1 pinch fleur de sel (optional)
- 1 tablespoon honey
- Prepare date caramel: Add to food processor all ingredients and puree until smooth.
- Transfer the mixture into a saucepan, over medium-low heat, and stir for about 10 minutes, until it thickens, becomes golden brown and reduced by half in volume.
- Leave it aside to cool.
- Prepare the granola: In a nonstick skillet, over medium heat, roast almonds, oats and quinoa, for about 5 minutes, until golden brown and flavorful. Stir constantly with a wooden spoon.
- Add olive oil and salt and mix well.
- Finally add honey and turn off the fire. Mix thoroughly to coat all ingredients with honey.
- Leave it aside to cool.
- Prepare the yogurt parfait layering in every glass in this order: about 2 tablespoons of granola, a few banana slices, about 1 teaspoon of date caramel and 1 heaped tablespoon yogurt. Repeat.
- At the end sprinkle yogurt with a bit of granola, some grated chocolate and 1-2 banana slices and serve.
- -You can prepare yogurt banoffee parfait the night before, in a mason jar, and keep it in the refrigerator. The next day you can carry it comfortably in your office. Have in mind that granola will not be as crunchy as it is if you consume immediately.
- -To keep bananas from turning brown, coat them with some fresh lemon juice.
19 Comments
peps@pepiskitchen
8 Φεβρουαρίου, 2016 at 7:42 πμααααααααχχχχχχχχχχ τρελλαίνομαι για μπανόφι και σίγουρα θέλω να δοκιμάσω και την υγιεινή του εκδοχή!!!!
The Healthy Cook
9 Φεβρουαρίου, 2016 at 4:20 μμθα σου αρέσει πολύ!! 🙂
dolmadaki
8 Φεβρουαρίου, 2016 at 10:21 πμδεν υπαρχει καλυτερο απο γιαουρτι με φρεσκα φρουτα!! πολυ καλη ιδεα το στυλ μπανοφι!
The Healthy Cook
9 Φεβρουαρίου, 2016 at 4:20 μμμερσί ντολμαδάκι!
φιλιά πολλά!
stavroulakriki
8 Φεβρουαρίου, 2016 at 5:51 μμΕχω άτομα που το εφτιαξαν ηδη και εχουν ξετρελαθει 🙂 Ευχαριστω για τη συνεργασια! 🙂
The Healthy Cook
9 Φεβρουαρίου, 2016 at 4:21 μμχαίρομαι πολύ γι’ αυτό!!
κι εγώ ευχαριστώ! 🙂
Αγγελική
9 Φεβρουαρίου, 2016 at 11:28 πμΑπλά υπέροχο! Πιστεύω θα μου αρέσει περισσότερο από το κλασικό!! xxx
The Healthy Cook
9 Φεβρουαρίου, 2016 at 4:23 μμχαχαχα!!! λες? το εύχομαι!
ευχαριστώ Αγγελικούλα! σε φιλώ!
Beauty Follower
9 Φεβρουαρίου, 2016 at 11:01 μμΜ αρεσει πολύ το μπανοφι, και το γιαουρτι!
Πολύ ωραια πρόταση 🙂
The Healthy Cook
12 Φεβρουαρίου, 2016 at 9:53 μμχαίρομαι πολύ! μερσί! 😉
sp00nstories
11 Φεβρουαρίου, 2016 at 12:37 πμΤέλεια και αυτή η light εκδοχή του^^
The Healthy Cook
12 Φεβρουαρίου, 2016 at 9:52 μμμερσί! 😉
katerina@delightfularea.com
11 Φεβρουαρίου, 2016 at 10:27 πμΈχω όλα τα υλικά!! Τέλεια εναλλακτική πρόταση για το απογευματινό μου γιαουρτάκι με αποξηραμένα φρούτα-μέλι-καρυδια. Θα το κάνω σήμερα κι όλας! Ευχαριστώ Εύη!!
The Healthy Cook
12 Φεβρουαρίου, 2016 at 9:52 μμτέλεια!!
κι εγώ ευχαριστώ! 🙂
jasmincookbook
15 Φεβρουαρίου, 2016 at 1:57 πμThis is a true dessert for me – I love all the ingredients you listed, and I have them all in my pantry, hurray. Now I’ll just have to wait for the morning to come 🙂
The Healthy Cook
15 Φεβρουαρίου, 2016 at 9:54 μμhahaha!! yes, but you will have sweet dreams!! 😉
thanks Jasmin!
Greek Yogurt Healthy Banoffee Parfait
14 Μαρτίου, 2016 at 12:13 μμ[…] Source:The Healthy Cook […]
Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα - The Healthy Cook
7 Σεπτεμβρίου, 2020 at 4:17 μμ[…] ξέρετε πως το αγαπώ πολύ. Η αρχή έγινε με το Παρφέ Γιαουρτιού Μπανόφι, το οποίο πραγματικά αγαπήσατε και μετά το «Τράιφλ» με […]
Chocolate Greek Yogurt Parfait with Fresh Fruits - The Healthy Cook
7 Σεπτεμβρίου, 2020 at 4:19 μμ[…] yoghurt. Those who follow my blog know that I love Greek yogurt very much. It all started with Yogurt Banoffee Parfait which all of you loved, and after that came the Lemon and Yogurt “Cheesecake”, a really light […]