• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Λαχανικά/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

    Χριστός Ανέστη!  Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις γιορτινές μέρες, να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας. Σήμερα σας έχω μια έκπληξη! Έχω φιλοξενούμενη μια πολύ γλυκιά Σεφ, την Krystina, η οποία θα μας μιλήσει για εκείνη και το μπλογκ της και θα μοιραστεί μαζί μας μια συνταγή από το βιβλίο της το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, κρέπες με σπανάκι και φέτα.

    426920_10150577486431501_1880241557_n

    Η Krystina είναι μια εξαιρετικά παθιασμένη σεφ, η οποία αποφοίτησε από την γνωστή σχολή Le Cordon Bleu ως σεφ ζαχαροπλαστικής, κάτι που αποφάσισε όταν παρατήρησε μια αυξανόμενη επιθυμία για ενασχόληση με την μαγειρική. Μεγαλώνοντας σε ένα ελληνικό νοικοκυριό στις ΗΠΑ γοητεύτηκε από την Ελληνική κουζίνα. Μάλιστα έκανε τη δική της σπανακόπιτα στην ηλικία των επτά. Είναι η σεφ πίσω από το blog Kouzounas Kitchen και συγγραφέας του βιβλίου Μαγειρικής Back to my Roots.

    Krystina καλοσώρισες στο The Healthy Cook. Πες μας πώς ξεκίνησες το Kouzounas Kitchen?

    Εύη σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για μένα και για το νέο μου βιβλίο στους αναγνώστες σου.

    Η έμπνευσή μου για το Kouzounas Kitchen ξεκίνησε το 2012. Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να ξεκινήσω ένα blog μαγειρικής, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν και να μάθουν πώς να κάνουν ορισμένες από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μου. Αποφάσισα ότι ήταν μια υπέροχη ιδέα και έτσι δημιούργησα το Kouzounas Kitchen.

    Το όνομα Kouzounas προήλθε από την γλυκιά γιαγιά μου, Σταυρούλα Kouzouna Kalapothakou από τη Μάνη, που ήταν μια φανταστική μαγείρισσα . Έμαθα πολλά από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές της, και τώρα μπορώ να μοιραστώ αυτές τις συνταγές μαζί σας.

    Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

    Το βιβλίο σου Back to my Roots κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μίλησε μας γι’ αυτό.

    Ναι!! To Back to my Roots έχει επίσημα δημοσιευθεί! Το βιβλίο μας μεταφέρει πίσω στις καλές εκείνες ημέρες της ζωής στο χωριό, καθώς εξερευνούμε τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με τις δικές μου προσθήκες.

    Εμπνευσμένο από το χωριό των παππούδων μου στη Μάνη και με τη βοήθεια άλλων Ελλήνων food bloggers, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο νόστιμες ελληνικές συνταγές, όπως σπανακόπιτα, καρυδόπιτα Κεφτεδάκια, αλλά και ελληνικά ποτά, αφεψήματα, μπαχαρικά και βότανα.

    Το Back to my Roots δεν είναι μόνο γεμάτο με γευστικότατες συνταγές. Σε αυτό μοιράζομαι επίσης την προσωπική μου ιστορία, συμβουλές και κόλπα για την κουζίνα, κομμάτια της ιστορίας του ελαιολάδου και τα οφέλη του, και πολλά, πολλά άλλα!

    Πολλοί εκπληκτικοί food bloggers με βοήθησαν σε αυτό το έργο και θα ήθελα να αναφέρω μερικούς: Αθηνά Πανταζάτου, Τζίνα Zarcadoolas, Παναγιώτης Γαλάνης, Ελένη Αναγνωστοπούλου, και η Christine Tsalavoutas. Με όλη την υποστήριξή τους και την αγάπη που έλαβα, κατέστη δυνατόν να γίνει αυτό το βιβλίο μια επιτυχία!

    Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

    Το Back to my Roots είναι τώρα διαθέσιμο στα: Amazon, Barnes & Noble, & I-Books. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο σε έντυπη ή σε μορφή e-book. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να επιλέξει σε ποια μορφή θα το αγοράσει.

    Σύνδεσμοι για την έντυπη μορφή:

    Amazon>>    http://www.amazon.com/dp/0692638679/ref=cm_sw_su_dp

    Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123473976?ean=9780692638675

    Σύνδεσμοι για την ψηφιακή μορφή:

    Amazon>>  http://www.amazon.com/Back-My-Roots-Sharing-Villages-ebook/dp/B01E82J1VE

    Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123664518?ean=2940158496905

    Ibooks>> https://itunes.apple.com/us/book/id1104425779

    Εύη, θα ήθελα να μοιραστώ μια συνταγή από το βιβλίο μου. Ελπίζω ότι οι αναγνώστες σας να το απολαύσουν. 🙂

    Μια και το blog σου βασίζεται σε υγιεινές συνταγές, σκέφτηκα ότι αυτή η συνταγή είναι πολύ ταιριαστή:

    Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 4

    Υλικά

    • 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσειις
    • 1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
    • 1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων
    • 1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας
    • 2/3 φλυτζάνι νερό
    • 1/4 φλυτζάνι βούτυρο, λιωμένο συν 1 κουταλιά επιπλέον για το τηγάνι
    • 1 φλυτζάνι σοταρισμένο σπανάκι
    • 1/4 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
    • 1 τσιμπιά ξερή ρίγανη ή βασιλικό

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κατόπιν ανακατέψτε όλα τα υγρά μαζί (γάλα καρύδας, νερό, βούτυρο).

    2

    Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν.

    3

    Ζεστάνετε το τηγάνι σας επάνω σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι.

    4

    Τοποθετήστε περίπου δύο κουταλιές από τη ζύμη στο τηγάνι, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι, σαν ένα λεπτό στρώμα.

    5

    Αφήστε την κρέπα να μαγειρευτεί μέχρι οι άκρες αρχίζουν να σηκώνονται. Τότε γυρίστε για να μαγειρευτεί και από την άλλη πλευρά.

    6

    Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετείστε τις κρέπες σε ένα πιάτο.

    7

    Μπορείτε να ξανά ζεστάνετε τις κρέπες στο φούρνο, στους 100ο C /200 ◦F για μερικά λεπτά.

    8

    Για να γεμίσετε τις κρέπες, τοποθετήστε μια καλή ποσότητα σοταρισμένο σπανάκι στο κέντρο και προσθέστε την φέτα. Μου αρέσει να πασπαλίζω με αποξηραμένα βότανα το μείγμα. Διπλώστε την κρέπα και απολαύστε τη.

    Διατροφικός πίνακας

    • 682 Ενέργεια
    • 17g Υδατάνθρακες
    • 155mg Χοληστερίνη
    • 66g Λίπος
    • 1g Φυτικές ίνες
    • 9g Πρωτεΐνες
    • 45g Κορεσμένα λίπη
    • 1027mg Νάτριο
    • 3g Σάκχαρα
    • 2g Ακόρεστα λίπη

    Σημειώσεις

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (233g)

     

    Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

     

    Spinach & Feta Crepes by Kouzounas Kitchen - Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    8 Comments

  • Απάντηση
    neanikon
    5 Μαΐου, 2016 at 8:00 πμ

    Καλημέρα Εύη!!! Να ευχηθώ καταρχήν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη αλλά και καλοτάξιδο στο βιβλίο που μας παρουσιάζεις !!! Πάντα είναι όμορφο να ακούμε όμορφες ιστορίες για τους Έλληνες που ζουν και προσπαθούν στο εξωτερικό!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Μαΐου, 2016 at 8:18 μμ

      Αληθώς Ανέστη Άρη μου!
      Οι Έλληνες πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον!
      σ’ ευχαριστώ πολύ!

  • Απάντηση
    peps@pepiskitchen
    5 Μαΐου, 2016 at 8:25 μμ

    Μμμμμμ yummy! Ωραία κρεπούλα!

  • Απάντηση
    Helen @ Healthy Bits and Bites
    6 Μαΐου, 2016 at 7:32 μμ

    Χρόνια Πολλά, Εύη! Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Krystina και στο νέο της βιβλίο με τον τόσο όμορφο τίτλο.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Μαΐου, 2016 at 8:21 μμ

      Χρόνια πολλά Ελένη!
      Σ΄ευχαριστούμε!

  • Απάντηση
    Ariadni St.
    7 Μαΐου, 2016 at 6:41 μμ

    Πολύ ωραία συνεντευξη!
    Καλοταξιδο το βιβλίο της!
    Η συνταγη πολύ ξεχωριστη. Με ιντριγκάρει το γαλα καρυδας!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      10 Μαΐου, 2016 at 12:09 πμ

      χαίρομαι που σου αρέσει Αριάδνη!
      σ’ ευχαριστώ!

    Αφήστε το σχόλιό σας