• Ελληνικά
  • English
  • Αλμυρά/ Για χορτοφάγους/ Εορταστικές Συνταγές/ Σνακς/ Συνταγές

    Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

    Καλή εβδομάδα! Την σημερινή ανάρτηση δεν την λες ακριβώς συνταγή. Είναι μια ιδέα για ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό. Πρόκειται για σαντουιτσάκια ρέβας με μια γέμιση από σάλτσα χορσράντις και τυρί κρέμα και διάφορα πιπέρια. Είναι πικάντικο, αλλά όχι ιδιαίτερα, κι έτσι μπορούν να το δοκιμάσουν και όσοι δεν συμπαθούν τα καυτερά φαγητά.

    Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

    Την σάλτσα χορσράντις την αγόρασα έτοιμη. Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα χρένο ώστε να καταφέρω να φτιάξω σπιτική, που τόσο πολύ μου αρέσει. Όσο για την ρέβα, χρησιμοποίησα αυτή της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζω αν έχει κάποια ιδιαίτερη ονομασία, συνήθως όλες αυτές τις ρίζες ρέβες τις λένε στην Ελλάδα. Αν κάποιος γνωρίζει, θα χαρώ πολύ αν μου το πει. Πιστεύω πως το ίδιο νόστιμα θα είναι αν χρησιμοποιήσετε ραπανάκια.

    Τις ροδέλες τις ρέβας τις έκοψα με κουπ-πατ, για να είναι ομοιόμορφες. Καλό είναι να βγουν μικρές, ώστε να τρώγονται πιο εύκολα. Το κουπ-πατ μου έχει διάμετρο 4.5 εκατοστά, αλλά μπορούν να γίνουν και μικρότερες.

    Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

    Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 8 κομμάτια
    Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

    Υλικά

    • 100 γρ. έτοιμη σάλτσα χορσράντις
    • 100 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
    • 16 λεπτές ροδέλες ρέβας
    • κόκκινο, πράσινο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    1

    Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την σάλτσα χορσράντις.

    2

    Αλείφετε λίγη από το μείγμα στις 8 ροδέλες ρέβας και σκεπάζετε με τις άλλες 8, να γίνουν σάντουιτς.

    3

    Βουτάτε το κάθε σάντουιτς σε ένα είδος πιπεριού και σερβίρετε αμέσως.

    Διατροφικός πίνακας

    • 39 Ενέργεια
    • 3g Υδατάνθρακες
    • 9mg Χοληστερίνη
    • 3g Λίπος
    • 1g Φυτικές ίνες
    • 1g Πρωτεΐνες
    • 2g Κορεσμένα λίπη
    • 66mg Νάτριο
    • 2g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (37g)

     

    Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Elle a table”, Δεκέμβριος 2008.

    Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

     

    Turnip Sandwiches with Horseradish Sauce – Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    10 Comments

  • Απάντηση
    peps@pepiskitchen
    21 Μαρτίου, 2016 at 7:09 πμ

    Ρέβα/χτένι χαχαχα ωραία καλοκαιρινή παρουσίαση!!!
    Φτιάξε σαντουιτσάκια και φύγαμε για θάλασσα!!!! ?????

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      23 Μαρτίου, 2016 at 1:12 μμ

      χαχαχαχα!! έτοιμη!

  • Απάντηση
    neanikon
    21 Μαρτίου, 2016 at 8:45 πμ

    Εμένα μου φαίνονται πολύ gourmet 🙂 Έτσι που τα βλέπω και στις φωτογραφίες, οι οποίες είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικές Εύη! Και πόσο ωραία γράφει το χρωματιστό πιπέρι.

    Καλή εβδομάδα!!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      23 Μαρτίου, 2016 at 1:13 μμ

      ευχαριστώ πολύ Άρη!

  • Απάντηση
    Δέσποινα
    21 Μαρτίου, 2016 at 8:49 πμ

    Και μόνο οι φωτογραφίες μας άνοιξαν την όρεξη! Καταπληκτική ιδέα! Όσο για το χρένο, μετά από πολύ ψάξιμο, τελικά το βρήκα φρέσκο σε μαγαζί με ρωσικά και πολωνικά προϊόντα, στην Αθήνα, Αχαρνών 59. Πιστεύω ότι θα υπάρχει και σε άλλα μαγαζιά που πουλούν προϊόντα ανατολικών χωρών.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      23 Μαρτίου, 2016 at 1:14 μμ

      Δέσποινα είσαι θησαυρός!
      συνέχισε να μας δίνεις τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες! 🙂
      ευχαριστώ!

  • Απάντηση
    Αγγελική | CooKika
    22 Μαρτίου, 2016 at 9:53 πμ

    Συμφωνώ με την Πέπη!! Μας πήγες ήδη 3-4 μήνες μπροστά!
    Λιχουδιά στο λεπτό και σούπερ θρεπτική, θα την πάρω!!
    Φιλάκια 🙂

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      23 Μαρτίου, 2016 at 1:14 μμ

      μερσί! φιλάκια!

  • Απάντηση
    Marion
    23 Μαρτίου, 2016 at 9:22 πμ

    Τι ωραία ιδεα Ευη!
    Νόστιμο φαίνεται και τα πιπέρια δείχνουν πολύ ωραία.
    Η παρουσίαση καλοκαιρινή που μας ξεσηκώνει 😉

    Φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      23 Μαρτίου, 2016 at 1:15 μμ

      ευχαριστώ Μάριον! σε φιλώ!

    Αφήστε το σχόλιό σας