Καλή εβδομάδα! Την σημερινή ανάρτηση δεν την λες ακριβώς συνταγή. Είναι μια ιδέα για ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό. Πρόκειται για σαντουιτσάκια ρέβας με μια γέμιση από σάλτσα χορσράντις και τυρί κρέμα και διάφορα πιπέρια. Είναι πικάντικο, αλλά όχι ιδιαίτερα, κι έτσι μπορούν να το δοκιμάσουν και όσοι δεν συμπαθούν τα καυτερά φαγητά.
Την σάλτσα χορσράντις την αγόρασα έτοιμη. Δυστυχώς δεν έχω βρει ακόμα χρένο ώστε να καταφέρω να φτιάξω σπιτική, που τόσο πολύ μου αρέσει. Όσο για την ρέβα, χρησιμοποίησα αυτή της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζω αν έχει κάποια ιδιαίτερη ονομασία, συνήθως όλες αυτές τις ρίζες ρέβες τις λένε στην Ελλάδα. Αν κάποιος γνωρίζει, θα χαρώ πολύ αν μου το πει. Πιστεύω πως το ίδιο νόστιμα θα είναι αν χρησιμοποιήσετε ραπανάκια.
Τις ροδέλες τις ρέβας τις έκοψα με κουπ-πατ, για να είναι ομοιόμορφες. Καλό είναι να βγουν μικρές, ώστε να τρώγονται πιο εύκολα. Το κουπ-πατ μου έχει διάμετρο 4.5 εκατοστά, αλλά μπορούν να γίνουν και μικρότερες.
Σαντουιτσάκια Ρέβας με Σάλτσα Χορσράντις
Ingredients
- 100 γρ. έτοιμη σάλτσα χορσράντις
- 100 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- 16 λεπτές ροδέλες ρέβας
- κόκκινο, πράσινο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την σάλτσα χορσράντις.
Αλείφετε λίγη από το μείγμα στις 8 ροδέλες ρέβας και σκεπάζετε με τις άλλες 8, να γίνουν σάντουιτς.
Βουτάτε το κάθε σάντουιτς σε ένα είδος πιπεριού και σερβίρετε αμέσως.
Nutrition
-
39 Calories
-
3g Carbohydrates
-
9mg Cholesterol
-
3g Fat
-
1g Fiber
-
1g Protein
-
2g Saturated fat
-
66mg Sodium
-
2g Sugar
Notes
Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (37g)
Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Elle a table”, Δεκέμβριος 2008.
10 Comments
peps@pepiskitchen
21 Μαρτίου, 2016 at 7:09 πμΡέβα/χτένι χαχαχα ωραία καλοκαιρινή παρουσίαση!!!
Φτιάξε σαντουιτσάκια και φύγαμε για θάλασσα!!!! ?????
The Healthy Cook
23 Μαρτίου, 2016 at 1:12 μμχαχαχαχα!! έτοιμη!
neanikon
21 Μαρτίου, 2016 at 8:45 πμΕμένα μου φαίνονται πολύ gourmet 🙂 Έτσι που τα βλέπω και στις φωτογραφίες, οι οποίες είναι για άλλη μια φορά εξαιρετικές Εύη! Και πόσο ωραία γράφει το χρωματιστό πιπέρι.
Καλή εβδομάδα!!!!!
The Healthy Cook
23 Μαρτίου, 2016 at 1:13 μμευχαριστώ πολύ Άρη!
Δέσποινα
21 Μαρτίου, 2016 at 8:49 πμΚαι μόνο οι φωτογραφίες μας άνοιξαν την όρεξη! Καταπληκτική ιδέα! Όσο για το χρένο, μετά από πολύ ψάξιμο, τελικά το βρήκα φρέσκο σε μαγαζί με ρωσικά και πολωνικά προϊόντα, στην Αθήνα, Αχαρνών 59. Πιστεύω ότι θα υπάρχει και σε άλλα μαγαζιά που πουλούν προϊόντα ανατολικών χωρών.
The Healthy Cook
23 Μαρτίου, 2016 at 1:14 μμΔέσποινα είσαι θησαυρός!
συνέχισε να μας δίνεις τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες! 🙂
ευχαριστώ!
Αγγελική | CooKika
22 Μαρτίου, 2016 at 9:53 πμΣυμφωνώ με την Πέπη!! Μας πήγες ήδη 3-4 μήνες μπροστά!
Λιχουδιά στο λεπτό και σούπερ θρεπτική, θα την πάρω!!
Φιλάκια 🙂
The Healthy Cook
23 Μαρτίου, 2016 at 1:14 μμμερσί! φιλάκια!
Marion
23 Μαρτίου, 2016 at 9:22 πμΤι ωραία ιδεα Ευη!
Νόστιμο φαίνεται και τα πιπέρια δείχνουν πολύ ωραία.
Η παρουσίαση καλοκαιρινή που μας ξεσηκώνει 😉
Φιλιά
The Healthy Cook
23 Μαρτίου, 2016 at 1:15 μμευχαριστώ Μάριον! σε φιλώ!