• Ελληνικά
 • English
 • THCMagazino

  1ο Athens Rum Festival

  this post is published in greek only 

  Είναι λίγο ασυνήθιστο να γράφω νέο άρθρο μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να σας ενημερώσω για κάτι νέο. Στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2016 διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο το 1ο Φεστιβάλ Ρουμιού Αθήνας από το πολύ γνωστό ρούμι μπαρ Baba Au Rum (World’s 50 Βest Bars 2013 & 2016) και την εταιρεία Conf Expo Ltd, με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

  Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων που αφορούν στο ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά προϊόντα. Συμμετέχουν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και κάποιες από το εξωτερικό.  Επίσης, θα υπάρχουν επιμορφωτικά σεμινάρια, master classes και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου  από την χώρα μας και το εξωτερικό.

  Σημαντικά είναι τα ονόματα των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smuggler’s Cove, μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. (World’s 50 best bars). Θα παρουσιάσουν το νέο τους βιβλίο σχετικά με την ιστορία και το μέλλον της Tiki Cocktail Culture, ενός από τα μεγαλύτερα POP κινήματα της Αμερικής του 20ου αιώνα. To κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το βιβλίο για πρώτη φορά και αποκλειστικά μέσα από το festival στην Ελλάδα από τον ίδιο τον συγγραφέα και να τον ρωτήσει οτιδήποτε. Το βιβλίο αποτελεί ήδη παγκόσμιο γεγονός στην μπαρ βιομηχανία.

  Επίσης, θα παρεβρεθεί  ο Peter Holland, διεθνούς φήμης rum blogger (thefloatingrumshack.com), ο Michael Landart ( Maria Loca rum bar, Paris), το Agricole Rhum Tour Club, που συμπεριλαμβάνει την Αθήνα για πρώτη φορά στην λίστα με τις πόλεις που επισκέπτεται, αλλά και σπουδαίοι άνθρωποι του ρουμιού στην Ελλάδα,  όπως ο Θάνος Προυναρός (International Rum Experts) και η ομάδα του Baba Au Rum, ο Μιχάλης Μένεγος, ο Νίκος Αρβανίτης και άλλοι.

  Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, συνδυασμούς ρουμιού με σοκολάτα , συγκριτικές γευσιγνωσίες, θα μιλήσουν για ρούμι μπαρ του εξωτερικού και την ιστορία του του ρουμιού, αλλά και το πώς παρασκευάζεται το αγαπημένο απόσταγμα. Και φυσικά θα γευτούν πολλά διαφορετικά είδη και στυλ ρουμιού από χώρες όλου του κόσμου αλλά και θα μάθουν πως παρασκευάζονται τα δημοφιλέστερα cocktails με ρούμι όπως τα daiquiri, mojito, el presidente κ.α. Κόστος εισιτηρίου 18 ευρώ για 1 ημέρα, ή, 15 ευρώ ανά ημέρα για 2 ημέρες με την δυνατότητα 6 διαφορετικών γευσιγνωσιών ρουμιού.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: στο email των διοργανωτών BabaAuRum – Confexpo Ltd: info@athensrumfestival.com, στο site του Φεστιβάλ www.athensrumfestival.com, καθώς και στην σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook:  www.facebook.com/athensrumfestival/.

  Εμείς θα τα πούμε ξανά την Δευτέρα με νέα συνταγή. Καλό Σαββατοκύριακο!

  Share on Social Media
   
      

  You Might Also Like

  No Comments

  Leave a Reply