• Ελληνικά
  • English
  • Αλμυρά/ Για χορτοφάγους/ Εορταστικές Συνταγές/ Λαχανικά/ Σούπες/ Συνταγές

    Σούπα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Μπλε Τυρί

    Και να λοιπόν η συνταγή που σας υποσχέθηκα! Σούπα με λαχανάκια Βρυξελλών και μπλε τυρί, ένας πραγματικά εκπληκτικός συνδυασμός. Ένα θα σας πω, την δοκίμασαν άνθρωποι που δεν έτρωγαν με τίποτα τα λαχανάκια (βέβαια, αν κρίνω από τα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση αρέσουν σε πολλούς περισσότερους απ’ ότι νόμιζα 🙂 ) και ενθουσιάστηκαν!

    Τα λαχανάκια είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο λαχανικό. Όσοι διαβάσατε την ανάρτηση για τις ευεργετικές τους ιδιότητες, θα διαπιστώσατε πόσο ωφέλιμα είναι. Δυστυχώς, ο κόσμος τα αποφεύγει, αλλά νομίζω πως τελικά όλα εξαρτώνται στο πως μαγειρεύεις το κάθε τι.

    Brussels Sprouts Soup with Blue Cheese – Σούπα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Μπλε Τυρί

    Την συγκεκριμένη συνταγή την έχω φτιάξει πολλές φορές. Έχω δοκιμάσει να τα σοτάρω και με βούτυρο και με λάδι και κατέληξα πως λίγο βούτυρο, ή μισό βούτυρο μισό λάδι είναι η πιο γευστική επιλογή. Το θέλουν το βουτυράκι τους!

    Επίσης δοκίμασα να την φτιάξω και με ζωμό λαχανικών και με ζωμό κότας. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο γευστικό, άρα διαλέγετε και παίρνετε.

    Όσο για το τυρί, το μπλε τυρί είναι ιδανικό. Η αρχική συνταγή από το “From a Chef’s Kitchen” (εξαιρετικό μπλογκ btw) είχε ρικότα, αλλά λόγω της αδυναμίας μου στο μπλε τυρί (την οποία έχω εκφράσει πολλάκις…) είπα να το δοκιμάσω. Έρωτας με την πρώτη κουταλιά! Μετά τη δοκίμασα και με ώριμο stilton και του πήγαινε εξίσου, απλά πιθανόν να θέλει λίγο μικρότερη ποσότητα. To stilton έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα. Ας δούμε την συνταγή:

    Brussels Sprouts Soup with Blue Cheese – Σούπα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Μπλε Τυρί

    Σούπα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Μπλε Τυρί

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 4-5
    Total Time: 30 λεπτά

    Ingredients

    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 700 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, καθαρισμένα και κομμένα στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος τους (κρατήστε στην άκρη 4 για την διακόσμηση)
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, ή κότας (κατά προτίμηση σπιτικός)
    • 40 γρ. μπλε τυρί
    • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • διακόσμηση:
    • ½ κουταλιά ελαιόλαδο
    • 1/4 φλυτζανιού αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
    • 4 από τα λαχανάκια Βρυξελλών
    • επιπλέον μπλε τυρί (προαιρετικά)

    Instructions

    1

    Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    2

    Σοτάρετε το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο και τα λαχανάκια.

    3

    Προσθέτετε τον ζωμό, αφήνετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανάκια.

    4

    Προσθέτετε το μπλε τυρί και πολτοποιείτε την σούπα.

    5

    Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

    6

    Κόψτε τα 4 λαχανάκια που έχετε φυλάξει σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σοτάρετε τα λαχανάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τους αλάτι και πιπέρι.

    7

    Σερβίρετε την σούπα στα πιάτα και διακοσμήστε τη με τις φέτες από τα λαχανάκια και λίγα αμύγδαλα φιλέ. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέστε και «ψίχουλα» από μπλε τυρί.

    Nutrition

    • 295 Calories
    • 24g Carbohydrates
    • 23mg Cholesterol
    • 19g Fat
    • 9g Fiber
    • 12g Protein
    • 7g Saturated fat
    • 1138mg Sodium
    • 6g Sugar

    Notes

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (504g)

     

    Τι λέτε? Σας έπεισα να τα δοκιμάσετε? Περιμένω εντυπώσεις.

    Brussels Sprouts Soup with Blue Cheese – Σούπα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Μπλε Τυρί

     

    Brussels Sprouts Soup with Blue Cheese – Σούπα με Λαχανάκια Βρυξελλών και Μπλε Τυρί

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    25 Comments

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    7 Ιανουαρίου, 2016 at 9:53 πμ

    Ναι ναι! Μ’ έπεισες!
    Πήρα τα υλικά…θα τη φτιάξω σήμερα!!!
    Ωραία φωτογραφιση!!

    • Reply
      peps@pepiskitchen
      7 Ιανουαρίου, 2016 at 2:48 μμ

      …φανταστικήηηηηηη
      θ’ αρχίσω να τρώω λαχανάκια!!!!!!!!!!

      • Reply
        The Healthy Cook
        7 Ιανουαρίου, 2016 at 4:45 μμ

        χαχαχαχα!!! αφού το πέτυχα κι αυτό!
        χαίρομαι που σας άρεσε!

  • Reply
    Ξανθή
    7 Ιανουαρίου, 2016 at 11:00 πμ

    Με μπλε τυρί πάντα όλες τις χορτόσουπες!!
    Καλημέρα.

    • Reply
      The Healthy Cook
      7 Ιανουαρίου, 2016 at 4:43 μμ

      ναι, ναι!! συμφωνώ! 🙂

  • Reply
    Χρυσαυγή
    7 Ιανουαρίου, 2016 at 12:11 μμ

    Με λίγο μπλε τυρί όλα γίνονται καλύτερα!! χαχαχαχαχαα
    Ακόμα και τα λαχανάκια!!

    Οντως το μπλε τυρί το έχω δοκιμάσει κι εγώ σε σούπα με σελινόριζα και ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα. Αρα είμαι 1000% σίγουρη ότι και η σούπα με τα παρεξηγημένα λαχανάκια θα είναι φανταστική!!!

    Μπράβο Εύη!! Με ωραία συνταγή επέλεξες να μας παρουσιάσεις τα λαχανάκια. Και πολύ ωραία φωτογράφιση!!!!!!!!!!

    Σε φιλώ!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      7 Ιανουαρίου, 2016 at 4:44 μμ

      το μπλε τυρί που πάει παντού!! χαχαχα!!
      ευχαριστώ Χρυσαυγή μου!!

  • Reply
    createwithheart
    7 Ιανουαρίου, 2016 at 3:55 μμ

    Αγαπώ πολύ και γω το μπλε τυρί και θέλω σαν τρελή να δοκιμάσω αυτή την καταπληκτική συνταγή! Φιλιάααα…. 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      7 Ιανουαρίου, 2016 at 4:46 μμ

      να την δοκιμάσεις Ελενάκι. πιστεύω θα σου αρέσει!
      φιλιά!

  • Reply
    Χρύσα
    7 Ιανουαρίου, 2016 at 11:22 μμ

    Ω ναι, αυτή τη σούπα θέλω πολύ να τη δοκιμάσω! Απίστευτος συνδυασμός, αγαπημένος.
    Με έξτρα stilton για μένα παρακαλώ!

    • Reply
      The Healthy Cook
      8 Ιανουαρίου, 2016 at 7:14 μμ

      ήμουν σίγουρη πως θα σου άρεσε 😉
      έφτασεεε!

  • Reply
    Beauty Follower
    8 Ιανουαρίου, 2016 at 12:12 πμ

    Αααα εκει το πήγαινες 😉
    Πολύ καλό!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • Reply
      The Healthy Cook
      8 Ιανουαρίου, 2016 at 7:15 μμ

      😉

  • Reply
    mia xara
    8 Ιανουαρίου, 2016 at 8:52 πμ

    Πολύ ωραίος συνδυασμός υλικών, λατρεύω τόσο τα λαχανάκια όσο και το μπλε τυρί 🙂 Καλή χρονιά, ΧΟΧΟ

    • Reply
      The Healthy Cook
      8 Ιανουαρίου, 2016 at 7:15 μμ

      σ’ ευχαριστώ Χαρά!
      καλή χρονιά και σε σένα!

  • Reply
    sp00nstories
    9 Ιανουαρίου, 2016 at 5:35 μμ

    Εγώ με αυτά τα λαχανάκια δεν τα πάω καλά αλλά άνετα θα τα δοκίμαζα έτσι!Καλή χρονιά κούκλα!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      10 Ιανουαρίου, 2016 at 10:05 μμ

      καλή χρονιά Λίλια!
      δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς! 😉

  • Reply
    Αριάδνη Στ.
    9 Ιανουαρίου, 2016 at 8:36 μμ

    Μια φορά όταν δοκίμασα λαχανάκια Βρυξελλών, μου φάνηκαν πολύ άγευστα. Βέβαια σ αυτο έφταιγε και η οικοδέσποινα. Με τη δικη σου, συνταγή θα ειναι πολύ πολύ καλύτερα και γευστικά!
    Καλη χρονιά, καλό Σαββατόβραδο!
    Φιλιά 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      10 Ιανουαρίου, 2016 at 10:07 μμ

      ευχαριστώ Αριάδνη!!
      καλή χρονιά και σε σένα!
      φιλιά!

  • Reply
    craftcooklove
    10 Ιανουαρίου, 2016 at 9:54 μμ

    Τα λαχανάκια Βρυξελλών τα αγαπώ δεν μπορώ να πω το ίδιο για το τυράκι!!! Αλλά την δοκίμαζα άνετα χωρίς τυρί! Πολύ όμορφη παρουσίαση! Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!

    • Reply
      The Healthy Cook
      10 Ιανουαρίου, 2016 at 10:08 μμ

      εδώ μας την έσκασες!! να σου αρέσουν τα λαχανάκια και να μην σου αρέσει το τυρί… 😉
      δεν πειράζει, δοκίμασέ τη και σκέτη, ή βάλε ρικότα όπως είχε η αρχική συνταγή
      πολλά φιλιά Αθηνούλα!

  • Reply
    Αγγελική
    11 Ιανουαρίου, 2016 at 10:33 πμ

    Εμένα με έπεισες!! Είδα και το blue cheese και λύγισα…

    • Reply
      The Healthy Cook
      11 Ιανουαρίου, 2016 at 6:46 μμ

      ξέρω, ξέρω…. χαχαχαχα!!

  • Reply
    Marion
    11 Ιανουαρίου, 2016 at 2:28 μμ

    Με χρονοκαθυστέρηση γράφω τώρα τελευταία…;)

    Λοιπόν εγώ έχω πεισθεί αφου μου αρέσουν τα λαχανάκια. Τώρα για το μπλε τυρι εχω ενα θεμα. Αλλα η ποσότητα ειναι λίγη και σίγουρα θα ταιριάζει πολύ με τη σούπα και τα υπόλοιπα υλικά. Πολύ ωραία εμφάνιση πάντως .
    Θα την έχω υπόψη 😉

    Φιλιά

    • Reply
      The Healthy Cook
      11 Ιανουαρίου, 2016 at 6:49 μμ

      σαν την δική μου την χρονοκαθυστέρηση δεν είναι 🙂
      ναι, δεν είναι πολύ έντονο. δίνει γεύση στη σούπα χωρίς να ξεχωρίζει.
      ευχαριστώ Μάριον! σε φιλώ!

    Leave a Reply