• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Γλυκά/ Εορταστικές Συνταγές/ Μικρές αμαρτίες/ Συνταγές

    Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

    Ναι, ήρθε η ώρα για το γλυκό της Ημέρας των Ερωτευμένων!! Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και πρέπει να οργανωθούμε. Μπισκότα digestive καλυμμένα  με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, σε σάλτσα από φιστίκι και λευκή σοκολάτα. Πιστέψτε με αυτό το γλυκό είναι θεϊκό!

    Και επειδή θέλουμε να είμαστε ξεκούραστες και λαμπερές εκείνη την ημέρα, η συνταγή που σας προτείνω δεν έχει πολλές απαιτήσεις, ούτε πολλά υλικά. Μόνο πολύ σοκολάτα! Δεν ξέρω αν τελικά ισχύει το ότι ο “έρωτας περνάει από το στομάχι”, αλλά την σοκολάτα του σίγουρα την χρειάζεται! Δεν είναι από τα γλυκά που σας έχω συνηθίσει. Είναι μια μικρή αμαρτία, αλλά δικαιολογείται λόγω ημέρας!

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

    Μπορείτε να κάνετε την προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα για να γλυτώσετε χρόνο. Να ετοιμάσετε δηλαδή τα μπισκότα, τη μους και την σάλτσα τις οποίες θα φυλάξετε στο ψυγείο και την μέρα που θα το σερβίρετε θα έχετε μόνο το στήσιμο του πιάτου. Μόνο θυμηθείτε να τα βγάλετε από το ψυγείο εγκαίρως ώστε να μην είναι πολύ παγωμένα. Για τα μπισκότα εγώ χρησιμοποίησα δύο ειδών ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα και φιστίκια. Εννοείται πως αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο φιστίκια (40 γρ.).  Επίσης, για την μους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μαύρη σοκολάτα. Ας δούμε τώρα τα υλικά και την εκτέλεση:

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

    Χρόνος προετοιμασίας:   30 λεπτά

    Μερίδες:   4

    Υλικά:

    για τα μπισκότα

    • 12 μπισκότα digestive ( τα 4 από αυτά τα κόβετε με ένα κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς)
    • 175 γρ. μαύρη σοκολάτα
    • 20 γρ. αμύγδαλα
    • 20 γρ. φυστίκια Αιγίνης (ψίχα)

    για τη μους

    • 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος (οι vegans χρησιμοποιήστε αντικατάστατο, ή, μόνο μαύρη σοκολάτα, 225 γρ. δηλαδή)
    • 75 γρ. μαύρη σοκολάτα
    • 125 ml ( ½ φλυτζάνι) κρέμα γάλακτος 18% λιπαρά  (οι vegans χρησιμοποιήστε φυτική κρέμα)

    για την σάλτσα φιστικιού:

    • 200 γρ. άσπρη σοκολάτα (οι vegans χρησιμοποιήστε αντικατάστατο)
    • 200 ml κρέμα γάλακτος 18% λιπαρά (οι vegans χρησιμοποιήστε φυτική κρέμα)
    • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)

    προαιρετικά

    • λίγα φιστίκια σε φέτες για την διακόσμηση

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

    Εκτέλεση:

    1. Ετοιμάζετε τα μπισκότα: Ψιλοκόβετε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Περάστε τα μετά από μια ψιλή σήτα για να φύγει η πολύ ψιλή σκόνη που δημιουργείται από το μούλτι. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπαιν μαρί (κόψτε τη μικρά κομματάκια για να λιώσει γρήγορα). Την ανακατεύετε για να γίνει λεία. Βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα μέσα στη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν τελείως και με μια λαβίδα τα ακουμπάτε σε σχάρα. Πασπαλίζετε τα μπισκότα με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και αφήνετε να κρυώσουν και να πήξει η σοκολάτα.*
    2. Ετοιμάζετε την μους: Κόβετε τις σοκολάτες σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας, τα αφήνετε 1 λεπτό ώστε να λιώσουν, ανακατεύοντας. Τη βγάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.**
    3. Ετοιμάζετε την σάλτσα φιστικιού: Βάζετε τα φιστίκια στο μούλτι και τα κάνετε λεπτή σκόνη. Ζεσταίνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε μέσα τη σκόνη φιστικιών και ανακατεύετε, προσέχοντας να μην κολλήσει.*** Προσθέτετε τη λευκή σοκολάτα ( σε μικρά κομματάκια, μην ξεχνιέστε!) αφήνετε 1 λεπτό ώστε να λιώσει, ανακατεύοντας. Τη βγάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
    4. Συναρμολόγηση την ώρα που θα σερβίρετε: Βγάζετε με προσοχή τα μπισκότα από τη σχάρα. Βάζετε τη μους σε ένα κορνέ με ραβδωτό επιστόμιο και γαρνίρετε τα 8 στρογγυλά μπισκότα με μικρά λοφάκια. Βάζετε στο πιάτο τόση από την σάλτσα φιστικιού, ώστε να το καλύψετε. Βάζετε δύο γαρνιρισμένα στρογγυλά μπισκότα το ένα πάνω στο άλλο, και με προσοχή το τοποθετείτε στο πιάτο. Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα. Γαρνίρετε με τα μπισκότα-καρδούλες και τα φιστίκια σε φέτες και σερβίρετε.

    Σας εύχομαι να απολαύσετε τα σοκολατένια “νησιά” σε σάλτσα φιστικιού, αλλά και την Ημέρα των Ερωτευμένων!

    Σημειώσεις:

    *Για να μην κολλήσουν τα μπισκότα σας στη σχάρα, βάλτε μια σταγόνα φυτικό λάδι (ηλιέλαιο, κλπ) στο χέρι σας και περάστε τη σχάρα.

    Μην περιμένετε να καλύψετε όλα τα μπισκότα με σοκολάτα για να τα πασπαλίσετε με τους ξηρούς καρπούς, γιατί πιθανόν να κρυώσει η σοκολάτα μέχρι τότε. Εγώ τα πασπάλιζα δύο-δύο.

    **Αν η μέρα είναι ζεστή, ίσως χρειαστεί να βάλετε τις κρέμες για λίγο στο ψυγείο.

    ***Αν την ώρα που ρίξετε την σκόνη φιστικιών, δημιουργηθούν σβόλοι στην σάλτσα σας, ανακατέψτε τη με έναν αυγοδάρτη και θα εξαφανιστούν.

    ΥΓ. Με αυτήν τη συνταγή συμμετέχω στο διαγωνισμό της TORTA DELLA FIGLIA:

    Update 13 Φεβρουαρίου 2015: Τα αποτελέσματα βγήκαν και τελικά η συνταγή μου πήρε την δεύτερη θέση!! Δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

     

    healt

     

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

     

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

    Chocolate “Islands” in Pistachio Sauce – Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού

     

    healt

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    55 Comments

  • Απάντηση
    Νέα & Ειδήσεις Δήμου Δάφνης Υμηττού
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:06 πμ

    Έγραψες πάλι Εύη.
    Τέλειο γλυκό, τέλεια και η παρουσίαση. Κι όσοι δεν είναι ερωτευμένοι, τρώγοντάς το θα τους χτυπήσει κεραυνοβόλος έρωτας !!!!!!
    Εύχομαι να σκίσεις και στον διαγωνισμό.

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 8:16 πμ

    ΠΩ ΠΩ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ!!!!!!!!!!
    Τελικά αυτά τα γλυκά που έχουν σα βάση μια σοκολατένια σούπα και στη μέση το γλυκό, μ’ αρέσουν πάαααααααααααρα πολύ!!!
    Άπαιχτος ο συνδυασμός σοκολάτας με φυστίκι Αιγίνης!!!
    Έμεινε λιγάκι????….

    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!!

  • Απάντηση
    Χρυσαυγή
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 9:36 πμ

    Εύη μας εντυπωσίασες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φανταστική παρουσίαση, απίθανη ιδέα γλυκού για τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και για πάντα! Μπράβο! Δεν έχω λόγια, παρά μόνο να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!!

    Φιλιά πολλά!!!!!!!

  • Απάντηση
    αρης
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:32 πμ

    Όλα άψογα !! Το γλυκό, η παρουσίαση, οι φωτογραφίες, η ιδέα !! Καλή Επιτυχία !!!!

  • Απάντηση
    Beauty Follower
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 12:06 μμ

    Ερωτευτηκα… το γλυκό σου 😉

  • Απάντηση
    Athena CraftCookLove
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 12:17 μμ

    Καλημέρα !! Συγχαρητήρια και για την ιδέα και τη συνταγή και την παρουσίαση!! Είσαι έμπνευση!! Σου εύχομαι ολόψυχα να κερδίσεις!! Φιλιά πολλά καλή Κυριακή!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:30 μμ

      ευχαριστώ πολύ Αθηνά!! 🙂
      καλή Κυριακή και σε σένα!

  • Απάντηση
    createwithheart
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 12:25 μμ

    Καταπληκτικό το γλυκό… λιώνω!!!!! Καλή επιτυχία Ευάκι μου, είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσεις! Φιλιά!

  • Απάντηση
    justsunday
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 12:50 μμ

    Πωπωωω εβη σε πιστευω οτι ειναι θεικοοοο γλυκο!! Ζωγραφισες, μπραβο σου, με εντυπωσιασες! !! Θα το κανω σιγουρα!!!
    Φιλια πολλα!!!

  • Απάντηση
    Αγγελική
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 2:22 μμ

    Είδα τη φωτογραφία χθες το βράδυ στο instagram και κοιμήθηκα με την εικόνα αυτή στο μυαλό μου…
    Καταπληκτική παρουσίαση και απλά απολαυστική!
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!
    Καλό μεσημέρι Εύη μου!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:10 μμ

      άρα κοιμήθηκες γλυκά Αγγελική μου! χαχαχα!!
      σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ!

  • Απάντηση
    sp00nstories
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 2:58 μμ

    Είναι για περιοδικό η συνταγή σου και η φωτογραφίες σου! Έμεινα άφωνη από το αποτέλεσμα της δουλειάς σου. Μπράβο Εύη μου και καλή σου επιτυχία μέσα από την καρδιά μου<3

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:11 μμ

      Λίλια μου σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! 🙂

  • Απάντηση
    mookies
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:09 μμ

    Εκστασιάστηκα! Εμείς δηλ. που δεν είμαστε ερωτευμένοι δεν δικαιούμαστε ένα- δυό πιάτα με νησιά; Δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να το φτιάξω, γιατί θέλει ειδική περίσταση, αλλά θα το φτιάξω οπωσδήποτε!!
    Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό Εύη μου, με τη νίκη!
    Φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:12 μμ

      φυσικά δικαιούμαστε!! και το δεύτερο!!!! χαχαχαχα!!
      ευχαριστώ Μίνα μου!
      καλό σου βράδυ!

  • Απάντηση
    Αριάδνη
    8 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:01 μμ

    τα ερωτευτηκα! Τόσο απλά!
    Καλό ξημέρωμα 🙂
    Σε φιλώ!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:13 μμ

      ναι τα άτιμα!! είναι ερωτεύσιμα!! 🙂
      καλό ξημέρωμα Αριάδνη μου!!

  • Απάντηση
    mia maria
    9 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:17 πμ

    Από χτες που τα είδα στο fb τα λιγουρεύομαι! Πολύ λαχταριστά!
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

  • Απάντηση
    dolmadaki
    9 Φεβρουαρίου, 2015 at 12:25 μμ

    υποκλίνομαι!!!! τετοιο γλυκο ουτε σε 5στερο ρεστοραν στο παρισι!!! φοβερο και πρωτοτυπο!!! τα μπισκοτα δεν σπανε αν τα κοψω με το κουπ πατ; σκεφτομαι να το κανω!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      9 Φεβρουαρίου, 2015 at 5:06 μμ

      όχι, δεν μου έσπασε ούτε ένα. αλλά θέλουν κοφτή και γρήγορη κίνηση. αν το κάνεις σιγά σιγά μπορεί να σου σπάσει.
      ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ντολμαδάκι μου!! φιλιά!!

  • Απάντηση
    spitikoulia
    9 Φεβρουαρίου, 2015 at 6:41 μμ

    Πρέπει να ανοίξεις ζαχαροπλαστείο στην Αίγινα και να προωθείς με αυτό το γλυκό το τοπικό τους προιόν!!!

  • Απάντηση
    Cook Taste Live
    9 Φεβρουαρίου, 2015 at 10:32 μμ

    τι φοβερή έμπνευση είχες και έφτιαξες αυτό το αριστούργημα?
    είναι όλο καταπληκτικό, εκτέλεση και παρουσίαση στην εντέλεια!
    και οι φωτογραφίες υπέροχες!
    μακάρι να κερδίσεις στον διαγωνισμό. Μπορούμε να σε ψηφίσουμε κάπου, να σε προωθήσουμε, να κάνουμε κάτι βρε παιδί μου?

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      10 Φεβρουαρίου, 2015 at 3:56 μμ

      ευχαριστώ Ευάκι μου για τα καλά σου λόγια!!!
      όχι δεν χρειάζεται να ψηφίσετε κάπου. 😉

  • Απάντηση
    Ερμιόνη
    9 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:15 μμ

    Πολύ ιδιαίτερη συνταγή και παράλληλα πολύ εμφανίσιμη!
    Και εννοείται ότι μου αρέσει πολύ που είναι φουλ σοκολατένια!

  • Απάντηση
    tanja@the green mixer
    10 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:26 πμ

    Φοβερη συνταγή, φοβερή έμπνευση και φοβερές οι φωτογραφίες. Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!
    Μου αρέσει που παρότι φαίνεται πολύ δυσκολη και χρονοβόρα στο μάτι, δεν είναι καθόλου και τα έτοιμα μπισκότα κάνουν τη διαδικασία πιο σύντομη.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      10 Φεβρουαρίου, 2015 at 3:58 μμ

      ναι είναι πολύ απλή και γρήγορη.
      σ’ ευχαριστώ πολύ Τάνια μου!!

  • Απάντηση
    ΕΙΡΗΝΗ
    10 Φεβρουαρίου, 2015 at 7:07 μμ

    ΠΩ ΠΩ ΠΩ !!!!Καταπληκτική παρουσίαση του επιδόρπιου!Μου πρότεινε την συνταγη η ξαδερφη μου να την κάνω και θα την κάνω, να εκπλήξω τον συντροφό μου…σας ευχαριστω!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      10 Φεβρουαρίου, 2015 at 7:21 μμ

      πολύ χαίρομαι γι’ αυτό Ειρήνη!!
      περιμένω εντυπώσεις!!

      • Απάντηση
        Ειρηνη
        11 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:00 μμ

        Να ρωτησω και κατι!Η κουβερτουρα ειναι ιδια με την μαυρη σοκολατα? Και τα μπισκοτα με τι σοκολατα να τα κανω επικαλυψη?

      • Απάντηση
        The Healthy Cook
        11 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:07 μμ

        καλημέρα Ειρήνη!
        ναι, η κλασσική κουβερτούρα είναι. είχα ξεχάσει να τη γράψω στην συνταγή…. την συμπλήρωσα τώρα. σ’ ευχαριστώ!

  • Απάντηση
    Culinary Flavors
    12 Φεβρουαρίου, 2015 at 11:00 πμ

    Η σοκολάτα είναι η αδυναμία μου! Πολύ ωραία ιδέα και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό Εύη μου!

  • Απάντηση
    Irene E. from Greece
    13 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:15 μμ

    Εύη, εγώ θα ενέδιδα σε αυτήν την “αμαρτία” ακόμα και αν δεν το απαιτούσε η ημέρα! Πολύ ωραία η παρουσίαση του γλυκού! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό.
    Καλό μεσημέρι.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      13 Φεβρουαρίου, 2015 at 6:25 μμ

      κι εγώ!! εννοείται!!! χαχαχα!!
      ευχαριστώ Ειρήνη!

  • Απάντηση
    lenia
    13 Φεβρουαρίου, 2015 at 4:44 μμ

    Φανταστικό γλυκάκι ιδανικό για μια τέτοια μέρα! Εύγε!
    Τα φιλιά μας!

  • Απάντηση
    Marcela (tortadellafiglia)
    14 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:42 πμ

    Congratulations ! I loved the recipe so much, that I was almost mouthwatering in front of the computer screen…:D

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    14 Φεβρουαρίου, 2015 at 8:14 πμ

    Μπράααααβββββββββοοοοοοο!!!!
    Ήμουν σίγουρη ότι θα κέρδιζες με το σούπερ εμφανήσιμο γλυκάκι σου!!!!

  • Απάντηση
    Ειρήνη
    15 Φεβρουαρίου, 2015 at 7:50 μμ

    Το έφτιαξα το γλυκό ..Τέλειο και πανευκολο φυσικα! Ο συζηγος μου τρελαθηκε! Πρωτη φορα φτιαχνω γκουρμε γλυκο γιατι και απο εμφάνιση και απο γεύση ήταν καταπληκτικο και έτσι μπορω να το χαρακτηρίσω!!! Ευχαριστω πολυ!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      15 Φεβρουαρίου, 2015 at 8:11 μμ

      Ειρήνη μου με κάνεις πολύ χαρούμενη!!
      χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και που σφράγισε μια γιορτινή μέρα!
      σ’ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

  • Απάντηση
    gigimelo
    20 Φεβρουαρίου, 2015 at 1:27 μμ

    Congratulations on winning the 2nd prize at the Chocolate Lovers Recipe contest. This dessert looks delicious & beautiful!

  • Αφήστε το σχόλιό σας