• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Επιδόρπια/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

    Μέσα στη μουντάδα του χειμώνα, αλλά και στην άλλη που μπαινοβγαίνει στις καρδιές μας, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, εμείς αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να γλυκάνουμε τις μέρες μας και να προετοιμαστούμε για τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν. Αυτές οι τρούφες σοκολάτας με καρύδα και τζίντζερ είναι λαχταριστό και ιδιαίτερο κέρασμα για τις γιορτές, αλλά και ιδανικό δώρο σε ένα κάλεσμα.

    Τι καλύτερο λοιπόν από  το να παίξουμε με σοκολάτα? Άλλωστε ένα κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό, χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει, ενώ το λίπος της δημιουργεί αίσθηση άμεσου κορεσμού.

    Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

    Oι ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας είναι γνωστές ήδη από την εποχή των Αζτέκων. Έρευνες αποδεικνύουν ότι συμβάλλει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η μαύρη σοκολάτα, μάλιστα, χάρη στη μεγάλη της περιεκτικότητα σε κακάο, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτική δράση. Η σοκολάτα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν τη διάθεση. Πρόσφατη έρευνα για τη μακροβιότητα έδειξε ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές. Η σοκολάτα περιέχει επίσης θεοβρομίνη, ουσία που διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών και δρα ως ελαφρύ διουρητικό, ενώ θεωρείται ευεργετική και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή χαλαρώνει το έμβρυο. O σίδηρος -απελευθερώνεται μόλις η σοκολάτα λιώσει στο στόμα- βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά οξυγόνου στον εγκέφαλο, και έτσι νιώθουμε πνευματική εγρήγορση.

    Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

    Έρευνες που έχουν διεξαχθεί από διάφορα πανεπιστήμια έχουν σοβαρές ενδείξεις πως η σοκολάτα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης, να  προλάβει την εξασθένηση της μνήμης, να μειώσει την πιθανότητα καρδιολογικών παθήσεων και εγκεφαλικού.

    Το τζίντζερ δίνει μια ελαφριά πιπεράτη γεύση στις τρούφες,  που ταιριάζει υπέροχα με την καρύδα.  Η μικρή ποσότητα ζαχαρούχου γάλακτος είναι αυτή που γλυκαίνει τις τρούφες μας (δεν έχουν επιπλέον ζάχαρη). Τους δίνει όμως και μια ελαφριά καραμελένια γεύση και μια πιο πυκνή υφή.

    Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

    Απαραίτητος χρόνος:    25 λεπτά (και 4 περίπου ώρες στο ψυγείο)

    Μερίδες:     36 τρούφες,  διαμέτρου 3εκ περίπου

    Υλικά:

    • ¾ φλυτζανιού γάλα καρύδας
    • ½ φλυτζάνι ζαχαρούχο γάλα εβαπορέ
    • 3 κουταλιές φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
    • 340γρ. μαύρη σοκολάτα (54%), πολύ ψιλοκομμένη
    • 1 ½ φλυτζάνι τριμμένη καρύδα

    Εκτέλεση:

    1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Απλώνετε την τριμμένη καρύδα σε ένα ταψί στρωμμένο με αντοκολλητικό χαρτί, και την βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά για να καβουρδιστεί. Φροντίστε να την ανακατεύετε κάθε 5 λεπτά για να μην καεί. Μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.
    2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε τα δύο γάλατα και το τριμμένο τζίντζερ, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, το κατεβάζετε από την φωτιά και το αφήνετε 3-4 λεπτά για να βγει το άρωμα του τζίντζερ.
    3. Ρίξτε την πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπωλ και ρίξτε πάνω της το καυτό γάλα. Αφήστε τη 2-3 λεπτά για να ζεσταθεί η σοκολάτα και να λιώσει και μετά ανακατέψτε το μείγμα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και γίνει λείο.
    4. Σκεπάστε το μείγμα με μια μεμβράνη που θα ακουμπά πάνω στη σοκολάτα και βάλτε το μπωλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να πήξει.
    5. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού (εγώ χρησιμοποίησα το στρογγυλό κουταλάκι που κάνει τις μπάλες πεπονιού) παίρνετε λίγο από το μείγμα κάθε φορά και φτιάχνετε με τα χέρια σας μπαλίτσες διαμέτρου 3 εκατοστών περίπου. Καθώς τις φτιάχνετε τις ρίχνετε μέσα στην τριμμένη καρύδα ώστε να καλυφθούν καλά. Αν το μείγμα σας μαλακώσει πολύ και δεν πλάθετε εύκολα, ξαναβάλτε το στο ψυγείο για λίγο για να πήξει.

    Φυλάτε τις τρούφες σοκολάτας με καρύδα και τζίντζερ στο ψυγείο για να μην σας μαλακώσουν πολύ. Βγάλτε τις από την ψύξη  20 λεπτά περίπου πριν τις σερβίρετε.

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

     
    Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες Χοληστερόλη
    82.5 9.6 7.6 5.1 3.2 1.0 1.3

    1.1

     

    Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό Chocolatier.

     

    Πηγές:

    http://www.medicalnewstoday.com/articles/270272.php

    http://www.vita.gr/diatrofi/eating-healthy/article/4660/sokolata-trofh-twn-thewn/

     

    Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

     

    Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

     

    Chocolate Truffles with Coconut & Ginger – Τρούφες Σοκολάτας με Καρύδα & Τζίντζερ

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    30 Comments

  • Απάντηση
    peps
    1 Δεκεμβρίου, 2014 at 6:52 μμ

    Λίγο λίγο… το ‘φαγες βλέπω το τρουφάκι…..χαχαχαχαχαχα

    Ζαχαρούχο γάλα???? Ξέφυγες τελείως!!
    Αλλά… καλά έκανες για να δούμε και να φάμε (ελπίζω) κανα τρουφάκι σπέσιαλ!!
    Σούπερ συνδυασμός γεύσεων και η φωτογραφία με τα τρουφάκια πάνω στη καβουρδισμένη καρύδα άπαιχτη!!!

    Καλό Μήνα Ευούλα!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      1 Δεκεμβρίου, 2014 at 7:14 μμ

      όχι ένα αλλά τέσσερα έφαγα όσο τα φωτογράφιζα!! και λίγα ήταν… 🙂
      πολύ λίγη ποσότητα ζαχαρούχο βρε φιλενάδα. μόνο 1/2 φλυτζάνι σε 36 τρουφάκια, χωρίς άλλη ζάχαρη, δεν το λες και πολύ! κοίτα τις θερμίδες και τα λιπαρά….
      πάντως είναι θεικά!!

  • Απάντηση
    Χρυσαυγή
    1 Δεκεμβρίου, 2014 at 7:29 μμ

    Εϊ….!!!!!!!!!!
    Αφήστε τις αναλύσεις περι ζαχαρούχου! Εδώ συμβαίνουν πράγματα απίθανα!!!
    Τι θεϊκά τρουφάκια είναι αυτά?
    Σαν στραγάλια θα τα έτρωγα ενώ φωτογράφιζα. Πολύ εγκρατή σε βλέπω με τέσσερα μονάχα!!!
    Εγραψες Εύη και σε συνταγή και σε φωτογραφίες (όπως πάντα δηλαδή)!

    Φιλιά!!!!!!!!!!!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      1 Δεκεμβρίου, 2014 at 7:37 μμ

      χαχαχαχαχα!!!
      πρέπει να το αναλύσουμε το θέμα! είναι σοβαρό! 🙂
      άσε, έπαθα ζημιά με αυτές τις τρούφες…. ευτυχώς τελείωσαν!

  • Απάντηση
    Χρύσα
    1 Δεκεμβρίου, 2014 at 10:13 μμ

    Αυτό το τζιντζερ ταιριάζει σε τόσα πολλά πράγματα τελικά! Φανταστικός συνδυασμος, και με την καρυδα απογειώνεται!
    Φανταστικά τρουφακια, και χωρίς πάάάρα πολλές τύψεις…!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Δεκεμβρίου, 2014 at 12:33 πμ

      ναι, Χρύσα μου! δεν είναι φανταστικό υλικό? το λατρεύω!!

  • Απάντηση
    stylencritics
    2 Δεκεμβρίου, 2014 at 12:18 πμ

    Τέλειο γιορτινό κέρασμα και πού όμορφα παρουσιασμένο! Εύγε!

  • Απάντηση
    Culinary Flavors
    2 Δεκεμβρίου, 2014 at 10:07 πμ

    Εμένα τουλάχιστον δε χρειάζεται να με πείσεις για τα καλά της σοκολάτας. Τέλεια σοκολατάκια και το τζίντζερ και η καρύδα τα κάνουν πολύ αρωματικά!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Δεκεμβρίου, 2014 at 1:37 μμ

      νομίζω κανείς μας δεν χρειάζεται να πειστεί για την σοκολάτα!!! 🙂
      ευχαριστώ κατερίνα μου!

  • Απάντηση
    Cook Taste Live
    2 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:04 πμ

    Αχ αυτή η σοκολάτα και οι ευεργετικές της ιδιότητες. Εδώ έχουμε την επιστήμη στο πλευρό μας.. οπότε μόνο 4 τρουφάκια? Φάρμακο κανονικό σου λέει! 🙂
    Τζίντζερ, σοκολάτα, καρύδα? Όλα τα καλά μαζεμένα (και με χριστουγεννιάτικες νότες!)
    Τέλειο!

  • Απάντηση
    tanja@the green mixer
    2 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:08 πμ

    Πολύ σπέσιαλ το τρουφάκι, δεν εχω δοκιμάσει ποτέ τον συνδυασμό τζίντζερ με σοκολάτα και δεν μπορώ να φανταστώ τι γεύση θα έχει. Πάντως ο συνδυασμός γάλακτος καρύδας με σοκολάτας έιναι φανταστικός, έχω δοκιμάσει στο παρελθόν και μου έιχε αρέσει πολύ. Το ζαχαρούχο δεν τις γλυκαίνει αρκέτα?

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Δεκεμβρίου, 2014 at 1:39 μμ

      1/2 φλυτζάνι ζαχαρούχο είναι πολύ λίγη ποσότητα Τάνια μου για τόση σοκολάτα! είναι όσο γλυκά πρέπει!

  • Απάντηση
    Ερμιόνη
    2 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:55 μμ

    Αυτό το εργαλειάκι που φτιάχνει τις μπάλες πεπονιού πρέπει να το προμηθευτώ και σχετικά άμεσα νομίζω.
    Με τους ρυθμούς που φτιάχνω τρουφάκια θα μου είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο.
    Μου αρέσει ο συνδυασμός υλικών που προτείνεις. Σοκολάτα και καρύδα είναι ούτως ή άλλως αγαπημένος και έρχεται και το τζίντζερ να προσδώσει το κάτι διαφορετικό στη συνταγή!

  • Απάντηση
    mia maria
    3 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:23 πμ

    Τι όμορφες που είναι! Εκείνη η δαγκωμένη μου έφερε πόνο στην καρδιά, χιχιχι 🙂

  • Απάντηση
    mookies
    3 Δεκεμβρίου, 2014 at 9:09 μμ

    Μπράβο βρε Εύη, υπέροχα πρέπει να γίνανε. Φρέσκο τζίντζερ με σοκολάτα και καρύδα, είναι εξαιρετικός ο συνδυασμός που έκανες! Ευτυχώς που η σοκολάτα έχει ευεργετικές ιδιότητες και έχουμε μια δικαιολογία. Στην 4η φώτο φαίνονται τόσο λαχταριστά που απορώ πως κρατήθηκες και έφαγε μόνο τέσσερα!
    Πολλά Φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Δεκεμβρίου, 2014 at 8:58 μμ

      4 την ώρα που τα φωτογράφιζα… μετά να δεις τι έγινε!!!! 🙂
      φιλιά!!

  • Απάντηση
    Dimitra
    6 Δεκεμβρίου, 2014 at 12:42 μμ

    Ο συνδυασμός σοκολάτας με καρύδα είναι από τους τοπ αγαπημένους μου!!! Αν προσθέσεις και την ιδιαίτερη γεύση του τζίντζερ πρέπει να είναι κολασμένο το αποτέλεσμα!!! Οι φωτογραφίες σου είναι αριστουργηματικές Εύη!!! Σαν έργα τέχνης!!! Πρέπει να εκτεθούν σε μουσείο σοκολάτας!!! Υποκλίνομαι!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:09 μμ

      πω,πω… κοκκινίζω!!! 🙂
      ευχαριστώ πολύ Δήμητρα!!

  • Απάντηση
    Ariadni
    6 Δεκεμβρίου, 2014 at 6:26 μμ

    Λαχταριστά και αμαρτωλα!!!!!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια 🙂

  • Απάντηση
    jasmincookbook
    9 Δεκεμβρίου, 2014 at 2:06 πμ

    Hey Evi,
    these truffles are perfect. Just a couple ingredients and simple to make, – but, they have one flaw – who will wait for such a long time while they sit in a refrigerator 😉
    Nevertheless, I will definitely make them 🙂

  • Απάντηση
    Spitikoulia
    19 Ιανουαρίου, 2015 at 6:55 μμ

    Τι γλυκά! Μακάρι να είχα ένα τώρα!

  • Απάντηση
    Cacao nibs – Κακάο νιμπς
    18 Σεπτεμβρίου, 2020 at 5:08 πμ

    […] φορές έχουμε ακούσει και διαβάσει για τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας και του κακάο. Στην προηγούμενη ανάρτηση Σοκολατένιες μπαλίτσες με […]

  • Απάντηση
    Cacao nibs – Κακάο νιμπς
    18 Σεπτεμβρίου, 2020 at 5:12 πμ

    […] times we have heard and read about the benefits of dark chocolate and cocoa. In the previous post Raw chocolate balls with bee pollen, I mentioned briefly the beneficial […]

  • Αφήστε το σχόλιό σας