Πρόταση πρωινού για μικρά και μεγάλα παιδιά! Γιατί μην μου πείτε πως και οι μεγάλοι δεν χαμογελάτε με λαχτάρα όταν ακούτε για σοκολατένιο πρωινό. Τα σπιτικά cocoa puffs είναι εύκολα και γίνονται με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας. Κι έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι τρώτε κι εσείς και τα παιδιά σας. Την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν κάτι σοκολατένιο για το πρωινό τους, δεν θα αγανακτήσετε, γιατί θα έχετε κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια σας που δεν θα περιέχει όλα αυτά τα τρανς λιπαρά που έχουν τα αγοραστά.
Όπως σας είπα και πριν αυτά τα cocoa puffs είναι εύκολα και γίνονται με πολύ απλά υλικά. Αλεύρι , αλεύρι αμυγδάλου (το βρίσκετε πλέον παντού), μέλι, κακάο, ασπράδι αυγού και στραγγιστό γιαούρτι. Αυτό που μπορεί να σας κουράσει, ή μάλλον να δοκιμάσει την υπομονή σας, είναι το πλάσιμό τους. Πρέπει να τα πλάσετε σε μικρές μπαλίτσες. Εγώ τα έκανα σε μέγεθος ρεβιθιού, αλλά νομίζω θα ήταν καλύτερα ακόμα πιο μικρά. Η ζύμη θα σας φανεί λίγη, αλλά η ώρα που θα σπαταλήσετε για να τα πλάσετε θα σας φανεί πάρα πολύ! Γι αυτό επιστρατέψτε τα παιδάκια σας και πλάστε τα παρέα, διασκεδάζοντάς το. Το επόμενο πρωί, στρώστε το τραπέζι σας όπως έκανα κι εγώ, και απολαύστε τα, γιατί το πρωινό μας πρέπει, καθημερινά, να ξεκινάει όμορφα και καλαίσθητα!
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Μερίδες: 7-8
Υλικά:
- 3/4 φλυτζανιού (110γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ντίνκελ
- 1/3 φλυτζανιού (35 γρ.) κακάο σε σκόνη (κατά προτίμηση βιολογικό)
- 1/3 φλυτζανιού (40 γρ.) αλεύρι αμυγδάλου
- ¼ φλυτζανιού (85 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- το ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό
- 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
- ¼ κουταλάκι αλάτι
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο μέσα στο κάδο του μίξερ. Ρίχνετε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι και ανακατεύετε ξανά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ενεργοποιώντας το μίξερ τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα έχετε μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει.
- Στρώνετε ένα ταψί 40Χ32 με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C.
- Πλάθετε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρότερο από ένα ρεβίθι και τα τοποθετείτε στο ταψί.
- Τα ψήνετε για 15 λεπτά. Στα 7-8 λεπτά βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, ανακατέψτε τα και συνεχίστε το ψήσιμο, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και μετά αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται περίπου 1 εβδομάδα.
ΥΓ. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.
33 Comments
peps@pepiskitchen
2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:44 πμΤι φωτογραφίες είναι αυτές!!!!!!!!!
Τι χρώματα!!!!! Έχω χαζέψει με αυτές που ρέει το γάλα!!!!
Φανταστική ανάρτηση!!!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τα αγοραστά cocoa puffs αλλά αυτά είναι σούπερ και φυσικά πολύ πιο υγιεινά!!!!
Πω πω….θα μπαινωβγαίνω όλη μέρα να κοιτάω τις φωτογραφίες!!
Καλημέρα!!!!
The Healthy Cook
2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:24 μμχαχαχαχα!!!
σώπα, είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις σήμερα από το να μπαινοβγαίνεις να κοιτάς τις φωτογραφίες!!!
ευχαριστώ πεπίτα μου!!
Χρυσαυγή
2 Νοεμβρίου, 2015 at 8:20 πμΟΚ, όλες οι φωτογραφίες σου είναι φανταστικές αλλά εδώ ξεπέρασες τον εαυτό σου Εύη!! Τα έδωσες όλα!!! Τρελάθηκα με το λιτό ασπρόμαυρο και το λίγο χρώμα των φρούτων πίσω. Τρελάθηκα με το γάλα που ρέει (αλήθεια…ποιά ήταν η βοηθός με το σταθερό χέρι, γιατί ξέρω πολύ καλά πως για να βγουν αυτές οι πόζες χρειάζεται συγκεκριμένη ροή και σταθερό χέρι)!!!
Θερμά συγχαρητήρια για την συνταγή, την εκτέλεση, την ιδέα και την φωτογράφιση!!
Από τις καλύτερές σου στο σύνολο!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία ξανά στα βραβεία!!!!!!
Σε φιλώωωωωωωωωωωωωωω!
The Healthy Cook
2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:25 μμεγώ και η βοηθός μου σε ευχαριστούμε!!! 🙂
φιλιά πολλά!!
TheoDORA's Kitchen Diaries
2 Νοεμβρίου, 2015 at 9:19 πμΤι ωραία! Μπορώ πάλι να ξεκινήσω να τρώω σοκολατένιο πρωινό. Η αλήθεια είναι πως σαν δύσκολο παιδί έτρωγα μόνο cocoa puffs και τώρα που έφτασα σε ηλικία που μπορώ να δαμάσω λίγο τις σοκολατολιγούρες μου τα αποφεύγω. Όχι άλλο πια! Τρομερή ιδέα! Υ.Γ. Οι φωτογραφίες σκίζουν. Σε φιλώ γλυκά!
The Healthy Cook
2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:26 μμναι αυτά τα τρως άφοβα! ευχαριστώ πολύ!
φιλιά πολλά!!
neanikon
2 Νοεμβρίου, 2015 at 8:27 μμΦαίνονται Τέλεια !! Μπράβο Εύη !! Έξυπνη ιδέα, μία νοσταλγική συνταγή μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση 😉 Εξαιρετική και η τελευταία φωτογραφία !!
The Healthy Cook
2 Νοεμβρίου, 2015 at 9:54 μμευχαριστώ πολύ Άρη μου!!!
Beauty Follower
2 Νοεμβρίου, 2015 at 8:38 μμΗ πρωτη φωτογραφια τι ομορφη… cosy ενα πράμα!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
The Healthy Cook
2 Νοεμβρίου, 2015 at 9:55 μμ🙂
sp00nstories
2 Νοεμβρίου, 2015 at 10:04 μμΤι ιδέα?? Θ ατο δοκιμάσω και εγώ κούκλα!!! Σούπερ οι φωτος, στο είπα?
Φιλιά και καλό μήνα!
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:28 μμευχαριστώ πολύ!!
φιλιά!
Χρύσα
2 Νοεμβρίου, 2015 at 11:38 μμΜε κάνεις ευτυχισμένη με αυτή τη συνταγή Ευάκι! Ο μικρός δοκιμασε μια φορα και από τότε ζητάει συνέχεια, αλλά εγώ το αποφεύγω…. Αλλα αυτά… Όχι μόνο θα τα αποφύγω, θα του τα προτείνω κιόλας!
Φοβερή παρουσίαση! Οι αντιθέσεις μαγνητίζουν!!!
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:29 μμχαίρομαι που το διαβάζω! ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου!
σε φιλώ!
craftcooklove
3 Νοεμβρίου, 2015 at 6:22 πμΦανταστική πρόταση, ειδικά για όσους έχουμε παιδιά!! Καλά και εγώ έπαθα με τις φωτό φαίνεται σαν να τρέχει μόνο του το γάλα !!! Καλή επιτυχία Εύη μου!!
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:29 μμευχαριστώ πολύ! 🙂
Αγγελική
3 Νοεμβρίου, 2015 at 9:40 πμΈχω να φάω τέτοια σοκολατολιχουδιά από τις παιδικές καλοκαιρινές διακοπές!! Δεν ξέρω εάν έχω την υπομονή να φτιάξω τα μπαλάκια αλλά όντως αξίζει η προσπάθεια!! Το ΙΚΕΑ σου πάει… 😉
Φιλιά!!
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:30 μμ😉
Culinary Flavors
3 Νοεμβρίου, 2015 at 9:43 πμΟ γιος μου θα ξετρελαινόταν αν τα έβλεπε! Είναι τα αγαπημένα του δημητριακά! Τα έφτιαξες τέλεια! Φιλιά!
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:31 μμευχαριστώ Κατερινάκι μου!!
mia maria
3 Νοεμβρίου, 2015 at 10:30 πμΜα τι έκανες πάλι! Τέλεια, είμαι σίγουρη ότι ο γιος μου θα τα λατρέψει!
Καλή επιτυχία και πάλι 🙂
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:31 μμχαχαχα!!! ευχαριστώ Μαράκι!
Marion
3 Νοεμβρίου, 2015 at 10:34 πμΗ καλύτερη συνταγή νομίζω 😉
Δεν ήξερα ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε μονοι μας. Τα τρώει ο γιος μου αυτά σοκολατένια μπαλάκια.
Τα έκανες τέλεια Ευη. Πολύ ωραία παρουσίαση και οι φωτογραφίες σου τέλειες.
Μπράβο 😉
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:32 μμευχαριστώ Μάριον!!
όλα τα μπορούμε μόνοι μας!! 😉
Ξανθή
3 Νοεμβρίου, 2015 at 9:29 μμΕξαιρετική παρουσίαση, καλή επιτυχία και πάλι!!
Δεν νομίζω να είχα την υπομονή να τα πλάσω. Θα το προτείνω σε φίλες με παιδιά.
The Healthy Cook
4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:32 μμευχαριστώ!!!!
theonewithallthetastes
5 Νοεμβρίου, 2015 at 10:59 μμΤι φοβερή ιδέα!
Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί παρόμοια συνταγή, οπότε ο ενθουσιασμός μου είναι στα ύψη!
Σίγουρα θα δοκιμάσουμε με τις μικρές κυρίες!
Φιλιά
The Healthy Cook
6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:55 μμχαχαχα!!! ελπίζω να σας αρέσουν!
Stavroula
8 Νοεμβρίου, 2015 at 6:24 μμΤελεια ιδεα!! Οτι πρεπει για αυτους που δεν θελουν τα δημητριακά “των ενηλίκων”!
The Healthy Cook
8 Νοεμβρίου, 2015 at 6:31 μμ😉
tanja@the green mixer
13 Νοεμβρίου, 2015 at 9:10 πμΠρώτη φορά βλεπω αντίστοιχη συνταγή καιούτε καν είχα σκεφτεί ότι υπήρχε σπιτικη βερσιόν, με καλά υλικά και πραγματικά θρεπτική και όχι τίγκα στη ζάχαρη. Την κρατάω για μελλοντική χρήση.
The Healthy Cook
13 Νοεμβρίου, 2015 at 11:31 μμμερσί! 😉
Πως να Χρησιμοποιησετε το Αλευρι Αμυγδαλου + Ρολα Κανελας - Stavroula's Healthy Cooking
1 Φεβρουαρίου, 2016 at 8:53 πμ[…] Σπιτικά Cocoa Puffs από The Healthy Cook […]