Χριστός Ανέστη! Ελπίζω να περάσατε όμορφα τις γιορτινές μέρες, να ξεκουραστήκατε και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας. Σήμερα σας έχω μια έκπληξη! Έχω φιλοξενούμενη μια πολύ γλυκιά Σεφ, την Krystina, η οποία θα μας μιλήσει για εκείνη και το μπλογκ της και θα μοιραστεί μαζί μας μια συνταγή από το βιβλίο της το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, κρέπες με σπανάκι και φέτα.
Η Krystina είναι μια εξαιρετικά παθιασμένη σεφ, η οποία αποφοίτησε από την γνωστή σχολή Le Cordon Bleu ως σεφ ζαχαροπλαστικής, κάτι που αποφάσισε όταν παρατήρησε μια αυξανόμενη επιθυμία για ενασχόληση με την μαγειρική. Μεγαλώνοντας σε ένα ελληνικό νοικοκυριό στις ΗΠΑ γοητεύτηκε από την Ελληνική κουζίνα. Μάλιστα έκανε τη δική της σπανακόπιτα στην ηλικία των επτά. Είναι η σεφ πίσω από το blog Kouzounas Kitchen και συγγραφέας του βιβλίου Μαγειρικής Back to my Roots.
Krystina καλοσώρισες στο The Healthy Cook. Πες μας πώς ξεκίνησες το Kouzounas Kitchen?
Εύη σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Μου αρέσουν πολύ οι συνταγές σου. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να μιλήσω για μένα και για το νέο μου βιβλίο στους αναγνώστες σου.
Η έμπνευσή μου για το Kouzounas Kitchen ξεκίνησε το 2012. Πολλοί φίλοι μου ζήτησαν να ξεκινήσω ένα blog μαγειρικής, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν και να μάθουν πώς να κάνουν ορισμένες από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μου. Αποφάσισα ότι ήταν μια υπέροχη ιδέα και έτσι δημιούργησα το Kouzounas Kitchen.
Το όνομα Kouzounas προήλθε από την γλυκιά γιαγιά μου, Σταυρούλα Kouzouna Kalapothakou από τη Μάνη, που ήταν μια φανταστική μαγείρισσα . Έμαθα πολλά από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές της, και τώρα μπορώ να μοιραστώ αυτές τις συνταγές μαζί σας.
Το βιβλίο σου Back to my Roots κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μίλησε μας γι’ αυτό.
Ναι!! To Back to my Roots έχει επίσημα δημοσιευθεί! Το βιβλίο μας μεταφέρει πίσω στις καλές εκείνες ημέρες της ζωής στο χωριό, καθώς εξερευνούμε τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές με τις δικές μου προσθήκες.
Εμπνευσμένο από το χωριό των παππούδων μου στη Μάνη και με τη βοήθεια άλλων Ελλήνων food bloggers, αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο νόστιμες ελληνικές συνταγές, όπως σπανακόπιτα, καρυδόπιτα Κεφτεδάκια, αλλά και ελληνικά ποτά, αφεψήματα, μπαχαρικά και βότανα.
Το Back to my Roots δεν είναι μόνο γεμάτο με γευστικότατες συνταγές. Σε αυτό μοιράζομαι επίσης την προσωπική μου ιστορία, συμβουλές και κόλπα για την κουζίνα, κομμάτια της ιστορίας του ελαιολάδου και τα οφέλη του, και πολλά, πολλά άλλα!
Πολλοί εκπληκτικοί food bloggers με βοήθησαν σε αυτό το έργο και θα ήθελα να αναφέρω μερικούς: Αθηνά Πανταζάτου, Τζίνα Zarcadoolas, Παναγιώτης Γαλάνης, Ελένη Αναγνωστοπούλου, και η Christine Tsalavoutas. Με όλη την υποστήριξή τους και την αγάπη που έλαβα, κατέστη δυνατόν να γίνει αυτό το βιβλίο μια επιτυχία!
Το Back to my Roots είναι τώρα διαθέσιμο στα: Amazon, Barnes & Noble, & I-Books. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο σε έντυπη ή σε μορφή e-book. Με αυτόν τον τρόπο ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να επιλέξει σε ποια μορφή θα το αγοράσει.
Σύνδεσμοι για την έντυπη μορφή:
Amazon>> http://www.amazon.com/dp/0692638679/ref=cm_sw_su_dp
Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123473976?ean=9780692638675
Σύνδεσμοι για την ψηφιακή μορφή:
Amazon>> http://www.amazon.com/Back-My-Roots-Sharing-Villages-ebook/dp/B01E82J1VE
Barnes & Noble>> http://www.barnesandnoble.com/w/back-to-my-roots-krystina-kalapothakos/1123664518?ean=2940158496905
Ibooks>> https://itunes.apple.com/us/book/id1104425779
Εύη, θα ήθελα να μοιραστώ μια συνταγή από το βιβλίο μου. Ελπίζω ότι οι αναγνώστες σας να το απολαύσουν. 🙂
Μια και το blog σου βασίζεται σε υγιεινές συνταγές, σκέφτηκα ότι αυτή η συνταγή είναι πολύ ταιριαστή:
Κρέπες με Σπανάκι και Φέτα από το Kouzounas Kitchen
Ingredients
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσειις
- 1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων
- 1/2 φλυτζάνι γάλα καρύδας
- 2/3 φλυτζάνι νερό
- 1/4 φλυτζάνι βούτυρο, λιωμένο συν 1 κουταλιά επιπλέον για το τηγάνι
- 1 φλυτζάνι σοταρισμένο σπανάκι
- 1/4 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
- 1 τσιμπιά ξερή ρίγανη ή βασιλικό
Instructions
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κατόπιν ανακατέψτε όλα τα υγρά μαζί (γάλα καρύδας, νερό, βούτυρο).
Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν.
Ζεστάνετε το τηγάνι σας επάνω σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι.
Τοποθετήστε περίπου δύο κουταλιές από τη ζύμη στο τηγάνι, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλο το τηγάνι, σαν ένα λεπτό στρώμα.
Αφήστε την κρέπα να μαγειρευτεί μέχρι οι άκρες αρχίζουν να σηκώνονται. Τότε γυρίστε για να μαγειρευτεί και από την άλλη πλευρά.
Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετείστε τις κρέπες σε ένα πιάτο.
Μπορείτε να ξανά ζεστάνετε τις κρέπες στο φούρνο, στους 100ο C /200 ◦F για μερικά λεπτά.
Για να γεμίσετε τις κρέπες, τοποθετήστε μια καλή ποσότητα σοταρισμένο σπανάκι στο κέντρο και προσθέστε την φέτα. Μου αρέσει να πασπαλίζω με αποξηραμένα βότανα το μείγμα. Διπλώστε την κρέπα και απολαύστε τη.
Nutrition
-
682 Calories
-
17g Carbohydrates
-
155mg Cholesterol
-
66g Fat
-
1g Fiber
-
9g Protein
-
45g Saturated fat
-
1027mg Sodium
-
3g Sugar
-
2g Trans fat
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (233g)
8 Comments
neanikon
5 Μαΐου, 2016 at 8:00 πμΚαλημέρα Εύη!!! Να ευχηθώ καταρχήν Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη αλλά και καλοτάξιδο στο βιβλίο που μας παρουσιάζεις !!! Πάντα είναι όμορφο να ακούμε όμορφες ιστορίες για τους Έλληνες που ζουν και προσπαθούν στο εξωτερικό!!!!
The Healthy Cook
6 Μαΐου, 2016 at 8:18 μμΑληθώς Ανέστη Άρη μου!
Οι Έλληνες πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον!
σ’ ευχαριστώ πολύ!
peps@pepiskitchen
5 Μαΐου, 2016 at 8:25 μμΜμμμμμ yummy! Ωραία κρεπούλα!
The Healthy Cook
6 Μαΐου, 2016 at 8:20 μμ😉
Helen @ Healthy Bits and Bites
6 Μαΐου, 2016 at 7:32 μμΧρόνια Πολλά, Εύη! Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Krystina και στο νέο της βιβλίο με τον τόσο όμορφο τίτλο.
The Healthy Cook
6 Μαΐου, 2016 at 8:21 μμΧρόνια πολλά Ελένη!
Σ΄ευχαριστούμε!
Ariadni St.
7 Μαΐου, 2016 at 6:41 μμΠολύ ωραία συνεντευξη!
Καλοταξιδο το βιβλίο της!
Η συνταγη πολύ ξεχωριστη. Με ιντριγκάρει το γαλα καρυδας!
The Healthy Cook
10 Μαΐου, 2016 at 12:09 πμχαίρομαι που σου αρέσει Αριάδνη!
σ’ ευχαριστώ!