Food Blog Awards 2015/ Για χορτοφάγους/ Πρωινά/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

Homemade Cocoa Puffs – Σπιτικά Cocoa Puffs

Homemade Cocoa Puffs – Σπιτικά Cocoa Puffs

for english scroll down

Πρόταση πρωινού για μικρά και μεγάλα παιδιά! Γιατί μην μου πείτε πως και οι μεγάλοι δεν χαμογελάτε με λαχτάρα όταν ακούτε για σοκολατένιο πρωινό. Τα σπιτικά cocoa puffs είναι εύκολα και γίνονται με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας. Κι έτσι θα ξέρετε ακριβώς τι τρώτε κι εσείς και τα παιδιά σας. Την επόμενη φορά που θα σας ζητήσουν κάτι σοκολατένιο για το πρωινό τους, δεν θα αγανακτήσετε, γιατί θα έχετε κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια σας που δεν θα περιέχει όλα αυτά τα τρανς λιπαρά που έχουν τα αγοραστά.

Homemade Cocoa Puffs – Σπιτικά Cocoa Puffs

Όπως σας είπα και πριν αυτά τα cocoa puffs είναι εύκολα και γίνονται με πολύ απλά υλικά. Αλεύρι , αλεύρι αμυγδάλου (το βρίσκετε πλέον παντού), μέλι, κακάο, ασπράδι αυγού και στραγγιστό γιαούρτι. Αυτό που μπορεί να σας κουράσει, ή μάλλον να δοκιμάσει την υπομονή σας, είναι το πλάσιμό τους. Πρέπει να τα πλάσετε σε μικρές μπαλίτσες. Εγώ τα έκανα σε μέγεθος ρεβιθιού, αλλά νομίζω θα ήταν καλύτερα ακόμα πιο μικρά. Η ζύμη θα σας φανεί λίγη, αλλά η ώρα που θα σπαταλήσετε για να τα πλάσετε θα σας φανεί πάρα πολύ! Γι αυτό επιστρατέψτε τα παιδάκια σας και πλάστε τα παρέα, διασκεδάζοντάς το. Το επόμενο πρωί, στρώστε το τραπέζι σας όπως έκανα κι εγώ, και απολαύστε τα, γιατί το πρωινό μας πρέπει, καθημερινά, να ξεκινάει όμορφα και καλαίσθητα!

Homemade Cocoa Puffs – Σπιτικά Cocoa Puffs

Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα

Μερίδες:   7-8

Υλικά:

  • 3/4 φλυτζανιού (110γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ντίνκελ
  • 1/3 φλυτζανιού (35 γρ.) κακάο σε σκόνη (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 1/3 φλυτζανιού (40 γρ.) αλεύρι αμυγδάλου
  • ¼ φλυτζανιού (85 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • το ασπράδι από ένα μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι,  2% λιπαρά
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το κακάο μέσα στο κάδο του μίξερ. Ρίχνετε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλάτι και ανακατεύετε ξανά με ένα κουτάλι.
  2. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ενεργοποιώντας το μίξερ τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Θα έχετε μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει.
  3. Στρώνετε ένα ταψί 40Χ32 με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175ο C.
  4. Πλάθετε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος μικρότερο από ένα ρεβίθι και τα τοποθετείτε στο ταψί.
  5. Τα ψήνετε για 15 λεπτά. Στα 7-8 λεπτά βγάλτε το ταψί από τον φούρνο, ανακατέψτε τα και συνεχίστε το ψήσιμο, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως και μετά αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο. Διατηρούνται περίπου 1 εβδομάδα.

ΥΓ. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

#breakfast, #chocolate, #cocoa_puffs, #homemade

Α breakfast idea for young and older children! Because I’m pretty sure that you smile with pleasure when you think of a chocolaty breakfast. Homemade cocoa puffs are easily made with materials we all have in our house. And so you’ll know exactly what you and you and your children eat. The next time they will ask you chocolate for breakfast, don’t grin, because you will have something homemade, without all these trans fat the store-bought products have.

As I said before these cocoa puffs are easily made, with very simple ingredients; flour, almond flour, honey, cocoa, egg white and yoghurt. What can tire you, or rather test your patience is their rolling. You have to roll them into small balls. I rolled them in the size of a chickpea, but I think it would be better even smaller. The dough will look a little, but the time you waste rolling it, would be endless! Therefore enlist your kids and roll them together, having fun! The next morning, set your table with  IKEA tableware, like I did, and enjoy your handmade breakfast;  because every day should begin as good as the food tastes!

Homemade Cocoa Puffs – Σπιτικά Cocoa Puffs

Total time:   1 hour

Servings:   7-8

Ingredients:

  • 3/4 cup (3.9 oz.) all-purpose flour, or spelt flour
  • 1/3 cup (1.2 oz.) cocoa powder (preferably organic)
  • 1/3 cup (1.4 oz.) almond flour
  • ¼ cup (3 oz.) honey or maple syrup
  • the egg white of a large egg
  • 1 tbsp strained greek yogurt, 2% fat
  • ¼ teaspoon salt
  • a few drops of vanilla extract

Instructions:

  1. Sift the flour with the cocoa into the mixer bowl. Pour the almond flour, salt and stir again with a spoon.
  2. Add the remaining ingredients and turning the mixer on stir until everything combines thoroughly. You will have a firm dough that will not stick.
  3. Lay a 40X32 cm. (15X12.5 in.) pan with parchment paper and preheat the oven to 175o C /345o F.
  4. Shape small balls in a size smaller than a chickpea and place them in the pan.
  5. Bake for 15 minutes. In 7-8 minutes remove the pan from the oven, stir and continue cooking, to cook evenly.
  6. Let them cool completely and then store them in an airtight container. Cocoa puffs can be stored about 1 week.

 

PS. Today’s recipe posted for my candidacy in the “Food Blog Awards 2015”, particularly in the “Best Design & Site Architecture” category. If you would like to vote for me, login to your facebook account and click here. You should click the “like” button below the text. Thank you!

Recipe adapted from here.

 

#homemade, #cocoa_puffs, #chocolate

Share on Social Media
  •   
  •   
  •   
  •   

Δείτε επίσης

33 Σχόλια

  • Απάντηση
    peps@pepiskitchen
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:44 πμ

    Τι φωτογραφίες είναι αυτές!!!!!!!!!
    Τι χρώματα!!!!! Έχω χαζέψει με αυτές που ρέει το γάλα!!!!
    Φανταστική ανάρτηση!!!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τα αγοραστά cocoa puffs αλλά αυτά είναι σούπερ και φυσικά πολύ πιο υγιεινά!!!!
    Πω πω….θα μπαινωβγαίνω όλη μέρα να κοιτάω τις φωτογραφίες!!

    Καλημέρα!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:24 μμ

      χαχαχαχα!!!
      σώπα, είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις σήμερα από το να μπαινοβγαίνεις να κοιτάς τις φωτογραφίες!!!
      ευχαριστώ πεπίτα μου!!

  • Απάντηση
    Χρυσαυγή
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 8:20 πμ

    ΟΚ, όλες οι φωτογραφίες σου είναι φανταστικές αλλά εδώ ξεπέρασες τον εαυτό σου Εύη!! Τα έδωσες όλα!!! Τρελάθηκα με το λιτό ασπρόμαυρο και το λίγο χρώμα των φρούτων πίσω. Τρελάθηκα με το γάλα που ρέει (αλήθεια…ποιά ήταν η βοηθός με το σταθερό χέρι, γιατί ξέρω πολύ καλά πως για να βγουν αυτές οι πόζες χρειάζεται συγκεκριμένη ροή και σταθερό χέρι)!!!
    Θερμά συγχαρητήρια για την συνταγή, την εκτέλεση, την ιδέα και την φωτογράφιση!!
    Από τις καλύτερές σου στο σύνολο!!!!!!!!!!!!!!!!
    Καλή επιτυχία ξανά στα βραβεία!!!!!!
    Σε φιλώωωωωωωωωωωωωωω!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:25 μμ

      εγώ και η βοηθός μου σε ευχαριστούμε!!! 🙂
      φιλιά πολλά!!

  • Απάντηση
    TheoDORA's Kitchen Diaries
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 9:19 πμ

    Τι ωραία! Μπορώ πάλι να ξεκινήσω να τρώω σοκολατένιο πρωινό. Η αλήθεια είναι πως σαν δύσκολο παιδί έτρωγα μόνο cocoa puffs και τώρα που έφτασα σε ηλικία που μπορώ να δαμάσω λίγο τις σοκολατολιγούρες μου τα αποφεύγω. Όχι άλλο πια! Τρομερή ιδέα! Υ.Γ. Οι φωτογραφίες σκίζουν. Σε φιλώ γλυκά!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Νοεμβρίου, 2015 at 7:26 μμ

      ναι αυτά τα τρως άφοβα! ευχαριστώ πολύ!
      φιλιά πολλά!!

  • Απάντηση
    neanikon
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 8:27 μμ

    Φαίνονται Τέλεια !! Μπράβο Εύη !! Έξυπνη ιδέα, μία νοσταλγική συνταγή μέσα από μία διαφορετική προσέγγιση 😉 Εξαιρετική και η τελευταία φωτογραφία !!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Νοεμβρίου, 2015 at 9:54 μμ

      ευχαριστώ πολύ Άρη μου!!!

  • Απάντηση
    Beauty Follower
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 8:38 μμ

    Η πρωτη φωτογραφια τι ομορφη… cosy ενα πράμα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      2 Νοεμβρίου, 2015 at 9:55 μμ

      🙂

  • Απάντηση
    sp00nstories
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 10:04 μμ

    Τι ιδέα?? Θ ατο δοκιμάσω και εγώ κούκλα!!! Σούπερ οι φωτος, στο είπα?
    Φιλιά και καλό μήνα!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:28 μμ

      ευχαριστώ πολύ!!
      φιλιά!

  • Απάντηση
    Χρύσα
    2 Νοεμβρίου, 2015 at 11:38 μμ

    Με κάνεις ευτυχισμένη με αυτή τη συνταγή Ευάκι! Ο μικρός δοκιμασε μια φορα και από τότε ζητάει συνέχεια, αλλά εγώ το αποφεύγω…. Αλλα αυτά… Όχι μόνο θα τα αποφύγω, θα του τα προτείνω κιόλας!
    Φοβερή παρουσίαση! Οι αντιθέσεις μαγνητίζουν!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:29 μμ

      χαίρομαι που το διαβάζω! ευχαριστώ πολύ Χρύσα μου!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    craftcooklove
    3 Νοεμβρίου, 2015 at 6:22 πμ

    Φανταστική πρόταση, ειδικά για όσους έχουμε παιδιά!! Καλά και εγώ έπαθα με τις φωτό φαίνεται σαν να τρέχει μόνο του το γάλα !!! Καλή επιτυχία Εύη μου!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:29 μμ

      ευχαριστώ πολύ! 🙂

  • Απάντηση
    Αγγελική
    3 Νοεμβρίου, 2015 at 9:40 πμ

    Έχω να φάω τέτοια σοκολατολιχουδιά από τις παιδικές καλοκαιρινές διακοπές!! Δεν ξέρω εάν έχω την υπομονή να φτιάξω τα μπαλάκια αλλά όντως αξίζει η προσπάθεια!! Το ΙΚΕΑ σου πάει… 😉
    Φιλιά!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:30 μμ

      😉

  • Απάντηση
    Culinary Flavors
    3 Νοεμβρίου, 2015 at 9:43 πμ

    Ο γιος μου θα ξετρελαινόταν αν τα έβλεπε! Είναι τα αγαπημένα του δημητριακά! Τα έφτιαξες τέλεια! Φιλιά!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:31 μμ

      ευχαριστώ Κατερινάκι μου!!

  • Απάντηση
    mia maria
    3 Νοεμβρίου, 2015 at 10:30 πμ

    Μα τι έκανες πάλι! Τέλεια, είμαι σίγουρη ότι ο γιος μου θα τα λατρέψει!
    Καλή επιτυχία και πάλι 🙂

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:31 μμ

      χαχαχα!!! ευχαριστώ Μαράκι!

  • Απάντηση
    Marion
    3 Νοεμβρίου, 2015 at 10:34 πμ

    Η καλύτερη συνταγή νομίζω 😉
    Δεν ήξερα ότι μπορούμε να τα φτιάξουμε μονοι μας. Τα τρώει ο γιος μου αυτά σοκολατένια μπαλάκια.
    Τα έκανες τέλεια Ευη. Πολύ ωραία παρουσίαση και οι φωτογραφίες σου τέλειες.

    Μπράβο 😉

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:32 μμ

      ευχαριστώ Μάριον!!
      όλα τα μπορούμε μόνοι μας!! 😉

  • Απάντηση
    Ξανθή
    3 Νοεμβρίου, 2015 at 9:29 μμ

    Εξαιρετική παρουσίαση, καλή επιτυχία και πάλι!!
    Δεν νομίζω να είχα την υπομονή να τα πλάσω. Θα το προτείνω σε φίλες με παιδιά.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      4 Νοεμβρίου, 2015 at 9:32 μμ

      ευχαριστώ!!!!

  • Απάντηση
    theonewithallthetastes
    5 Νοεμβρίου, 2015 at 10:59 μμ

    Τι φοβερή ιδέα!
    Δεν νομίζω ότι έχω ξαναδεί παρόμοια συνταγή, οπότε ο ενθουσιασμός μου είναι στα ύψη!
    Σίγουρα θα δοκιμάσουμε με τις μικρές κυρίες!
    Φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      6 Νοεμβρίου, 2015 at 7:55 μμ

      χαχαχα!!! ελπίζω να σας αρέσουν!

  • Απάντηση
    Stavroula
    8 Νοεμβρίου, 2015 at 6:24 μμ

    Τελεια ιδεα!! Οτι πρεπει για αυτους που δεν θελουν τα δημητριακά “των ενηλίκων”!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      8 Νοεμβρίου, 2015 at 6:31 μμ

      😉

  • Απάντηση
    tanja@the green mixer
    13 Νοεμβρίου, 2015 at 9:10 πμ

    Πρώτη φορά βλεπω αντίστοιχη συνταγή καιούτε καν είχα σκεφτεί ότι υπήρχε σπιτικη βερσιόν, με καλά υλικά και πραγματικά θρεπτική και όχι τίγκα στη ζάχαρη. Την κρατάω για μελλοντική χρήση.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      13 Νοεμβρίου, 2015 at 11:31 μμ

      μερσί! 😉

  • Απάντηση
    Πως να Χρησιμοποιησετε το Αλευρι Αμυγδαλου + Ρολα Κανελας - Stavroula's Healthy Cooking
    1 Φεβρουαρίου, 2016 at 8:53 πμ

    […] Σπιτικά Cocoa Puffs από The Healthy Cook […]

  • Αφήστε το σχόλιό σας

    setPostViews(get_the_ID());