Ένα αγαπημένο φαγητό της εποχής έχω να μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Μαυρομάτικα φασόλια με άγριο μάραθο, μαζεμένο από την εξοχή. Είναι η εποχή του βλέπεις, και αξίζει τον κόπο. Η μυρωδιά του και η φρεσκάδα του θα σας αποζημιώσουν.
Αυτή την συνταγή την φτιάχνω κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Λατρεύω την μυρωδιά του μάραθου! Συνήθως τον μαζεύω από την εξοχή γύρω από το Λαύριο, όπου πηγαίνω συχνά. Είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε παντού, αλλά και πάλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλλιεργήσιμο, από το σούπερ μάρκετ, ή, την λαϊκή.
Το φαγάκι αυτό είναι πολύ απλό, αλλά πεντανόστιμο! Το είχα δει πρώτη φορά σε ένα βιβλίο με κρητικές συνταγές.
Συνταγή προσαρμοσμένη από το βιβλίο “Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα, Το θαύμα της κρητικής διατροφής”, Μαρία & Νίκος Ψιλάκης, Εκδόσεις Καρμάνωρ, 2001. Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια σε μπόλικο νερό για περίπου 15-20 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον μάραθο και μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τις τομάτες και σιγοβράζουμε 10 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα φασόλια, αλάτι, πιπέρι και όσο ζεστό νερό χρειαστεί για να καλυφθούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.Μαυρομάτικα Φασόλια με Άγριο Μάραθο
Ingredients
Instructions
Nutrition
No Comments