• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Μπάρες Δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Σνακς/ Στο χέρι/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά

    Μπάρες δημητριακών με ζαχαρωμένο τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά - Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices

    Αγαπάτε το τζίντζερ? Εγώ το λατρεύω!! Σε όλες του τις μορφές! Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, έπρεπε να βρω έναν συνδυασμό υλικών με τζίντζερ, για να φτιάξω μπάρες δημητριακών, τις οποίες αγαπώ επίσης. Και τον βρήκα.  Και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!  Ελπίζω να τις απολαύσετε και εσείς!

    Μπάρες δημητριακών με ζαχαρωμένο τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά - Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices

    Μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 12
    Χρόνος προετοιμασίας: 15’

    Υλικά

    • 3/4 φλιτζανιού ζαχαρωμένο τζίντζερ ψιλοκομμένο
    • ¼ φλιτζανιού ζαχαρωμένο ανανά ψιλοκομμένο
    • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
    • ½ φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
    • ¼ φλιτζανιού πετιμέζι *
    • 1 ½ φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
    • ½ κουτ. γλ. κανέλλα τριμμένη
    • ¼ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • ¼ κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμένετε τον φούρνο στους 170ο C

    2

    Ψιλοκόβετε το τζίντζερ και τον ανανά σε ένα μπωλ

    3

    Προσθέτετε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα, το φυστικοβούτυρο, το πετιμέζι και την βρώμη και ανακατεύετε καλά

    4

    Τέλος προσθέτετε τα μπαχαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά

    5

    Απλώνετε το μίγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 24Χ24, το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνετε για περίπου 18-20’ στους 170ο C μέχρι να ροδίσει

    6

    Όταν κρυώσει τελείως, κόβετε τις μπάρες σε ίσα κομμάτια

    7

    Φυλάξτε τις σε ένα δοχείο που κλείνει καλά και κρατήστε τις σε δροσερό μέρος.

    Διατροφικός πίνακας

    • 180 Ενέργεια
    • 25g Υδατάνθρακες
    • 10g Λίπος
    • 3.4g Φυτικές ίνες
    • 6.3g Πρωτεΐνες
    • 1.7g Κορεσμένα λίπη
    • 13g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    *Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πετιμέζι με μέλι. Όμως θα αλλάξετε την δοσολογία χρησιμοποιώντας 1/3 φλιτζανιού μέλι και 1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο. Αυτό γιατί το μέλι είναι πιο παχύρευστο από το πετιμέζι.
    Το ζαχαρωμένο τζίντζερ μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα που πωλούν μπαχαρικά και βότανα, ενώ τον ζαχαρωμένο ανανά τον βρίσκετε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
    Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και μακρόστενη φόρμα για κέικ. Το πάχος των κομματιών εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους.
    Όταν ο καιρός είναι ζεστός, οι μπάρες δημητριακών με τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά διατηρούνται για περίπου δύο εβδομάδες. Τον χειμώνα διατηρούνται πολύ περισσότερο.

    Μπάρες δημητριακών με ζαχαρωμένο τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά - Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices

    Μπάρες δημητριακών με ζαχαρωμένο τζίντζερ, ανανά και μπαχαρικά - Granola Bars with Candied Ginger, Pineapple and Spices

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    3 Comments

  • Απάντηση
    ellakichas
    10 Μαΐου, 2014 at 3:35 μμ

    Όλη μέρα στην κουζίνα θα μας κάνεις να είμαστε με τις συνταγές σου!Οι μπάρες πάντως είναι Super! Πολύ καλές. Τις προηγούμενες τις έφτιαξα… και συνεχίζω…. πρέπει να βρώ τζίντζερ τώρα!! Λοιπόν μπές στο blog μου γιατί έβαλα χαρτιά περιτυλίγματος άλλα 3 αρχεία και είναι πολύ ωραία θα σου αρέσουν. Και…. τα ξαναλέμε!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      10 Μαΐου, 2014 at 4:29 μμ

      Τέλεια!!! Χαίρομαι που έφτιαξες τις μπάρες και που σου άρεσαν!!
      Στο δικό σου θα μπω το απόγευμα, να το απολαύσω με την ησυχία μου!!

  • Απάντηση
    ellakichas
    10 Μαΐου, 2014 at 3:35 μμ

    Όλη μέρα στην κουζίνα θα μας κάνεις να είμαστε με τις συνταγές σου!Οι μπάρες πάντως είναι Super! Πολύ καλές. Τις προηγούμενες τις έφτιαξα… και συνεχίζω…. πρέπει να βρώ τζίντζερ τώρα!! Λοιπόν μπές στο blog μου γιατί έβαλα χαρτιά περιτυλίγματος άλλα 3 αρχεία και είναι πολύ ωραία θα σου αρέσουν. Και…. τα ξαναλέμε!

  • Αφήστε το σχόλιό σας