Επιτέλους, βρήκα χρόνο να ετοιμάσω συνταγή … Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι τόσο γεμάτο, που ακόμα κι αν ξεκλέψω λίγο χρόνο να δοκιμάσω μια συνταγή, είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβω να την γράψω, να την ετοιμάσω και να την ποστάρω… Όμως αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν λίγο πιο χαλαρές κι έτσι κατάφερα να δοκιμάσω μια συνταγή που ήθελα εδώ και πολύ καιρό! Τα σπιτικά μπισκότα digestive, την πιο δημοφιλή συνταγή του blog, θα μπορούν να τα απολαμβάνουν και όλοι όσοι αποφεύγουν την γλουτένη! Τα μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη είναι τόσο γευστικά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα διάσημα ξαδερφάκια τους 😉
Είναι φτιαγμένα με αλεύρι φαγόπυρου, αλεύρι καρύδας και λάδι καρύδας. Το γλυκαντικό που χρησιμοποίησα είναι ζάχαρη καρύδας. Πρόσθεσα και λίγο λιναρόσπορο για έξτρα φυτικές ίνες και θρεπτικές ουσίες.
Τα μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη είναι πολύ απλά στην παρασκευή τους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας πλάστης και ένα κουπ-πατ. Εγώ χρησιμοποίησα ένα κουπ-πατ για ραβιόλια γιατί ήθελα να μου δώσει αυτό το ωραίο ζικ-ζακ στην άκρη 😉
Η δόση που σας δίνω είναι μικρή, βγάζει 20 μπισκότα. Εσείς μπορείτε να την διπλασιάσετε εάν θέλετε.
Μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη
Ingredients
- 100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
- 50 γρ. αλεύρι καρύδας
- 1 κουταλάκι baking powder
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 25 γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Instructions
1
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το αλεύρι καρύδας, τον λιναρόσπορο, το baking powder και το αλάτι.
2
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά (με μίξερ χειρός ή με το σύρμα) την ζάχαρη καρύδας με το λάδι καρύδας για να αφρατέψουν.
3
Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ζυμώνουμε για να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα λίγο-λίγο και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
4
Πλάθουμε την ζύμη σε μικρό δίσκο, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
5
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε ανάμεσα από 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 6 χιλ. περίπου. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ (το δικό μου έχει διάμετρο 6εκ.) και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
6
Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, για 15-18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα στις άκρες τους.
7
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Μπισκότα digestive χωρίς γλουτένη
Ingredients
- 100 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
- 50 γρ. αλεύρι καρύδας
- 1 κουταλάκι baking powder
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 25 γρ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 100 γρ. λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές γάλα της αρεσκείας σας
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Instructions
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι φαγόπυρου, το αλεύρι καρύδας, τον λιναρόσπορο, το baking powder και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά (με μίξερ χειρός ή με το σύρμα) την ζάχαρη καρύδας με το λάδι καρύδας για να αφρατέψουν.
Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ζυμώνουμε για να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το αυγό και το γάλα λίγο-λίγο και ζυμώνουμε ώστε να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.
Πλάθουμε την ζύμη σε μικρό δίσκο, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την τοποθετούμε ανάμεσα από 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 6 χιλ. περίπου. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ-πατ (το δικό μου έχει διάμετρο 6εκ.) και τα τοποθετούμε τα σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μπισκότα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C, για 15-18 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα στις άκρες τους.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας! ?
5 Comments
peps@pepi's kitchen
14 Νοεμβρίου, 2017 at 9:37 πμΤΕΛΕΙΑ! ΤΕΛΕΙΑ! ΤΕΛΕΙΑ! Αυτό έχω να πω!!!!
Τα αγαπημένα μου μπισκότα είναι τα κανονικά digestive σου, τώρα θα γίνουν και αυτά!!!! Θα τα φτιάξω σύντομα!!!!
Μπράβο!!! ?
Ξανθή
14 Νοεμβρίου, 2017 at 7:20 μμΤέλεια υλικά!! κι αυτό το κουπ πατ το ζήλεψα!!
Marion
16 Νοεμβρίου, 2017 at 9:33 πμΩραία και αυτά τα μπισκότα σου Ευη.
Τέλεια φαίνονται και τους έδωσες ωραίο σχήμα 😉
Φιλιά
Μπισκότα Digestive Χωρίς Γλουτένη | KeepUp
7 Φεβρουαρίου, 2018 at 7:15 μμ[…] Από την Healthy Cook […]
Τηγανίτες Φαγόπυρου με Σάλτσα Κεράσι – Buckwheat Pancakes with Cherry Sauce - The Healthy Cook
3 Ιουλίου, 2019 at 12:21 πμ[…] αλεύρι φαγόπυρου (το έχουμε ξαναδεί εδώ και εδώ) χρησιμοποιείται ευρέως από όσους αποφεύγουν […]