Νέα συνταγή σήμερα, μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ και καλαμποκάλευρο. Τεμπελοτυρόπιτα δηλαδή, από αυτές που τα βάζεις όλα σε ένα μπωλ και την ψήνεις. Είναι ιδανικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο, οπότε εάν ανήκετε σε αυτούς που γυρνάνε σιγά-σιγά στην καθημερινότητα, είναι ότι πρέπει.
Είναι, επίσης, ιδανική για όσους καλλιεργούν κεφίρ στο σπίτι και πολλές φορές τους περισσεύει, όπως συμβαίνει και σε εμένα πολλές φορές. Έτσι βγήκε και αυτή η συνταγή, όχι από εμένα αλλά από την φίλη μου Αγγελική. Εγώ την έφερα στα μέτρα μου και σας την παρουσιάζω σήμερα, ώστε να την δοκιμάσετε κι εσείς.
Τα τυριά που χρησιμοποίησα είναι φέτα, ξινομυζήθρα (που την αγαπώ πολύ) και κεφαλοτύρι. Σε τέτοιες συνταγές, βέβαια, μπορείς να «παίξεις» με τα τυριά και να χρησιμοποιήσεις αυτά που σου αρέσουν. Για μένα, πάντως, η φέτα είναι απαραίτητη.
Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το κεφίρ με τα αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί 24Χ24εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα στις γωνίες. Και η γρήγορη τυρόπιτα με κεφίρ είναι έτοιμη! Διατροφικός πίνακας ανά 134 gr.Tυρόπιτα με Kεφίρ και Kαλαμποκάλευρο
Ingredients
Instructions
Nutrition
Notes
No Comments