• Ελληνικά
  • English
  • Επιδόρπια/ Κέικ & Μάφινς/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο

    Είναι καιρός που σας υποσχέθηκα αυτή την συνταγή. Έχω τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο τον τελευταίο καιρό πάλι, που με το ζόρι κατάφερα να γράψω αυτές τις πέντε γραμμές… Σας είχα δείξει ένα sneak peak αυτό του μπράουνι στο Instagram  😉  Κάλλιο αργά παρά ποτέ λοιπόν, γιατί τέτοια σοκολατένια νοστιμιά δεν χάνεται ! Υγιεινό μπράουνι με φουντουκοβούτυρο λοιπόν, χωρίς αλεύρι, υπέρ-σοκολατένιο  και με σούπερ γεύση. Ιδανικό και για όσους αποφεύγουν την γλουτένη.

    Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

    Οι λάτρεις της σοκολάτας θα το αγαπήσουν αυτό το υγιεινό μπράουνι. Είναι τόσο γρήγορο και εύκολο που το φτιάχνεις κυριολεκτικά στο 10λεπτο. Φουντουκοβούτυρο μπορείς να βρεις και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλά μπορείς να το φτιάξεις και μόνος σου για να αποφύγεις τυχόν πρόσθετα. Όπως και να έχει αξίζει μια δοκιμή!

    Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

    Υγιεινό Μπράουνι με Φουντουκοβούτυρο

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 9
    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά

    Υλικά

    • 130γρ. ζάχαρη καρύδας
    • 2 αυγά
    • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
    • 300γρ. φουντουκοβούτυρο
    • 35γρ. κακάο (κατά προτίμηση βιολογικό)
    • ¼ κουταλάκι αλάτι
    • ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα
    • ¼ κουταλάκι baking powder
    • 90γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο), χωρισμένη σε δύο μέρη
    • 115γρ. χοντροκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
    • έξτρα κακάο για το πασπάλισμα

    Εκτέλεση

    1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 24X24εκ. με αντικολλητικό χαρτί.

    2

    Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη καρύδας με τα αυγά. Προσθέτουμε την βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.

    3

    Σε ένα άλλο μπωλ κοσκινίζουμε το κακάο, την σόδα, το baking powder και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε την μισή σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα.

    4

    Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και φροντίζουμε να το στρώσουμε ομοιόμορφα.

    5

    Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στην επιφάνεια και ψήνουμε στην δεύτερη σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου.

    6

    Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.

    7

    Κοσκινίζουμε, εάν θέλουμε, λίγο κακάο στην επιφάνεια και το απολαμβάνουμε.

     

    ΥΓ. Εάν είστε λάτρεις των φουντουκιών και της σοκολάτας, δείτε πως θα φτιάξετε σπιτική πραλίνα φουντουκιού πολύ εύκολα.

    Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

     

    Υγιεινό μπράουνι χωρίς γλουτένη, με φουντουκοβούτυρο και διπλά σοκολατένια γεύση. - A healthy, gluten-free brownie made with hazelnut butter.

     

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    3 Comments

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    7 Ιουνίου, 2018 at 2:09 μμ

    πω πω……..τι να πω……τελειο θα ειναι!!!!!!!!!!!!!!

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    7 Ιουνίου, 2018 at 2:15 μμ

    πω πω…..τι να πω…..απλά τέλειο!!!!

  • Απάντηση
    Violeta Xekalaki
    9 Ιουνίου, 2018 at 3:22 μμ

    Εύη μου πολύ ωραίο το site σου!! Θα σε παρακολουθώ με χαρά!!

  • Αφήστε το σχόλιό σας