• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Λαχανικά/ Σαλάτες/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Σαλάτα με Ταλαγάνι, Αυγό και Αβοκάντο

    Σαλάτα με ταλαγάνι, αυγό και αβοκάντο, νόστιμη υγιεινή και θρεπτική - Talagani (Greek cheese), egg and avocado buddha bowl, healthy, filling and delicious

    Για σήμερα σας έχω πολύχρωμη, υγιεινή, θρεπτική και προπάντων πολύ νόστιμη σαλάτα, ικανή να σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες, χωρίς να σας φορτώσει περιττές θερμίδες. Πρόκειται για μια σαλάτα με ταλαγάνι, αυγό και αβοκάντο, η οποία περιέχει επίσης σαλάτα καπριτσιόζα και τοματίνια Φρεσκούλης, κινόα, αμύγδαλα και φύτρα σκόρδου. Είναι η απόλυτη σαλάτα για το καλοκαίρι, κι όχι μόνο για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Άλλωστε όλοι θέλουμε να τρώμε λίγο πιο ελαφριά αυτή την εποχή ?

    Σαλάτα με ταλαγάνι, αυγό και αβοκάντο, νόστιμη υγιεινή και θρεπτική - Talagani (Greek cheese), egg and avocado buddha bowl, healthy, filling and delicious

    Η σαλάτα με ταλαγάνι, αυγό και αβοκάντο είναι εμπνευσμένη από τα πολύ δημοφιλή στα κοινωνικά δίκτυα Buddha Bowls, γνωστά επίσης ως grain bowls, hippie bowls, macro bowls, και power bowls.  Ο χαρακτηρισμός Buddha Bowl προέρχεται, σύμφωνα με τις πηγές, από το γεγονός πως ο Βούδας περιφερόταν από πολύ νωρίς το πρωί στα δρομάκια κάθε περιοχής που επισκεπτόταν κρατώντας ένα μπωλ στο χέρι, στο οποίο οι χωρικοί τοποθετούσαν ότι τρόφιμο τους περίσσευε σαν δωρεά. Τα Buddha bowls ξεκίνησαν ως καθαρά vegan πιάτα, αλλά η επικράτησή τους έφερε και πολλές παραλλαγές.

    Σαλάτα με ταλαγάνι, αυγό και αβοκάντο, νόστιμη υγιεινή και θρεπτική - Talagani (Greek cheese), egg and avocado buddha bowl, healthy, filling and delicious

    Στην δική μας καθημερινότητα τώρα, το στήσιμο ενός αντίστοιχου μπωλ εναπόκειται στην φαντασία και στον αυτοσχεδιασμό. Χρειάζεσαι σίγουρα  κάποιου είδους δημητριακού ή σπόρων, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κάποια πηγή πρωτεΐνης, όπως  όσπρια, τόφου, άπαχο κρέας, αυγό, κλπ., λαχανικά της αρεσκείας σου ωμά, βραστά ή ψητά, και λίγο ελαιόλαδο ή ένα ελαφρύ dressing. Πιάτα ιδανικά για σαλατοθεραπεία ? Εγώ προσωπικά τα έχω λατρέψει και φτιάχνω τέτοιες σαλάτες χειμώνα-καλοκαίρι. Εάν δε, έχεις έτοιμη μαγειρεμένη κινόα και βραστά αυγά στο ψυγείο, αυτή η σαλάτα γίνεται στο 5λεπτο!

    Έχετε στον νου σας πως εδώ η εμφάνιση μετράει! Όχι για να δημοσιευτεί στο Instagram ? αλλά γιατί όσο πιο πολύχρωμο το πιάτο, τόσο πιο θρεπτικό. ?

    Σαλάτα με ταλαγάνι, αυγό και αβοκάντο, νόστιμη υγιεινή και θρεπτική - Talagani (Greek cheese), egg and avocado buddha bowl, healthy, filling and delicious

    Σαλάτα με Ταλαγάνι, Αυγό και Αβοκάντο

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 2
    Prep Time: 10 λεπτά

    Ingredients

    • 2 αυγά βραστά
    • 1 φέτα ταλαγάνι*
    • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο
    • 2 φλυτζάνια περίπου σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης, (λόλα πράσινη, λόλα κόκκινη και ρόκα)
    • 6-8 τοματίνια Φρεσκούλης, κομμένα στην μέση
    • ½ φλυτζάνι μαγειρεμένη κινόα (χρησιμοποίησα τρίχρωμη)**
    • 2 κουταλιές χοντροκομμένα αμύγδαλα
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι,
    • φύτρα σκόρδου (προαιρετικά)

    Instructions

    1

    Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήνουμε το ταλαγάνι 1 λεπτό από κάθε πλευρά, να πάρει χρώμα. Το κόβουμε σε 4 κομμάτια.

    2

    Στήνουμε την σαλάτα μοιράζοντας την σε 2 μπωλ, βάζοντας στην σειρά την σαλάτα καπριτσιόζα, την κινόα, το αβοκάντο και τα τοματίνια, και 2 κομμάτια από το ταλαγάνι σε κάθε μερίδα.

    3

    Τοποθετούμε πάνω στην σαλάτα από 1 αυγό κομμένο στην μέση, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε τα φύτρα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και το απολαμβάνουμε!

    Nutrition

    • 551 Calories
    • 24g Carbohydrates
    • 186mg Cholesterol
    • 44.6g Fat
    • 11g Fiber
    • 18g Protein
    • 10.6g Saturated fat
    • 308mg Sodium
    • 4g Sugar

    Notes

    *Ή χαλούμι, ή μαστέλο
    ** Δείτε εδώ πως μαγειρεύουμε την κινόα.
    Διατροφικός πίνακας ανά μερίδα 346 gr

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    2 Comments

  • Reply
    Joanna
    17 Ιουνίου, 2019 at 5:48 μμ

    Εμείς συνήθως φτιάχνουμε σαλάτες για βραδυνό. Η αλήθεια είναι ότι κάθε εβδομάδα προσπαθώ να έχω έτοιμα λίγα βραστά αυγά ή κάποια άλλη πρωτεινη για να κάνει την σαλάτα πιο ολοκληρωμένο γεύμα. Θα δοκιμάσω σίγουρα το κινόα, μιας και μας αρέσει πολύ εδώ, αλλά και το καστανό ρύζι.
    Οι σαλάτες Φρεσκούλης μας έχουν λύσει πραγματικά τα χέρια! Και έχουν όχι μόνο πολύ μεγάλη ποικιλία αλλά και πολύ καλή ποιότητα!

    • Reply
      The Healthy Cook
      19 Ιουνίου, 2019 at 12:24 πμ

      Κι εγώ έχω έτοιμα αυγά στο ψυγείο, σχεδόν πάντα. Και κινόα φτιάχνω που και που και την έχω στο ψυγείο. Κρατάει περίπου μια εβδομάδα. Είναι πολύ βολικό. Και το καστανό ρύζι είναι ωραία λύση, όπως και τα έτοιμα βρασμένα όσπρια, τα οποία τα χωρίζω σε μερίδες και τα φυλάω στην κατάψυξη, ειδικά τα ρεβίθια. Μεγάλη ευκολία! 🙂
      Όσο για την ποιότητα των προϊόντων Φρεσκούλη έχεις απόλυτο δίκιο!
      Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

    Leave a Reply