Μην μου πείτε πως δεν χαμογελάσατε μόλις είδατε τις φωτογραφίες? Εγώ αυτό παθαίνω κάθε φορά που τις βλέπω! 🙂 Μπορεί να μην έχω παιδιά, αλλά διασκεδάζω πολύ με τέτοιου είδους συνταγές. Ποντικάκια από τρίγωνα τυράκια, λοιπόν για σήμερα. Μια συνταγή για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Εδώ που τα λέμε, δεν το λες και ακριβώς συνταγή.. . Είναι τόσο απλά να τα φτιάξετε και κάνουν τρομερή εντύπωση. Διαλέξτε ότι τρίγωνα τυράκια θέλετε. Εγώ χρησιμοποίησα κάποια με παρμεζάνα, που βρήκα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, και ήταν πολύ νόστιμα. Τα αυτιά τους είναι με λεπτές φέτες από ραπανάκια, και τα μουστάκια και η ουρά τους από σχοινόπρασο. Για τα μάτια έχετε 2 επιλογές, ανάλογα με το ποιοι θα τα καταναλώσουν. Είτε θα βάλετε κόκκους μαύρου πιπεριού, ή θα ψιλοκόψετε πολύ μικρά κομματάκια από μαύρες ελιές.
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά
Μερίδες: 8 κομμάτια
Υλικά:
- 8 τρίγωνα τυράκια
- 3-4 ραπανάκια, πλυμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- σχοινόπρασο
- κόκκους μαύρου πιπεριού, ή, ψιλοκομμένες μαύρες ελιές
- 8 κρακεράκια επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα σικάλεως)
Εκτέλεση:
- Τοποθετείτε ένα τυράκι πάνω σε κρακεράκι.
- Βάζετε 2 ροδέλες από ραπανάκι σε κάθε τυράκι, για να φτιάξετε τα αυτιά.
- Κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι την μύτη του τυριού και στερεώνετε εκεί τα κλωναράκια από το σχοινόπρασο για να φτιάξετε τα μουστάκια.
- Βάζετε ένα μικρό κλωναράκι σχοινόπρασο για να φτιάξετε την ουρά.
- Τέλος, φτιάχνετε τα μάτια, χρησιμοποιώντας τους κόκκους πιπεριού ή τις ψιλοκομμένες ελιές.
Σερβίρετε σε ένα εντυπωσιακό σκεύος όπως η βάση σερβιρίσματος ARV BROLLOP του ΙΚΕΑ και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!
Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Cuisine Actuelle”.
ΥΓ1. Πριν από μερικές μέρες, γνώρισα την Άννα, το πρόσωπο πίσω από το υπέροχο travel & lifestyle μπλογκ “Dreamista”. Αυτή η ταξιδιάρικη και πολύ δημιουργική γυναίκα, μου έκανε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις ethnic γεύσεις και τις κουζίνες του κόσμου και με γύρισε πολλά χρόνια πίσω, τότε που ταξίδευα συνέχεια. Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη εδώ. Κι επειδή θα βρείτε το μπλογκ της πολύ ενδιαφέρον, ακολουθήστε την στο facebook, στο twitter, στο pinterest ή, στο instagram.
ΥΓ2. προς τις φίλες και φίλους μπλόγκερς: σας έχω παραμελήσει, το ξέρω… αυτή την περίοδο είμαι, για πολλούς λόγους, σε φάση “ράνινγκ & δεν φτάνινγκ”. Μην νομίζετε, σε λίγες μέρες επιστρέφω δριμύτερη! 😉
ΥΓ3. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ! 🙂
24 Comments
peps@pepiskitchen
26 Νοεμβρίου, 2015 at 7:11 πμΧαχαχαχαχαχαχα γέλασα και γελάω ακόμα!!!
Απίθανα!!!!!
Γλυκούλια, χαριτωμένα και …νοστιμούλια 😉
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:49 μμευχαριστώ πολύ πεπίτα!! 😉
tanja@the green mixer
26 Νοεμβρίου, 2015 at 8:53 πμΤι όμορφα!!! Εγω χαμογέλασα, σε διαβεβαιώ… Ειναι φοβερό πως με απλά υλικά μπορείς να μεταμορφώσεις κάτι αδιάφορο σε κάτι όμορφο…
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:49 μμέτσι είναι! ευχαριστώ Τάνια!!
Χρυσαυγή
26 Νοεμβρίου, 2015 at 9:44 πμΔεν παίζει να δω μέσα στις γιορτές κάτι καλύτερο από αυτό!
Το ξέρω εκ των πρωτέρων!!!!
Είναι όνειρο!!!!!!!!! Είναι φανταστικά και με το ΤΙΠΟΤΑ στην κυριολεξία μπορεί κανείς να κάνει την καλύτερη εντύπωση σε ένα τραπέζι. Θεωρώ Εύη πως θα πρωταγωνιστήσουν σε πολλά τραπέζια, μπουφέδες και πιατέλες με τυριά τα φετεινά Χριστούγενα! Είμαι σίγουρη γι΄αυτό! Να δεις πόσοι θα τα φτιάξουν! Ειναι τόσο απλά αλλά ταυτόχρονα και τόσο εντυπωσιακά που δεν υπάρχει περίπτωση να μην θελήσει κάποιος να τα φτιάξει!!
Χίλια μπράβο !!!!!!!
Εγραψες! Λιώνω με κάτι τέτοια!
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:51 μμπωπω! τι υπέροχα λόγια είναι αυτά!!
ευχαριστώ πολύ!!! 🙂
sp00nstories
26 Νοεμβρίου, 2015 at 6:56 μμΝιάρρρ!! Όλα θα τα φάω η γατούλα χαχα!! Είναι απίθανα!!
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:51 μμχαχαχαχα!!! ευχαριστώ!
Eugenia
26 Νοεμβρίου, 2015 at 10:52 μμSo cute!!
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:51 μμ😉
theonewithallthetastes
26 Νοεμβρίου, 2015 at 11:23 μμΤι όμορφα που είναι!
Μας αρέσουν πολύ και τα συγκεκριμένα τυράκια οπότε μας έδωσες φοβερή ιδέα!
Μου αρέσουν πάρα πολύ και οι φωτογραφίες!
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:52 μμευχαριστώ πολύ! δοκιμάστε τα! θα αρέσουν και στα κορίτσια σου 🙂
Αγγελική
27 Νοεμβρίου, 2015 at 1:24 μμΚαλά, δεν είχα δει ότι έχουν και ουρά!! Εκπληκτική ιδέα, άκρως εντυπωσιακή!!
Σε φιλώ ράνινκκ & δεν φτάνινγκ!!
The Healthy Cook
28 Νοεμβρίου, 2015 at 5:53 μμευχαριστώ ντίαρ!
Stavroula
28 Νοεμβρίου, 2015 at 9:13 μμΤελειο για ολες τις ηλικιες! Απλο και εντυπωσιακό! Φιλιά!
The Healthy Cook
2 Δεκεμβρίου, 2015 at 9:57 μμευχαριστώ Σταυρούλα μου!! φιλιά πολλά!
neanikon
28 Νοεμβρίου, 2015 at 11:42 μμΕίναι απίθανα Εύη, απίθανα !!
Έφτιαξα και εγώ κάτι ποντικάκια, αλλά καμία σχέση σε χαριτωμενιά με τα δικά σου 🙂
The Healthy Cook
2 Δεκεμβρίου, 2015 at 9:59 μμβρε Άρη, τι συγχρονισμός ήταν αυτός!!
ναι, τα δικά μου έχουν μεγάλα αυτιά!!! χεχεχε!! 😉
ευχαριστώ πολύ!
Cook Taste Live
30 Νοεμβρίου, 2015 at 12:09 πμhehe! εντάξει είναι τέλεια!
πραγματικά δεν γίνεται να μην χαμογελάσεις όταν τα δεις.
Τα συγκεκριμένα τυράκια μου αρέσουν πολύ, οπότε σίγουρα θα μου αρέσουν και τα ποντικάκια!
The Healthy Cook
2 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:00 μμχαίρομαι Ευάκι!
σ΄ευχαριστώ!
Cheesy Mice – Edible Crafts
30 Νοεμβρίου, 2015 at 6:00 μμ[…] here on The Healthy Cook for the recipe and […]
Beauty Follower
10 Δεκεμβρίου, 2015 at 11:00 μμΑν χαμογελασα λέει… πολύ αστεια!
Με την πρώτη αφορμη θα τα φτιάξω 😉
The Healthy Cook
14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:51 μμ🙂
Treat Your Guests With 30 Healthy Party Foods They’ll Absolutely Love
13 Σεπτεμβρίου, 2016 at 4:21 μμ[…] 15. Cheesy mice […]