• Ελληνικά
  • English
  • Αλμυρά/ Εορταστικές Συνταγές/ Κοτόπουλο/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

    Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

    Η φίλη Θ. μου ζήτησε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο. Είπα κι εγώ να μην καθυστερήσω άλλο και να ετοιμάσω ακόμα μία.  Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πέστο βασιλικού λοιπόν. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, αλλά αν το στήσεις λίγο διαφορετικά στο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και σε ένα τραπέζι. Ιδανικό για αυτές τις μέρες που με απλά υλικά θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο ιδιαίτερο.

    Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

    Θα χρειαστείτε περίπου 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου, 2 μικρές μελιτζάνες και σάλτσα πέστο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πολύ εύκολα. Στην αρχική συνταγή τις μελιτζάνες τις τηγανίζουν με λίγο ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να τις κάνω στο φούρνο.  Όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε, φροντίστε μετά να τις απλώσετε σε λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.

    Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 4
    Prep Time: 50 λεπτά

    Ingredients

    • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
    • 2 μικρές μελιτζάνες
    • 150 γρ. πέστο βασιλικού
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
    • αλάτι, πιπέρι

    Instructions

    1

    Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλατίστε τα και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

    2

    Κόψτε τις μελιτζάνες εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλείψτε τις με το ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν, περίπου 12-15 λεπτά. Απλώστε τις σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.

    3

    Σε ένα ταψί βάλτε 4 φέτες μελιτζάνας, αλείψτε τις με λίγο από την σάλτσα πέστο και τοποθετείστε πάνω τους 4 φέτες κοτόπουλο. Αλείψτε και το κοτόπουλο με σάλτσα πέστο και συνεχίστε κάνοντας το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

    4

    Τέλος, τοποθετείστε τα 4 τελευταία κομμάτια κοτόπουλο και στην επιφάνειά τους βάλτε ένα κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο.

    5

    Δέστε προσεκτικά κάθε μερίδα με 2 κομμάτια σπάγκο για να μείνουν στην θέση τους.

    6

    Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 180ο C, για περίπου 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αν χρειάζεται ψήστε τα λίγο ακόμα ώστε να πάρουν λίγο ακόμη χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.

    Nutrition

    • 663 Calories
    • 16g Carbohydrates
    • 106mg Cholesterol
    • 49g Fat
    • 9g Fiber
    • 42g Protein
    • 7g Saturated fat
    • 138mg Sodium
    • 6g Sugar

    Notes

    Για να φτιάξετε στα γρήγορα την σάλτσα πέστο, ανακατέψτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα φύλλα από ένα ματσάκι βασιλικό, 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 40 γρ. κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (443g)

     

    Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Cuisine Actuelle”, Αύγουστος 2011.

    Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

     

    Chicken & Eggplants with a Pesto Sauce – Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    18 Comments

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    10 Μαΐου, 2016 at 7:04 πμ

    Τέλεια! Τέλεια!!!
    Χτες έφτιαξα το κοτόπουλο με τη σάλτσα λιαστής και φρέσκιας ντομάτας. Φανταστικό!!! Εύκολο, γρήγορο και με πλούσια μεσογειακή γεύση!
    Σήμερα θα δοκιμάσω αυτό με τη μελιτζάνα και το πέστο!!!! Σλουρπ!!
    ????

    • Reply
      peps@pepiskitchen
      10 Μαΐου, 2016 at 7:33 πμ

      Ωραίο το τριανταφυλλάκι!

      • Reply
        The Healthy Cook
        15 Μαΐου, 2016 at 11:32 μμ

        😉

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:32 μμ

      ωωω, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! 🙂

  • Reply
    tanja@the green mixer
    10 Μαΐου, 2016 at 2:52 μμ

    Τέλειο, απλό και όχι βαρετό (όπως πολλές συνταγές για κοτόπουλο).
    Φοβερό και το ντεκορ, έκλεψε την παράσταση(πόση ωρα σου πηρε να το κανεις?)

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:33 μμ

      χαχαχαχα!! όχι πολύ! 😉
      σ’ ευχαριστώ Τάνια!

  • Reply
    maraki4
    10 Μαΐου, 2016 at 5:20 μμ

    Πολύ ωραίος συνδυασμός και πολύ όμορφες φωτογραφίες. Μου αρέσει η ιδέα της μελιτζάνας στον φούρνο και όχι στο τηγάνι. Έτσι φτιάχνω και τον μουσακά! 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:34 μμ

      χαίρομαι που σου αρέσει Μαρία! σ’ ευχαριστώ πολύ!

  • Reply
    Χρύσα
    10 Μαΐου, 2016 at 7:39 μμ

    Ευχαριστούμε κι εσένα και τη φίλη Θ. λοιπόν, γιατί τέτοιες συνταγές χρειάζονται πάντα όταν έχεις θες να κάνεις το φιλέτο του κοτόπουλου ενδιαφέρον! Λατρεύω μελιτζάνες, οπότε μου ταιριάζει πολύ!

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:35 μμ

      αχ, κι εγώ τις λατρεύω!
      ευχαριστώ Χρύσα μου! φιλιά!

  • Reply
    Ξανθή
    10 Μαΐου, 2016 at 9:25 μμ

    Πάρα πολύ καλό!! Το φιλέτο έτσι αποκτά μια άλλη διάσταση!!
    Θα το φτιάξω την Κυριακή.
    Το στόλισμα δίπλα φοβερό.

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:37 μμ

      ευχαριστώ Ξανθή! περιμένω εντυπώσεις!

  • Reply
    neanikon
    11 Μαΐου, 2016 at 10:37 μμ

    Τι ωραίο! Τι ωραία παρουσίαση Εύη! Να ναι καλά η φίλης σου η Θ. 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:37 μμ

      ευχαριστώωω! 🙂

  • Reply
    Marion
    15 Μαΐου, 2016 at 10:52 μμ

    Πολύ ωραίο Εύη.
    Λίγα υλικά αλλά ένα πλούσιο πιάτο!!
    Η παρουσίαση του πάρα πολύ ωραία.

    Φιλιά 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Μαΐου, 2016 at 11:38 μμ

      ευχαριστώ Μάριον! σε φιλώ!

  • Reply
    Beauty Follower
    24 Μαΐου, 2016 at 11:03 μμ

    Τελειο πιατο!

    • Reply
      The Healthy Cook
      28 Μαΐου, 2016 at 6:49 μμ

      🙂

    Leave a Reply