Η φίλη Θ. μου ζήτησε περισσότερες συνταγές με κοτόπουλο. Είπα κι εγώ να μην καθυστερήσω άλλο και να ετοιμάσω ακόμα μία. Κοτόπουλο με μελιτζάνες και πέστο βασιλικού λοιπόν. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, αλλά αν το στήσεις λίγο διαφορετικά στο πιάτο μπορεί να σερβιριστεί και σε ένα τραπέζι. Ιδανικό για αυτές τις μέρες που με απλά υλικά θέλεις να φτιάξεις κάτι πιο ιδιαίτερο.
Θα χρειαστείτε περίπου 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου, 2 μικρές μελιτζάνες και σάλτσα πέστο που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πολύ εύκολα. Στην αρχική συνταγή τις μελιτζάνες τις τηγανίζουν με λίγο ελαιόλαδο. Εγώ προτίμησα να τις κάνω στο φούρνο. Όποιο τρόπο κι αν διαλέξετε, φροντίστε μετά να τις απλώσετε σε λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Κοτόπουλο με Μελιτζάνες και Σάλτσα Πέστο
Ingredients
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 2 μικρές μελιτζάνες
- 150 γρ. πέστο βασιλικού
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
Instructions
Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλατίστε τα και ψήστε τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 3 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κόψτε τις μελιτζάνες εγκάρσια σε 8 λεπτές φέτες. Αλείψτε τις με το ελαιόλαδο, αλατίστε και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν, περίπου 12-15 λεπτά. Απλώστε τις σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το λάδι.
Σε ένα ταψί βάλτε 4 φέτες μελιτζάνας, αλείψτε τις με λίγο από την σάλτσα πέστο και τοποθετείστε πάνω τους 4 φέτες κοτόπουλο. Αλείψτε και το κοτόπουλο με σάλτσα πέστο και συνεχίστε κάνοντας το ίδιο με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Τέλος, τοποθετείστε τα 4 τελευταία κομμάτια κοτόπουλο και στην επιφάνειά τους βάλτε ένα κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο.
Δέστε προσεκτικά κάθε μερίδα με 2 κομμάτια σπάγκο για να μείνουν στην θέση τους.
Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 180ο C, για περίπου 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αν χρειάζεται ψήστε τα λίγο ακόμα ώστε να πάρουν λίγο ακόμη χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.
Nutrition
-
663 Calories
-
16g Carbohydrates
-
106mg Cholesterol
-
49g Fat
-
9g Fiber
-
42g Protein
-
7g Saturated fat
-
138mg Sodium
-
6g Sugar
Notes
Για να φτιάξετε στα γρήγορα την σάλτσα πέστο, ανακατέψτε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα φύλλα από ένα ματσάκι βασιλικό, 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 40 γρ. κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (443g)
Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό “Cuisine Actuelle”, Αύγουστος 2011.
18 Comments
peps@pepiskitchen
10 Μαΐου, 2016 at 7:04 πμΤέλεια! Τέλεια!!!
Χτες έφτιαξα το κοτόπουλο με τη σάλτσα λιαστής και φρέσκιας ντομάτας. Φανταστικό!!! Εύκολο, γρήγορο και με πλούσια μεσογειακή γεύση!
Σήμερα θα δοκιμάσω αυτό με τη μελιτζάνα και το πέστο!!!! Σλουρπ!!
????
peps@pepiskitchen
10 Μαΐου, 2016 at 7:33 πμΩραίο το τριανταφυλλάκι!
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:32 μμ😉
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:32 μμωωω, χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! 🙂
tanja@the green mixer
10 Μαΐου, 2016 at 2:52 μμΤέλειο, απλό και όχι βαρετό (όπως πολλές συνταγές για κοτόπουλο).
Φοβερό και το ντεκορ, έκλεψε την παράσταση(πόση ωρα σου πηρε να το κανεις?)
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:33 μμχαχαχαχα!! όχι πολύ! 😉
σ’ ευχαριστώ Τάνια!
maraki4
10 Μαΐου, 2016 at 5:20 μμΠολύ ωραίος συνδυασμός και πολύ όμορφες φωτογραφίες. Μου αρέσει η ιδέα της μελιτζάνας στον φούρνο και όχι στο τηγάνι. Έτσι φτιάχνω και τον μουσακά! 🙂
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:34 μμχαίρομαι που σου αρέσει Μαρία! σ’ ευχαριστώ πολύ!
Χρύσα
10 Μαΐου, 2016 at 7:39 μμΕυχαριστούμε κι εσένα και τη φίλη Θ. λοιπόν, γιατί τέτοιες συνταγές χρειάζονται πάντα όταν έχεις θες να κάνεις το φιλέτο του κοτόπουλου ενδιαφέρον! Λατρεύω μελιτζάνες, οπότε μου ταιριάζει πολύ!
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:35 μμαχ, κι εγώ τις λατρεύω!
ευχαριστώ Χρύσα μου! φιλιά!
Ξανθή
10 Μαΐου, 2016 at 9:25 μμΠάρα πολύ καλό!! Το φιλέτο έτσι αποκτά μια άλλη διάσταση!!
Θα το φτιάξω την Κυριακή.
Το στόλισμα δίπλα φοβερό.
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:37 μμευχαριστώ Ξανθή! περιμένω εντυπώσεις!
neanikon
11 Μαΐου, 2016 at 10:37 μμΤι ωραίο! Τι ωραία παρουσίαση Εύη! Να ναι καλά η φίλης σου η Θ. 🙂
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:37 μμευχαριστώωω! 🙂
Marion
15 Μαΐου, 2016 at 10:52 μμΠολύ ωραίο Εύη.
Λίγα υλικά αλλά ένα πλούσιο πιάτο!!
Η παρουσίαση του πάρα πολύ ωραία.
Φιλιά 🙂
The Healthy Cook
15 Μαΐου, 2016 at 11:38 μμευχαριστώ Μάριον! σε φιλώ!
Beauty Follower
24 Μαΐου, 2016 at 11:03 μμΤελειο πιατο!
The Healthy Cook
28 Μαΐου, 2016 at 6:49 μμ🙂