• Ελληνικά
  • English
  • Επιδόρπια/ Μικρές αμαρτίες/ Στο χέρι/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια Αιγίνης & Κράνμπερις

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια Αιγίνης & Κράνμπερις

    Την αγάπη μου για κάθε τι σπιτικό την ξέρετε πια. Στην λίστα με τα to do, λοιπόν,  ήταν και το Μαντολάτο. Παρότι είχα δοκιμάσει μόνο αυτά του εμπορίου, σκεφτόμουν το σπιτικό μαντολάτο σαν ένα εύγεστο, αφράτο  και αέρινο γλύκισμα, με υπέροχο άρωμα και διαλεγμένα υλικά. Πάλευα με την ιδέα να το  δοκιμάσω εδώ και μήνες. Όπως ακριβώς συνέβη και με τις καραμέλες για τον λαιμό, έτσι και τώρα.. έψαξα συνταγές  στο διαδίκτυο και σε όσα βιβλία ζαχαροπλαστικής έχω στην βιβλιοθήκη μου για να συγκρίνω μεθόδους και υλικά. Συνταγές δεν βρήκα πολλές και όσες βρήκα είχαν τεράστιες διαφορές η μία από την άλλη στον τρόπο παρασκευής. Επίσης, ελάχιστες από αυτές έδιναν σαφείς οδηγίες. Όσον αφορά τα υλικά, είχα αποφασίσει πως δεν θα φτιάξω το κλασσικό λευκό μαντολάτο με τα αμύγδαλα. Ήθελα κάτι παραπάνω και μόλις είδα αυτή την συνταγή, αποφάσισα! Μαντολάτο με ροδόνερο, φιστίκια Αιγίνης και κράνμπερις, με ένα υπέροχο ροζ χρώμα. Κι έτσι άρχισε η περιπέτεια…

    Έκανα αρκετές προσπάθειες, πέταξα σιρόπια και ξηρούς καρπούς. Τη μία δεν ήταν καλές οι αναλογίες για το σιρόπι, την άλλη ήταν πολύ λίγοι οι ξηροί καρποί και το μαντολάτο έβγαινε πολύ «φτωχό»… Τελικά έφτασα σε ένα αποτέλεσμα που με ικανοποίησε πολύ.

    Να διευκρινίσω πως η συνταγή αυτή δίνει ένα πεντανόστιμο, αλλά σχετικά μαλακό μαντολάτο. Δεν είναι τόσο σκληρό όσο αυτό που αγοράζουμε στο εμπόριο. Οι δοκιμαστές μου (και ήταν πολλοί αυτοί την φορά!) μου είπαν πως το προτιμούν έτσι, γιατί με το πιο σκληρό, χρειάζονται μετά οδοντίατρο! Όσο για την γεύση, πέρασε με 10! 🙂

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

    Βρώσιμο ριζόχαρτο (ή όστια) για να στρώσω πάνω και κάτω από το μαντολάτο δεν βρήκα πουθενά στο εμπόριο, ούτε στο διαδίκτυο, παρά μόνο σε sites του εξωτερικού. Δεν το παρήγγειλα όμως γιατί σκέφτηκα πως αν είναι να σας δείξω πως γίνεται, θα πρέπει να σας το δείξω με υλικά που  μπορείτε να βρείτε εύκολα, κι έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω με αντικολλητικό χαρτί. Για σιγουριά, λάδωσα ελάχιστα το χαρτί με σησαμέλαιο. Το ίδιο έκανα, όταν έκοψα το μαντολάτο και το τύλιξα σε χαρτάκια για να το κεράσω στους συμμαθητές και στους φίλους μου. Τώρα αν εσείς θέλετε να το παραγγείλετε από κάποιο ξένο site, κάντε το. Αν ξέρετε που μπορούμε να το βρούμε στην Ελλάδα, μοιραστείτε το μαζί μου. Θα χαρώ πολύ. 😉

    Η διαδικασία είναι λίγο δύσκολη, γιατί θα πρέπει να κάνετε τρία πράγματα ταυτόχρονα, κι έτσι θα πρέπει να είσαστε σε ετοιμότητα,  . Είναι πολύ σημαντικό να έχετε όλα τα υλικά έτοιμα πριν αρχίσετε, γιατί όταν θα έρθει η ώρα δεν θα προλαβαίνετε. Επίσης σημαντικό είναι, να έχετε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου ώστε  να έχετε το αφράτο και αέρινο αποτέλεσμα που λέγαμε. Διαφορετικά,  το σιρόπι θα κρυσταλλώσει όταν θα ενωθεί με τα παγωμένα ασπράδια.

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

    Στην ουσία ετοιμάζετε 2 σιρόπια. Το πρώτο είναι με ζάχαρη, νερό και λίγο μέλι και το δεύτερο είναι σκέτο μέλι. Το θερμόμετρο είναι απαραίτητο και θα το χρησιμοποιήσετε και στα δύο σιρόπια (διαβάστε εδώ πως θα καλιμπράρετε το θερμόμετρό σας για να λειτουργεί σωστά). Πρώτα ζεσταίνετε το σιρόπι ζάχαρης και μετά αυτό του μελιού. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνει το σιρόπι μελιού, ξεκινάτε να χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσέξτε γιατί το μέλι ζεσταίνετε πολύ γρήγορα και μπορεί να σας καεί. Αν αλλάξει χρώμα και σκουρύνει μην ανησυχήσετε. Να προσέχετε μόνο μην ανέβει η θερμοκρασία πάνω από τους 157ο C. Τότε καήκατε! Όταν θα φτάσετε τα σιρόπια στις επιθυμητές θερμοκρασίες θα πρέπει να τα ρίξετε μέσα στα ασπράδια, σιγά-σιγά, σαν κλωστή, πρώτα το σιρόπι μελιού και μετά αυτό της ζάχαρης. Γι αυτό χρησιμοποίησα κατσαρολάκια γάλακτος, αυτά με το χερούλι, κι έτσι δεν δυσκολεύτηκα.

    Όσο ζεσταίνει ο καιρός είναι καλό να φυλάτε στο ψυγείο. Έτσι δεν θα είναι τόσο μαλακό ώστε να κολλάει, κι όσο μένει αυτό θα σφίγγει.

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

    IMG_1054

    IMG_1060-10

    Χρόνος προετοιμασίας:   1 ώρα

    Μερίδες:   25 κομμάτια

    Υλικά:

    • 1 γεμάτο φλυτζάνι (140 γρ.) αμύγδαλα
    • 1 ½ φλυτζάνι (200 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
    • 1 φλυτζάνι (100 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
    • ¾ φλυτζανιού (140 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
    • ½ (170 γρ.) +  1/4 (90 γρ.)   φλυτζανιού μέλι
    • ¼ φλυτζανιού νερό
    • ¼ κουταλάκι αλάτι
    • 2 ασπράδια από μεγάλα αυγά (80 γρ.), σε θερμοκρασία δωματίου
    • ¼ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
    • 1 κουταλάκι ροδόνερο
    • ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
    • ελαφρύ φυτικό λάδι για να αλείψουμε το χαρτί (εγώ χρησιμοποίησα σησαμέλαιο)

    Εκτέλεση:

    1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε ένα ταψάκι, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, και τα καβουρδίζουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, για 15 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    2. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι 24Χ24cm με αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε το χαρτί να περισσεύει από τα τοιχώματα του ταψιού, και το λαδώνουμε πολύ ελαφρά.
    3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ¼ φλυτζανιού μέλι. Σε μια άλλη μικρή κατσαρολίτσα, ρίχνουμε το ½ φλυτζάνι μέλι. Στο μπωλ του μίξερ έχουμε έτοιμα τα ασπράδια με το αλάτι έτοιμα για χτύπημα.
    4. Ζεσταίνετε το σιρόπι ζάχαρης, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη τελείως. Αν κολλάει ζάχαρη στα τοιχώματα της κατσαρόλας, την βοηθάμε να λιώσει με ένα βρεγμένο πινέλο σιλικόνης, ώστε να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Όταν λιώσει η ζάχαρη εφαρμόζουμε το θερμόμετρο και, χωρίς να ανακατεύουμε, περιμένουμε την θερμοκρασία να φτάσει τους 120ο C και χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή.
    5. Εφαρμόζουμε το θερμόμετρο στο κατσαρολάκι με το μέλι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    6. Ταυτόχρονα αρχίζουμε να χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για να γίνουν μαρέγκα.
    7. Όταν το μέλι φτάσει τους 130οC, το προσθέτουμε στα ασπράδια, ενώ το μίξερ δουλεύει, σιγά-σιγά, σαν κλωστή. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώστε τα ασπράδια να γίνουν σαν αφρός.
    8. Εφαρμόζουμε το θερμόμετρο στην κατσαρόλα με το σιρόπι ζάχαρης, ανεβάζουμε την θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή, και μόλις φτάσει τους 150ο C ρίχνουμε και αυτό στην μαρέγκα, με αργή και σταθερή ροή. Συνεχίζουμε το χτύπημα, σε δυνατή ταχύτητα, για άλλα 3-5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ξανθύνει και να αρχίσει να «δένει» ξεκολλώντας από τα τοιχώματα του μίξερ.
    9. Βγάλτε το μπωλ από το μίξερ, ρίξτε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς, τα κράνμπερις, τη βανίλια και ανακατέψτε με μια λαδωμένη ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά. Φροντίστε να είστε σύντομοι γιατί το μείγμα θα αρχίσει να σφίγγει και θα δυσκολεύεστε να το ανακατέψετε.
    10. Απλώστε καλά το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψάκι και καλύψτε το με άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί το οποίο έχετε λαδώσει ελαφρά με φυτικό λάδι. Αφήστε το να σταθεί όλη νύχτα.
    11. Βγάλτε το μαντολάτο από το ταψάκι και κόψτε το σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, με ένα κοφτερό, λαδωμένο μαχαίρι. Τυλίξτε το σε αντικολλητικά χαρτάκια (εγώ τα λάδωσα ελαφρά για να είμαι σίγουρη) και φυλάξτε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Να ξέρετε πως όσο πιο πολύ το αφήσετε στο ψυγείο, τόσο πιο ωραία θα δέσει.

    Και το αφράτο, αέρινο, σπιτικό μαντολάτο είναι έτοιμο να το δοκιμάσετε!

    ΥΓ. Όλη αυτή την διαδικασία την ευχαριστήθηκα πολύ. Ειδικά το σημείο που ρίχνεις το καυτό μέλι μέσα στην μαρέγκα, τα νερά που δημιουργούνται και η υφή της μαρέγκας εκείνη τη στιγμή είναι το κάτι άλλο! Οι λάτρεις της ζαχαροπλαστικής νομίζω με καταλαβαίνουν απόλυτα! Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το ξαναφτιάξω 🙂

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ

     
    Ενέργεια Υδατάνθρακες Σάκχαρα Λιπαρά Κορεσμένα Λίπη Πρωτείνες Φυτικές Ινες Χοληστερόλη
    146.5 21.3 17.2 6.7 0.2 1.5 0.9

    0.0mg

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

     

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

     

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

     

    Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries – Σπιτικό Μαντολάτο με Ροδόνερο, Φιστίκια & Κράνμπερις

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    37 Comments

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    11 Μαΐου, 2015 at 7:57 πμ

    Είναι πολύ όμορφο, ρομαντικό και παραμυθένιο!!!
    Μπράβο Ευούλα!!

    ….κανόνισε να το ξαναφτιάξεις να το δοκιμάσω!!!!!!!!!!!!!

  • Απάντηση
    stylencritics
    11 Μαΐου, 2015 at 8:08 πμ

    Φοβερό χρώμα!!!!! Μπράβο!

  • Απάντηση
    sp00nstories
    11 Μαΐου, 2015 at 12:15 μμ

    Έχεις κάνει υπέροχα πράγματα Εύη μου!Αλλά η σημερινή ανάρτηση σοου είναι ένα κόσμημα! Μπράβο κορίτσι μου και για την συνταγή αλλά και για τις φωτογραφίες σου!Πολλά φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      11 Μαΐου, 2015 at 11:48 μμ

      Λίλια σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      φιλιά!

  • Απάντηση
    Ξανθή
    11 Μαΐου, 2015 at 12:26 μμ

    Η αλήθεια είναι ότι αυτό το αγοραστό ούτε να το βλέπω, στο σύζυγο όμως αρέσουν κάτι τέτοια γλυκά και φαίνεται εύκολο.
    Καλή εβδομάδα.

  • Απάντηση
    ΕΛΕΝΑ
    11 Μαΐου, 2015 at 3:36 μμ

    Δείχνει πραγματικά αέρινο!
    Και το χρώμα φοβερό!!!
    Σίγουρα πολύ καλύτερο από τα μαντολάτα του εμπορίου!
    Πολλά μπράβο σου!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

  • Απάντηση
    Beauty Follower
    11 Μαΐου, 2015 at 3:39 μμ

    Πανέμορφο!
    Θα διακοσμούσα το τραπέζι του σαλονιου μου με τα γλυκάκια αυτα!

    Καλή σου εβδομάδα 🙂

    http://beautyfollower.blogspot.gr

  • Απάντηση
    theonewithallthetastes
    11 Μαΐου, 2015 at 5:48 μμ

    Δείχνει πραγματικά υπέροχο!
    Μπράβο σου βρε Εύη για την επιμονή και το άψογο αποτέλεσμα!
    Και μου αρέσει πολύ που είναι μαλακό 🙂
    Φιλιά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      11 Μαΐου, 2015 at 11:52 μμ

      κι εμένα μου αρέσει, αν και στην αρχή ομολογώ πως απογοητεύτηκα λίγο. αλλά μετά από δυο, τρεις μέρες γίνεται τέλειο! ευχαριστώ!
      φιλιά!

  • Απάντηση
    Χρύσα
    11 Μαΐου, 2015 at 6:40 μμ

    Του εμπορίου δεν το τρώω ποτέ, ακριβώς γιατί όπως λες κι εσύ, μετά είσαι για οδοντίατρο…
    Αλλά αυτό είναι αλλιώτικο… Και τόσο μα τόσο όμορφο! Σαν να βγήκε από το πιο παραμυθένιο και ρομαντικό ζαχαροπλαστείο!

  • Απάντηση
    χρυσαυγη
    11 Μαΐου, 2015 at 10:22 μμ

    Σε παραδεχομαι!! Γιατι ξερω ποσο επεμενες, γιατι εισαι πολυ λεπτολογος και μελετηρη σε οτι κανεις.
    Το πετυχες και με το παραπανω. Δεν εχω λογια περα απο το οτι ειναι το ομορφοτερο μαντολατο που εχω δει ποτε!!
    Ε

    • Απάντηση
      χρυσαυγη
      11 Μαΐου, 2015 at 10:26 μμ

      Πατησα το κουμπι της δημοσιευσης χωρις να εχω τελειωσει το σχολιο.
      Ελεγα λοιπον οτι μου αρεσε πολυ που ειχες και φωτογραφιες απο την εκτελεση της συνταγης. Ξερω οτι ειναι δυσκολο και πολλες φορες δεν βολευει αλλα πολυ θα μου αρεσε να εβλεπα πιο συχνα τετοιες φωτογραφιες.

      Σε φιλω πολυ!!!!!
      Και παλι μπραβο σου!

      • Απάντηση
        The Healthy Cook
        12 Μαΐου, 2015 at 12:00 πμ

        είναι γιατί το έφτιαξα πολλές φορές! κάθε φορά, όλο και κάποια φωτογραφία προλάβαινα να τραβήξω!! χαχαχαχα!!!
        όσο για τις φωτογραφίες εκτέλεσης, συνήθως τις συμπεριλαμβάνω όταν η διαδικασία είναι λίγο ιδιαίτερη, και χρειάζονται για να γίνει κάποιο στάδιο της συνταγής πιο σαφές, και όχι σε συνταγές που είναι πολύ απλές.
        να σου πω την αλήθεια, με χαλάνε λίγο. δεν ξέρω γιατί, αλλά με χαλάνε. σπάνια μου αρέσουν.
        ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! 🙂
        σε φιλώ!

  • Απάντηση
    tanja@the green mixer
    11 Μαΐου, 2015 at 10:52 μμ

    Πολύ ομορφες Ευη, μπράβο! Εχω και εγώ στη λίστα μου μαντολάτο αλλά έχω κολλήσει με το βρώσιμο ριζόχαρτο και δεν πήγα παραπέρα.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      12 Μαΐου, 2015 at 12:02 πμ

      λες και το ήξερα!! το υστερόγραφο είναι για σένα!! 😉
      να το δοκιμάσεις! το ριζόχαρτο, μακάρι να το είχαμε, αλλά δεν είναι απαραίτητο τελικά.
      φιλιά πολλά!

  • Απάντηση
    Αριάδνη
    11 Μαΐου, 2015 at 11:39 μμ

    Έχω να φαω μαντολάτο χρονια! Πολύ θρεπτικό και ωραία διακοσμημενο

  • Απάντηση
    Culinary Flavors
    12 Μαΐου, 2015 at 9:30 πμ

    Εύγε και για την προσπάθεια και για το αποτέλεσμα! Δείχνει πολύ λαχταριστό και έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα! Φιλιά!

  • Απάντηση
    Marcela (tortadellafiglia)
    12 Μαΐου, 2015 at 12:42 μμ

    It looks wonderful! I’d die to give it a try! Thanks for sharing!

  • Απάντηση
    TheoDORA's Kitchen Diaries
    12 Μαΐου, 2015 at 7:13 μμ

    Απλά υπέροχο! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να φτιάξω μαντολάτο αλλά αυτή η συνταγή και η παρουσίαση σου με σαγήνευσε.Μπράβο!

  • Απάντηση
    justsunday
    13 Μαΐου, 2015 at 11:14 πμ

    ευη για μια ακομα φορα μπραβο σου!!γεια στα χερια σου!!!
    δεν θα σκεφτομουν ποτε για σπιτικο μαντολατο και μαλιστα τοσο πρωτοτυπο!!!!τρελαινομαι για μαντολατο αλλα εχω να φαω χρονια!!
    με εβαλες σε τριανταφυλλενιες ιδεες τωρα!!!!
    πολλα φιλια!!!!

  • Απάντηση
    dolmadaki
    13 Μαΐου, 2015 at 1:48 μμ

    εχω βρει φυλλα σοκοφρετας που τα πουλανε λεπτα αρκετα ειναι….. θα βαλω τετοια πανω κατω για να μπορουν να το πιανουν…. η αδερφη μου κατενθουσιάστηκε μολις της εδεια τη συνταγη σου και θα οτ κανουμε στο γαμο!! αλλα δνε εχουμε θερμομετρα καραμελας κ τα σχετικα….

  • Απάντηση
    The Healthy Cook
    13 Μαΐου, 2015 at 3:47 μμ

    που τα βρήκες τα φύλλα βρε θηρίο?
    καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις τέτοια!
    ελπίζω να σου πετύχει χωρίς θερμόμετρο. κάνε μια δόση δοκιμαστικά και κράτα χρόνους. το μέλι δεν χρειάζεται πολύ ώρα, γιατί ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα από την ζάχαρη. όταν αρχίσει να κάνει χοντρές φουσκάλες και σκουρίνει λίγο βγάλ ‘το από την φωτιά. το σιρόπι θέλει περισσότερη ώρα. πρέπει να ζεσταθεί πολύ, το βγάζεις από την φωτιά λίγο πριν γίνει καραμέλα.
    καλή επιτυχία! φιλιά πολλά!

    • Απάντηση
      dolmadaki
      14 Μαΐου, 2015 at 9:32 μμ

      εχει ο βεροπουλος μαρκα σπαρ και ενα σουπερ μαρκετ με βουλγαρικα εδω κοζανη…. σκετα φυλλα σοκοφρετας {αν κ βαφλα λεει το χαρτι} ε α κανω δοκιμαστικα μιση δοση να δω και μετα την κανονικη….ευχαριστ ωπολυ για τις συμβουλες!! θα σου στειλω φωτο!

  • Απάντηση
    cookika
    13 Μαΐου, 2015 at 11:32 μμ

    Χάρμα οφθλαλμών! Μια παστέλ ροζ οπτασία αυτά τα μαντολάτο! Δεν είμαι πολύ φαν αλλά τα δικά σου, εκτός που σίγουρα θα τα δοκίμαζα, σίγουρα θα τα χάζευα πολλές ώρες!
    Φιλιά πολλά Εύη μου 🙂

  • Απάντηση
    Marion
    14 Μαΐου, 2015 at 8:42 μμ

    Μπράβο Ευη. Υπέροχο το μαντολάτο.
    Σίγουρα θέλει δουλειά και ετοιμότητα για να βγει αυτό το αριστούργημα.
    Μοιάζει παραμυθένιο. Και οι φωτογραφίες σου φανταστικές
    Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω. Του εμπορίου δεν τον τρωω γιατί με το δάγκωμα θα έχουμε κανένα ατύχημα 😉
    Συγχαρητήρια για το άψογο αποτέλεσμα.

  • Απάντηση
    Homemade Edible Gifts - The Healthy Cook
    21 Σεπτεμβρίου, 2020 at 7:40 πμ

    […] Homemade Rosewater Nougat with Pistachios & Cranberries […]

  • Αφήστε το σχόλιό σας