• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Λαχανικά/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ

    Σπιτικές πίτες για σάντουιτς με κέιλ, για νόστιμα, υγιεινά και γρήγορα σάντουιτς. Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθεί την ανάρτηση με τις θρεπτικές ιδιότητες του κέιλ, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες. Όσοι δεν μπορείτε να βρείτε κέιλ, να ξέρετε πως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπανάκι στην ίδια ποσότητα.

     

    Homemade Kale or Spinach Wraps – Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ ή Σπανάκι

    Οι πιτούλες που σας προτείνω σήμερα είναι πολύ εύκολες και μπορούν να καταψυχθούν. Δοκίμασα να τις καταψύξω πριν τις ψήσω. Αφού ετοίμασα την ζύμη, την χώρισα σε 12 μπαλάκια, έψησα όσες χρειαζόμουν και τα υπόλοιπα μπαλάκια τα τύλιξα ένα-ένα σε πλαστική μεμβράνη και τα έβαλα στην κατάψυξη. Στην αρχική συνταγή έλεγε πως μπορείς να τις καταψύξεις και ψημένες, αλλά μετά δεν θα είναι τόσο μαλακές. Ομολογώ πως αυτό δεν το δοκίμασα. Μου αρέσει να τις ψήνω όταν θα τις χρειαστώ, ώστε να είναι πιο φρέσκες.

    Σύμφωνα με την αρχική συνταγή βγαίνουν 12 πίτες, τόσες έβγαλα κι εγώ. Έχουν 18-20 εκ. διάμετρο, όμως την επόμενη φορά θα τις κάνω λίγο μικρότερες. Επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να σας δείξω και τον πλάστη που είχα κερδίσει στο διαγωνισμό του Torta della Figlia με την συνταγή μου «Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού». Είναι ρυθμιζόμενος και έτσι ανοίγεις ομοιόμορφα ότι πάχος φύλλο θέλεις.

    Homemade Kale or Spinach Wraps – Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ ή Σπανάκι

    Στην επόμενη ανάρτηση θα σας έχω μια συνταγή για να τις γεμίσετε 😉 Αν και οι επιλογές σας είναι άπειρες!

    Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 12 πίτες
    Total Time: 1 ώρα και 15 λεπτά

    Ingredients

    • 110 γρ. κέιλ , χωρίς τα κοτσάνια
    • ¾ φλυτζανιού γάλα 2% λιπαρά, χλιαρό
    • 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ½ κουταλάκι baking powder
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

    Instructions

    1

    Ζεματίστε το κέιλ σε βραστό νερό για πολύ λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

    2

    Στραγγίστε το, πιέζοντας το για να φύγουν τα πολλά υγρά, αφήστε το λίγα λεπτά να κρυώσει και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και πολτοποιήστε τα.

    3

    Σε ένα μπωλ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.

    4

    Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε, ώστε να έχετε μια εύθρυπτη ζύμη.

    5

    Ρίξτε το μείγμα του κέιλ μέσα στο μπωλ με το αλεύρι και ανακατέψτε. Πιθανόν να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι, σε εμένα δεν χρειάστηκε.

    6

    Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη σας να είναι απαλή και να μην κολλάει.

    7

    Τυλίξτε την ζύμη σας με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

    8

    Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια που θα ανοίξετε την ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια (εγώ όπως σας είπα την χώρισα σε 12 μπαλάκια) και ανοίξτε τα ένα-ένα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτές στρογγυλές πιτούλες. Αν τις θέλετε ολοστρόγγυλες, πάρτε ένα πιάτο με την ίδια διάμετρο και αφού ανοίξετε τη ζύμη κόψτε τη με το πιάτο σαν οδηγό.

    9

    Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα μέχρι να σκληρύνουν λίγο και να δημιουργηθούν καφέ κηλίδες στην επιφάνεια τους.

    10

    Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και γεμίστε τις με γέμιση της επιλογής σας.

    Nutrition

    • 166 Calories
    • 26g Carbohydrates
    • 1mg Cholesterol
    • 5g Fat
    • 1g Fiber
    • 4g Protein
    • 1g Saturated fat
    • 209mg Sodium
    • 1g Sugar

    Notes

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (61g)

     

    Homemade Kale or Spinach Wraps – Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ ή Σπανάκι

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    22 Comments

  • Reply
    Αγγελική
    22 Ιανουαρίου, 2016 at 10:19 πμ

    Το κέιλ δεν το βρίσκω εύκολα, πρέπει να κάνω παραγγελία στην κουμπάρα που έχει δίπλα της βιολογική λαϊκή. Σπανάκι όμως έχω, οπότε αύριο θα τις φτιάξω, εγκαινιάζοντας και το δώρο μου, χιχι!
    Ερώτηση Νο1: Μιας και το σπανάκι το έχω ήδη ζεματίσει, τι ποσότητα προτείνεις να χρησιμοποιήσω;
    Ερώτηση Νο2: Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι ολικής;
    Σας ευχαριστώ!!
    Πολλά φιλιά <3

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιανουαρίου, 2016 at 5:03 μμ

      1) θα έλεγα 3/4 με 1 φλυτζάνι
      2) με αλεύρι ολικής ακόμη δεν τα έχω δοκιμάσει. αυτό που αγοράζω και εμπιστεύομαι δεν το βρίσκω εύκολα και ξεμένω που και που. νομίζω όμως πως θα γίνεται, χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.
      Αν τα δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις!
      σε φιλώ!

  • Reply
    stavroulakriki
    22 Ιανουαρίου, 2016 at 10:31 πμ

    Εκπληκτικές φαίνονται! Τρελαίνομαι με το χρώμα τους! Είναι στα άμεσα σχέδιά μου να εντοπίσω το kale και να αρχίσω να το καταναλώνω! Ευχαριστούμε για τη συνταγούλα!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιανουαρίου, 2016 at 4:59 μμ

      κι εγώ ευχαριστώ Σταυρούλα!

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    22 Ιανουαρίου, 2016 at 11:18 πμ

    WOW!!!!!!!!!! τι ωραίο χρώμα!!!
    Σούπερ πιτούλες!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιανουαρίου, 2016 at 4:58 μμ

      🙂

  • Reply
    Ξανθή
    22 Ιανουαρίου, 2016 at 12:41 μμ

    Με τρέλανε το χρώμα στα μπαλάκια, πρέπει να εντοπίσω το λαχανικό αυτό.
    Θα περιμένω και τη συνταγή της γέμισης.

    • Reply
      The Healthy Cook
      22 Ιανουαρίου, 2016 at 4:58 μμ

      και μένα Ξανθή! τρελαίνομαι για πολύχρωμα φαγητά! 🙂

  • Reply
    tanja@the green mixer
    23 Ιανουαρίου, 2016 at 4:56 μμ

    Σούπερ ιδέα για wraps!! Αν και εγώ είμαι επικίνδυνη με αυτές τις συνταγές γιατί τις καταναλώνω με τη μια, ούτε να τις γεμίσω δεν προλαβαίνω (τις δοκιμαζω στο ψήσιμο – ολες ομως)

    • Reply
      The Healthy Cook
      24 Ιανουαρίου, 2016 at 10:09 μμ

      χαχαχα!!! μην μου λες τέτοια γιατί βγαίνουν πολλές! 🙂
      χαίρομαι που σου αρέσουν Τάνια μου! σε φιλώ!

  • Reply
    theonewithallthetastes
    23 Ιανουαρίου, 2016 at 10:15 μμ

    Και οι πίτες μου άρεσαν πολύ, αλλά και ο ρυθμιζόμενος πλάστης!
    Μου αρέσει πολύ και το σπανάκι σαν εναλλακτική!
    Περιμένω να δω και πώς τις γέμισες φυσικά 🙂
    Σε φιλώ, καλό βράδυ!

    • Reply
      The Healthy Cook
      24 Ιανουαρίου, 2016 at 10:13 μμ

      χαίρομαι που σου άρεσαν Ερμιόνη! ο πλάστης είναι πολύ εξυπηρετικός! τον έχω βολευτεί πολύ
      σε φιλώ!

  • Reply
    Ariadni St.
    24 Ιανουαρίου, 2016 at 10:45 μμ

    Φαίνεται λαχταριστό, αλλά εδω που μένω, δυστυχώς δεν θα βρω κειλ!
    Οπότε αρκούμαι στις φωτογραφίες σου!
    Καλό ξημέρωμα!
    Καλη εβδομάδα!
    Φιλιά γλυκά 🙂

  • Reply
    Beauty Follower
    25 Ιανουαρίου, 2016 at 7:03 μμ

    Λοιπον, εμενα με τραβηξε το χρώμα τους. Εαν τις εβλεπα σε μπουφέ με άλλα καλουδια, θα τις δοκιμαζα πρωτες πρωτες!

    Καλή σου εβδομάδα 🙂

    • Reply
      The Healthy Cook
      25 Ιανουαρίου, 2016 at 8:03 μμ

      αχ, ναι! κι εγώ!
      καλή εβδομάδα και σε σένα!

  • Reply
    craftcooklove
    26 Ιανουαρίου, 2016 at 11:22 μμ

    Πολύ εντυπωσιακές!! Σίγουρα θα κλέβουν την παράσταση σε κάθε τραπέζωμα!! Πολλά φιλιά!

    • Reply
      The Healthy Cook
      31 Ιανουαρίου, 2016 at 11:10 μμ

      ευχαριστώ Αθηνούλα!
      φιλιά!

  • Reply
    jasmincookbook
    28 Ιανουαρίου, 2016 at 3:00 μμ

    Kale wraps look perfect Evi, they could be stuffed with whatsoever savory and I bet they would taste great!

    • Reply
      The Healthy Cook
      31 Ιανουαρίου, 2016 at 11:16 μμ

      exactly! you can stuff them with whatever you like! the choices are endless
      thanks Jasmin!

  • Reply
    Τσίλι κον Kάρνε - The Healthy Cook
    14 Σεπτεμβρίου, 2020 at 7:45 πμ

    […] δοκίμασα και πάνω σε μικρά πιτάκια από κέιλ, σαν ένα κέρασμα σε φίλους που ήρθαν ξαφνικά και ήταν […]

  • Reply
    Chili Con Carne - The Healthy Cook
    14 Σεπτεμβρίου, 2020 at 7:47 πμ

    […] also served it on small kale pitas, as a treat to a sudden visit from friends and it was amazing! Of course, in the pictures you […]

  • Reply
    Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad - The Healthy Cook
    14 Σεπτεμβρίου, 2020 at 8:45 πμ

    […] The recipe is enough for 4 wraps. […]

  • Leave a Reply