Σπιτικές πίτες για σάντουιτς με κέιλ, για νόστιμα, υγιεινά και γρήγορα σάντουιτς. Αυτή είναι η συνταγή που ακολουθεί την ανάρτηση με τις θρεπτικές ιδιότητες του κέιλ, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες. Όσοι δεν μπορείτε να βρείτε κέιλ, να ξέρετε πως μπορείτε να το αντικαταστήσετε με σπανάκι στην ίδια ποσότητα.
Οι πιτούλες που σας προτείνω σήμερα είναι πολύ εύκολες και μπορούν να καταψυχθούν. Δοκίμασα να τις καταψύξω πριν τις ψήσω. Αφού ετοίμασα την ζύμη, την χώρισα σε 12 μπαλάκια, έψησα όσες χρειαζόμουν και τα υπόλοιπα μπαλάκια τα τύλιξα ένα-ένα σε πλαστική μεμβράνη και τα έβαλα στην κατάψυξη. Στην αρχική συνταγή έλεγε πως μπορείς να τις καταψύξεις και ψημένες, αλλά μετά δεν θα είναι τόσο μαλακές. Ομολογώ πως αυτό δεν το δοκίμασα. Μου αρέσει να τις ψήνω όταν θα τις χρειαστώ, ώστε να είναι πιο φρέσκες.
Σύμφωνα με την αρχική συνταγή βγαίνουν 12 πίτες, τόσες έβγαλα κι εγώ. Έχουν 18-20 εκ. διάμετρο, όμως την επόμενη φορά θα τις κάνω λίγο μικρότερες. Επιτέλους μου δόθηκε η ευκαιρία να σας δείξω και τον πλάστη που είχα κερδίσει στο διαγωνισμό του Torta della Figlia με την συνταγή μου «Σοκολατένια “Νησιά” σε Σάλτσα Φιστικιού». Είναι ρυθμιζόμενος και έτσι ανοίγεις ομοιόμορφα ότι πάχος φύλλο θέλεις.
Στην επόμενη ανάρτηση θα σας έχω μια συνταγή για να τις γεμίσετε 😉 Αν και οι επιλογές σας είναι άπειρες!
Σπιτικές Πίτες για σάντουιτς με Κέιλ
Ingredients
- 110 γρ. κέιλ , χωρίς τα κοτσάνια
- ¾ φλυτζανιού γάλα 2% λιπαρά, χλιαρό
- 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουταλάκι baking powder
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
Instructions
Ζεματίστε το κέιλ σε βραστό νερό για πολύ λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Στραγγίστε το, πιέζοντας το για να φύγουν τα πολλά υγρά, αφήστε το λίγα λεπτά να κρυώσει και βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με το γάλα και πολτοποιήστε τα.
Σε ένα μπωλ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε, ώστε να έχετε μια εύθρυπτη ζύμη.
Ρίξτε το μείγμα του κέιλ μέσα στο μπωλ με το αλεύρι και ανακατέψτε. Πιθανόν να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι, σε εμένα δεν χρειάστηκε.
Ζυμώστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη σας να είναι απαλή και να μην κολλάει.
Τυλίξτε την ζύμη σας με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Αλευρώστε ελαφρά την επιφάνεια που θα ανοίξετε την ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια (εγώ όπως σας είπα την χώρισα σε 12 μπαλάκια) και ανοίξτε τα ένα-ένα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτές στρογγυλές πιτούλες. Αν τις θέλετε ολοστρόγγυλες, πάρτε ένα πιάτο με την ίδια διάμετρο και αφού ανοίξετε τη ζύμη κόψτε τη με το πιάτο σαν οδηγό.
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε τα μέχρι να σκληρύνουν λίγο και να δημιουργηθούν καφέ κηλίδες στην επιφάνεια τους.
Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και γεμίστε τις με γέμιση της επιλογής σας.
Nutrition
-
166 Calories
-
26g Carbohydrates
-
1mg Cholesterol
-
5g Fat
-
1g Fiber
-
4g Protein
-
1g Saturated fat
-
209mg Sodium
-
1g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (61g)
22 Comments
Αγγελική
22 Ιανουαρίου, 2016 at 10:19 πμΤο κέιλ δεν το βρίσκω εύκολα, πρέπει να κάνω παραγγελία στην κουμπάρα που έχει δίπλα της βιολογική λαϊκή. Σπανάκι όμως έχω, οπότε αύριο θα τις φτιάξω, εγκαινιάζοντας και το δώρο μου, χιχι!
Ερώτηση Νο1: Μιας και το σπανάκι το έχω ήδη ζεματίσει, τι ποσότητα προτείνεις να χρησιμοποιήσω;
Ερώτηση Νο2: Μπορώ να χρησιμοποιήσω αλεύρι ολικής;
Σας ευχαριστώ!!
Πολλά φιλιά <3
The Healthy Cook
22 Ιανουαρίου, 2016 at 5:03 μμ1) θα έλεγα 3/4 με 1 φλυτζάνι
2) με αλεύρι ολικής ακόμη δεν τα έχω δοκιμάσει. αυτό που αγοράζω και εμπιστεύομαι δεν το βρίσκω εύκολα και ξεμένω που και που. νομίζω όμως πως θα γίνεται, χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή.
Αν τα δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις!
σε φιλώ!
stavroulakriki
22 Ιανουαρίου, 2016 at 10:31 πμΕκπληκτικές φαίνονται! Τρελαίνομαι με το χρώμα τους! Είναι στα άμεσα σχέδιά μου να εντοπίσω το kale και να αρχίσω να το καταναλώνω! Ευχαριστούμε για τη συνταγούλα!
The Healthy Cook
22 Ιανουαρίου, 2016 at 4:59 μμκι εγώ ευχαριστώ Σταυρούλα!
peps@pepiskitchen
22 Ιανουαρίου, 2016 at 11:18 πμWOW!!!!!!!!!! τι ωραίο χρώμα!!!
Σούπερ πιτούλες!!
The Healthy Cook
22 Ιανουαρίου, 2016 at 4:58 μμ🙂
Ξανθή
22 Ιανουαρίου, 2016 at 12:41 μμΜε τρέλανε το χρώμα στα μπαλάκια, πρέπει να εντοπίσω το λαχανικό αυτό.
Θα περιμένω και τη συνταγή της γέμισης.
The Healthy Cook
22 Ιανουαρίου, 2016 at 4:58 μμκαι μένα Ξανθή! τρελαίνομαι για πολύχρωμα φαγητά! 🙂
tanja@the green mixer
23 Ιανουαρίου, 2016 at 4:56 μμΣούπερ ιδέα για wraps!! Αν και εγώ είμαι επικίνδυνη με αυτές τις συνταγές γιατί τις καταναλώνω με τη μια, ούτε να τις γεμίσω δεν προλαβαίνω (τις δοκιμαζω στο ψήσιμο – ολες ομως)
The Healthy Cook
24 Ιανουαρίου, 2016 at 10:09 μμχαχαχα!!! μην μου λες τέτοια γιατί βγαίνουν πολλές! 🙂
χαίρομαι που σου αρέσουν Τάνια μου! σε φιλώ!
theonewithallthetastes
23 Ιανουαρίου, 2016 at 10:15 μμΚαι οι πίτες μου άρεσαν πολύ, αλλά και ο ρυθμιζόμενος πλάστης!
Μου αρέσει πολύ και το σπανάκι σαν εναλλακτική!
Περιμένω να δω και πώς τις γέμισες φυσικά 🙂
Σε φιλώ, καλό βράδυ!
The Healthy Cook
24 Ιανουαρίου, 2016 at 10:13 μμχαίρομαι που σου άρεσαν Ερμιόνη! ο πλάστης είναι πολύ εξυπηρετικός! τον έχω βολευτεί πολύ
σε φιλώ!
Ariadni St.
24 Ιανουαρίου, 2016 at 10:45 μμΦαίνεται λαχταριστό, αλλά εδω που μένω, δυστυχώς δεν θα βρω κειλ!
Οπότε αρκούμαι στις φωτογραφίες σου!
Καλό ξημέρωμα!
Καλη εβδομάδα!
Φιλιά γλυκά 🙂
Beauty Follower
25 Ιανουαρίου, 2016 at 7:03 μμΛοιπον, εμενα με τραβηξε το χρώμα τους. Εαν τις εβλεπα σε μπουφέ με άλλα καλουδια, θα τις δοκιμαζα πρωτες πρωτες!
Καλή σου εβδομάδα 🙂
The Healthy Cook
25 Ιανουαρίου, 2016 at 8:03 μμαχ, ναι! κι εγώ!
καλή εβδομάδα και σε σένα!
craftcooklove
26 Ιανουαρίου, 2016 at 11:22 μμΠολύ εντυπωσιακές!! Σίγουρα θα κλέβουν την παράσταση σε κάθε τραπέζωμα!! Πολλά φιλιά!
The Healthy Cook
31 Ιανουαρίου, 2016 at 11:10 μμευχαριστώ Αθηνούλα!
φιλιά!
jasmincookbook
28 Ιανουαρίου, 2016 at 3:00 μμKale wraps look perfect Evi, they could be stuffed with whatsoever savory and I bet they would taste great!
The Healthy Cook
31 Ιανουαρίου, 2016 at 11:16 μμexactly! you can stuff them with whatever you like! the choices are endless
thanks Jasmin!
Τσίλι κον Kάρνε - The Healthy Cook
14 Σεπτεμβρίου, 2020 at 7:45 πμ[…] δοκίμασα και πάνω σε μικρά πιτάκια από κέιλ, σαν ένα κέρασμα σε φίλους που ήρθαν ξαφνικά και ήταν […]
Chili Con Carne - The Healthy Cook
14 Σεπτεμβρίου, 2020 at 7:47 πμ[…] also served it on small kale pitas, as a treat to a sudden visit from friends and it was amazing! Of course, in the pictures you […]
Kale Wraps with Shrimp & Tarragon Salad - The Healthy Cook
14 Σεπτεμβρίου, 2020 at 8:45 πμ[…] The recipe is enough for 4 wraps. […]