• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Νηστίσιμα/ Συνταγές/ Χυμοί & Smoοthies

    Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

    Καλή εβδομάδα! Έπιασαν κόλας οι ζέστες και νομίζω πως ένας δροσιστικός χυμός είναι ότι πρέπει! Λεμονάδα με σιρόπι μέντας ή/και δυόσμου, αναζωογονητικός, δροσιστικός χυμός, ιδανικός για τα καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο ή στην βεράντα.

    Η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να μαγειρέψω κάτι από την πολύ μακριά λίστα που έχω να σας παρουσιάσω. Εδώ και λίγο καιρό με έχει απορροφήσει το άλλο μου χόμπι, η αγιογραφία, και η μαγειρική έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Εδώ και τρία χρόνια, που λέτε, μαθαίνω αγιογραφία και κάθε Ιούνιο κάνουμε έκθεση για να δείξουμε την πρόοδό μας 🙂 Κι έτσι μέχρι να τελειώσω με αυτές τις υποχρεώσεις μου, θα περιορίσω λίγο τις αναρτήσεις μου εδώ, γιατί και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Η ζωγραφική χρειάζεται αφοσίωση και πολλές ώρες δουλειάς.

    Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

    Την λεμονάδα αυτή, που λέτε, την έφτιαξα χθες, σε ένα διάλειμμα. Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στο λεμόνι και η ξινή του γεύση δεν με ενοχλεί καθόλου. Μπορώ να πιω τον χυμό του έτσι σκέτο. Αλλά με αυτό το σιρόπι ήταν ακόμα καλύτερος! Να σημειώσω πως δεν μιλάμε για κλασσικό σιρόπι ζάχαρης. Το έφτιαξα με στέβια, αλλά μπορεί, βέβαια, να γίνει και με ζάχαρη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να λιώσει η στέβια/ζάχαρη και να κρυώσει το σιρόπι. Μεγάλη αδυναμία έχω, όμως, στην μέντα και στον δυόσμο.  Ήταν πραγματική απόλαυση να πίνεις αυτόν τον μυρωδάτο χυμό στον ολάνθιστο κήπο μου. Είπα λοιπόν να τον ετοιμάσω και για εσάς.  

    Τα λεμόνια παρόλο που είναι όξινα δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στα υγρά του σώματος και βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας του pH. Είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνη C και σε φλαβονοειδή, που λειτουργούν ενάντια σε μολύνσεις από ιούς όπως η γρίπη και το κρύωμα. Η βιταμίνη C βοηθά, επίσης, στην ουδετεροποίηση των ελεύθερων ριζών που ευθύνονται για το γήρας και για τις περισσότερες ασθένειες. Επιπλέον, τα λεμόνια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, καθαρίζουν το έντερο, είναι τονωτικό για το συκώτι, διαλύουν το ουρικό οξύ και άλλα δηλητήρια και υγροποιούν τη χολή.

    Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

    Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Μερίδες: 2
    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά (+ τον χρόνο που χρειάζεται να κρυώσει το σιρόπι)

    Υλικά

    • τον χυμό από 5-6 λεμόνια
    • ¼ – ½ φλυτζάνι νερό*
    • ¼ – ½ φλυτζάνι στέβια σε κρυσταλλική μορφή (σε αναλογία 1:1 με ζάχαρη), ή κρυσταλλική ζάχαρη**
    • τα φύλλα από 4 κλωναράκια φρέσκιας μέντας και από 4 κλωναράκια φρέσκου δυόσμου***

    Εκτέλεση

    1

    Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι ή σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την στέβια μέχρι να λιώσει η στέβια.

    2

    Χτυπάτε ελαφρά με το γουδοχέρι τα φύλλα των μυρωδικών και τα ρίχνετε στο ζεστό σιρόπι, αφού το βγάλετε από την φωτιά. Σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει τελείως και μετά το σουρώνετε.

    3

    Σερβίρετε τον χυμό λεμονιού σε ποτήρια, προσθέτετε όσο σιρόπι επιθυμείτε, παγάκια και διακοσμείτε με την κορυφή από ένα κλωναράκι δυόσμο.

    Διατροφικός πίνακας

    • 220 Ενέργεια
    • 59g Υδατάνθρακες
    • 1g Λίπος
    • 6g Φυτικές ίνες
    • 3g Πρωτεΐνες
    • 7mg Νάτριο
    • 40g Σάκχαρα

    Σημειώσεις

    *Η μικρότερη αναλογία που σας δίνω είναι αυστηρά για δύο μερίδες, αλλά αν είστε πολύ γλυκός τύπος 😉 μπορεί να μην σας είναι αρκετό. Για εμένα ήταν ότι πρέπει.

    **Αν φτιάξετε το σιρόπι με ζάχαρη, μπορείτε να ετοιμάσετε μεγαλύτερη ποσότητα και να το φυλάξετε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

    ***Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε και τα δύο μυρωδικά, απλά τηρείστε τις αναλογίες.

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (333g)

     

    Mint Syrup Lemonade – Λεμονάδα με Σιρόπι Μέντας

    Πηγή:

    http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/10614

    Share on Social Media
    •   
    •   
    •   
    •   

    Δείτε επίσης

    20 Comments

  • Απάντηση
    peps@pepi's kitchen
    16 Μαΐου, 2016 at 6:49 πμ

    Υπέροχη!!!!
    Θα τη δοκιμάσω με στέβια!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:44 μμ

      τέλεια!!

  • Απάντηση
    Αγγελική | CooKika
    16 Μαΐου, 2016 at 8:23 πμ

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
    Χτύπησες ευαίσθητο σημείο με την λεμονάδα, πίνω σχεδόν καθημερινά! Χθες μου έδωσαν μια μεγάλη σακούλα λεμόνια, το οποία θα γίνουν γλυκό κουταλιού και ο χυμός τους μάντεψε….
    Καλή συνέχεια με την ζωγραφική! Καθότι έχω δει δουλειά σου μπορώ να πω ότι το ταλέντο σου ειναι αξιοσημείωτο!!
    Πολλά φιλιά ?

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:45 μμ

      κι εσύ της λεμονάδας? πολύ χαίρομαι!!
      ευχαριστώ Αγγελικούλα! φιλιά!

  • Απάντηση
    Ξανθή
    16 Μαΐου, 2016 at 8:44 πμ

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα, αύριο έχω σκοπό να αγοράσω λεμόνια προκειμένου να κρατήσω χυμό σε παγοκυψέλες για το καλοκαίρι, οπότε θα γίνει κι λεμονάδα.
    Καλή επιτυχία στην ζωγραφική κι ελπίζω ν δούμε το αποτέλεσμα.

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:46 μμ

      θα σας ενημερώσω κι αν θέλετε μπορείτε να έρθετε να δείτε την έκθεση από κοντά 🙂
      ευχαριστώ Ξανθή μου!

  • Απάντηση
    dolmadaki
    16 Μαΐου, 2016 at 1:10 μμ

    ωωωω εξαιρετικη και δροσερη!!! εννοειτε θα την δοκιμασω κ εγω! 😉
    αγιογραφια ε? μπραβο! σας θαυμαζω εσας που πιανει το χερι !

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:47 μμ

      αν την δοκιμάσεις περιμένω εντυπώσεις!
      φιλιά πολλά!

  • Απάντηση
    Χρύσα
    16 Μαΐου, 2016 at 5:06 μμ

    Μας δρόσισες πολύ γλυκά σήμερα Ευάκι! Μου αρέσει πολύ η προσθήκη της μέντας!
    Φανταστικές και οι φωτογραφίες, είναι για περιοδικό!
    Καλή επιτυχία με τις αγιογραφίες σου, θα ήθελα πολύ να δω τη δουλειά σου!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:47 μμ

      ευχαριστώ κοριτσάκι μου!
      για εσάς τους μακρινούς θα βγάλω φωτογραφίες 😉
      φιλιά πολλά!

  • Απάντηση
    Ερμιόνη
    17 Μαΐου, 2016 at 9:25 μμ

    A! Η θεία μου ασχολείται με την αγιογραφία και έχω δει από πολύ κοντά πόση υπομονή και σημασία σε λεπτομέρεια απαιτείται.
    Πρέπει να δρα και πολύ αγχολυτικά νομίζω!
    Τη λεμονάδα την αγαπώ… εάν μάλιστα είναι και αρκετά ξινούτσικη ακόμα καλύτερα!
    Το σιρόπι της πάει πολύ και την αναβαθμίζει.
    Σε φιλώ

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:49 μμ

      ναι, δρα πολύ αγχολυτικά! όταν δεν έχεις να προλάβεις deadlines βέβαια!
      χαίρομαι που σου αρέσει η λεμονάδα! σ’ ευχαριστώ πολύ!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    Marion
    18 Μαΐου, 2016 at 11:21 πμ

    To σιρόπι μέντας δίνει έξτρα δροσιά στη λεμονάδα.
    Νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερο δροσιστικό ποτό από αυτό.

    Πολύ ωραίο και το άλλο σου χόμπι… Μπράβο Ευη. Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκθεσή σου.

    Φιλιά πολλά

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:49 μμ

      σ’ ευχαριστώ πολύ Μάριον! σε φιλώ

  • Απάντηση
    neanikon
    18 Μαΐου, 2016 at 11:07 μμ

    Μπράβο Εύη! Είσαι λοιπόν πολυτάλαντη 🙂 !!! Να μας δείξεις και μέσα από εδώ κάποιο δείγμα της ζωγραφικής σου!
    H λεμονάδα φαίνεται υπέροχη!!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:51 μμ

      ναι, από ταλέντα άλλο τίποτα! έχω κι άλλα, αλλά σας θα σας τα πω σιγά σιγά! 😀 😀 😀
      σ’ ευχαριστώ Άρη μου!

  • Απάντηση
    Χρυσαυγή
    20 Μαΐου, 2016 at 4:21 μμ

    Αυτό για τη ζωγραφική δεν το γνώριζα. Τελικά με εκπλήσεις με τα ταλέντα και τα χόμπι σου. Κι αν κρίνω από την τελειομανία σου, τότε είμαι σίγουρη ότι ζωγραφίζεις υπέροχα!!!!

    Η λεμονάδα είναι φανταστική και δεν χωράει αμφιβολία αυτό. Τη λατρεύω αλλωστε με όποιο τρόπο κι αν είναι φτιαγμένη! Και οι φωτογραφίες σου τέλειες, φωτεινές και λαμπερές! Οπως της αξίζει!!!

    Σε φιλώ πολύ !!!!!!!!!

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      20 Μαΐου, 2016 at 10:52 μμ

      δεν το ήξερες??? άλλο και τούτο! 🙂
      σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      σε φιλώ!

  • Απάντηση
    Beauty Follower
    24 Μαΐου, 2016 at 11:04 μμ

    Τα τελευταια δυο χρονια εχω αγαπήσει την σπιτικη λεμοναδα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • Απάντηση
      The Healthy Cook
      28 Μαΐου, 2016 at 6:49 μμ

      δοκίμασέ την τότε! θα σου αρέσει 🙂

    Αφήστε το σχόλιό σας