Όπως σας είπα στην προηγούμενη ανάρτηση ξεκινάω μια σειρά με εορταστικές συνταγές που θα μπορούσατε να δημιουργήσετε για το εορταστικό σας τραπέζι, ώστε να προγραμματίσετε εγκαίρως το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όλη η ιδέα μου ήρθε όταν σκέφτηκα να προσκαλέσω φίλους στο σπίτι και να τους κάνω το τραπέζι για τα γενέθλιά μου και για να χαρώ τα καινούρια μου σερβίτσια από το ΙΚΕΑ. Ήθελα καιρό να αγοράσω μαύρα πιάτα και το έχω ευχαριστηθεί πολύ! Αποφάσισα, λοιπόν να δοκιμάσω κάποιες συνταγές και να σας τις παρουσιάσω εδώ σαν εορταστικές προτάσεις. Προσπάθησα να βρω συνταγές που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες και δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Πρέπει να ομολογήσω πως όλη αυτή η διαδικασία των δοκιμασιών για τα Food Blog Awards 2015, που διοργανώνει το ΒΗΜΑGourmet, με έχει εμπνεύσει περισσότερο από όσο περίμενα. Πέρα από όλα αυτά τα υπέροχα props που μας δώρισε το ΙΚΕΑ και τα οποία θα χρησιμοποιώ στις φωτογραφήσεις μου, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω και κάποια τρόφιμα από το κατάστημα που το χαρακτηρίζουν και με τα οποία μπορείς απλά και γρήγορα να φτιάξεις υπέροχα πιάτα. Την αρχή έκανε η τούρτα με μους λευκής σοκολάτας, στην οποία χρησιμοποίησα τα μπισκότα πιπερόριζας (τζίντζερ) του ΙΚΕΑ και η επόμενη συνταγή είναι αυτή που θα σας παρουσιάσω σήμερα. Είναι το ένα από τα δύο ορεκτικά του καλέσματος: καναπεδάκια με πατατοσαλάτα και ρέγκα SILL DILL πάνω σε κρακεράκια KNACKERBROD με άνηθο και σουσάμι. Η ρέγκα αυτή η μαριναρισμένη σε κρεμμύδι, άνηθο και πιπέρια και την βρίσκετε στα ψυγεία του καταστήματος τροφίμων. Τα κρακεράκια ταιριάζουν πολύ με αυτή την πατατοσαλάτα. Το ορεκτικό ολοκληρώνεται με λίγο μπρικ, το οποίο δίνει την απαραίτητη ένταση. Ένα θα σας πω.. το κοινό ενθουσιάστηκε! 😉
Τις συνταγές για τα υπόλοιπα πιάτα θα τις δείτε τις επόμενες μέρες.
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Μερίδες: 12 -14 κομμάτια
Υλικά:
- 3 μικρές πατάτες
- 3 αυγά
- 1 βάζο ρέγκα SILL DILL από το ΙΚΕΑ, στραγγισμένη (125 γρ. στραγγισμένο βάρος)*
- ½ μέτριο κρεμμύδι
- ½ μήλο, καθαρισμένο
- 240 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά
- 5 γρ. σχοινόπρασο (και λίγο επιπλέον για την διακόσμηση)
- αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. μπρικ (αυγά σολομού)
- 4 κρακεράκια KNACKERBROD από το ΙΚΕΑ, κομμένα σε 4 κομμάτια το καθένα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις βράζετε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν
- Βράζετε τα αυγά για 7 λεπτά περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα καθαρίζετε.
- Κόβετε τις πατάτες και τα αυγά σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπωλ.
- Κάνετε το ίδιο και με το μήλο, τη ρέγκα, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο.
- Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύετε.
- Διατηρήστε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
- Για να ετοιμάσετε το ορεκτικό τοποθετήστε λίγο από την πατατοσαλάτα πάνω σε κάθε κράκερ. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο μπρικ πάνω στην πατατοσαλάτα, διακοσμήστε με μια κορφούλα σχοινόπρασο και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε την πατατοσαλάτα από την προηγούμενη και να την διατηρήσετε στο ψυγείο.
*Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ρέγκα SILL DILL, με οποιοδήποτε μαριναρισμένο ψάρι της αρεσκείας σας, που θα βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
ΥΓ. Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των “Food Blog Awards 2015”του “ΒΗΜΑgourmet”, και συγκεκριμένα για την υποψηφιότητά μου στην κατηγορία “ Best Design & Site Architecture”. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ! 🙂
16 Comments
peps@pepiskitchen
9 Νοεμβρίου, 2015 at 6:32 πμΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! το …κοινό ενθουσιάστηκε!!!!
Πολύ σπέσιαλ πατατοσαλάτα και το κρακεράκι σούπερ!!! Περίμενα πως και πως τη συνταγή! Σίγουρα θα την φτιάξω τα Χριστούγεννα ή μήπως και νωρίτερα????
Πεντανόστιμο finger food!!!! Πολύ ωραία ιδέα!!!
Οι φωτογραφίες σκίζουν!!!
Καλημέρα!!!
The Healthy Cook
10 Νοεμβρίου, 2015 at 11:02 μμγια νωρίτερα το βλέπω, αν κρίνω το πόσο σου άρεσε!!! 😉
ευχαριστώ πεπίτα!
Χρυσαυγή
9 Νοεμβρίου, 2015 at 9:45 πμΕπιτέλους!!!!! Άρχισαν οι αναρτήσεις !!!
Τις περίμενα πως και πως!
Το τραπέζι σου είναι εκπληκτικό, λιτό και όμορφο! Λατρεύω τις λαχανίδες, στο έχω πει???
Τα ποτήρια φανταστικά!! Το ορεκτικό ασυναγώνιστο!
Εκανες καλή δουλειά Εύη! Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια και κλαίω που δεν ήμουν ένας από το κοινό σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
The Healthy Cook
10 Νοεμβρίου, 2015 at 11:04 μμκαι μένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα λαχανάκια! τα βρίσκω πολύ διακοσμητικά!
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Χρυσαυγή μου!
την επόμενη φορά θα είσαι! 😉
Ξανθή
9 Νοεμβρίου, 2015 at 1:10 μμΕξαιρετική παρουσίαση!!
The Healthy Cook
10 Νοεμβρίου, 2015 at 11:04 μμευχαριστώ πολύ Ξανθή!
neanikon
9 Νοεμβρίου, 2015 at 8:18 μμΜου αρέσει τόσο πολύ η πρώτη φωτογραφία !!! Έχει αυτή την θαλπωρή που είναι δύσκολο και να δημιουργήσεις και να αποτυπώσεις! Μπράβο Εύη, για άλλη μια φορά!!!!
The Healthy Cook
10 Νοεμβρίου, 2015 at 11:05 μμευχαριστώ Άρη! περάσαμε όμορφα!
Χρύσα
9 Νοεμβρίου, 2015 at 10:51 μμΔεν ξέρω με τι να πρωτοενθουσιαστώ!
Με το γεγονός και μόνο ότι ξεκινούν οι Χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις;
Με τα καναπεδάκια αυτά καθεαυτά;
Με το γεγονός ότι αυτή η πατατοσαλάτα δεν έχει ίχνος μαγιονέζας;;;
Με όλα!
Και να ρωτήσω κάτι, βρε κορίτσι μου, είσαι πολύ ψηλή, αυτό το έχω εμπεδώσει (και δεν θα ξανασταθώ δίπλα σου χωρίς 10ποντα…), αλλά αυτή τη δεύτερη φωτογραφία από πού την έβγαλες;;; Από τον πάνω όροφο;;; Τόσο πανοραμική!
The Healthy Cook
10 Νοεμβρίου, 2015 at 11:06 μμmy name is Bond!!!! 😀 😀 😀
Eugenia
10 Νοεμβρίου, 2015 at 10:53 πμYum, yum, it looks delicious!
The Healthy Cook
10 Νοεμβρίου, 2015 at 11:07 μμit is! you should try it!
thanks Eugenia!
Beauty Follower
11 Νοεμβρίου, 2015 at 8:28 μμΤι ομορφα στρωμένο τραπέζι!
ΑΝ σου πω οτι δεν εχω φάει ποτέ μου ρέγκα χιχι!
The Healthy Cook
11 Νοεμβρίου, 2015 at 9:50 μμσ΄ευχαριστώ!
αυτή η ρέγκα δεν είναι καπνιστή, σαν αυτές που έχουμε εμείς εδώ. καμία σχέση.είναι μαριναρισμένη με άνηθο και πιπέρια.
δοκίμασε τη! σε φιλώ!
cookika
12 Νοεμβρίου, 2015 at 2:29 μμΜιαμ μιαμ, τέλεια τα υλικά της πατατοσαλάτας και πανέμορφο το στήσιμο του τραπεζιού!!
Αποστολή επετεύχθη με τα ύψη, μπράβο! Φιλάκια
The Healthy Cook
13 Νοεμβρίου, 2015 at 11:28 μμχαχαχα!! ναι!
ευχαριστώ!