Χρόνια πολλά! Χρόνια γεμάτα υγεία, χαρές, ευημερία και ειρήνη για όλο τον κόσμο! Εύχομαι να περάσατε τα ωραιότερα Χριστούγεννα και να έχετε μόνο καλές αναμνήσεις να θυμάστε! Η σημερινή πρόταση είναι ένα διάλειμμα από τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα πιάτα. Τα κρεατικά δεσπόζουν, συνήθως, στο εορταστικό τραπέζι μας και η αλήθεια είναι πως μετά αναζητούμε κάτι διαφορετικό. Αυτό το πιάτο με σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς έρχεται να καλύψει αυτή την ανάγκη. Μαζί του έρχεται και μια κλήρωση για έναν τυχερό που θα κερδίσει ένα βιβλίο μαγειρικής με γρήγορες, υγιεινές και πολύ νόστιμες συνταγές, το Wagamama από τις εκδόσεις «Βιβλία Τερζόπουλος».
Τα Wagamama είναι μια αλυσίδα εστιατορίων σε διάφορες χώρες του κόσμου (Μεγ. Βρετανία, Ιρλανδία, Αυστραλία, Ελλάδα, κλπ) που συνδυάζει το γρήγορο φαγητό με τις σύγχρονες ασιατικές, ιαπωνικές κυρίως, γεύσεις. Αυτό ακριβώς θα βρείτε και στο βιβλίο που σας προσφέρεται μέσα από αυτή την κλήρωση. Συνταγές για τους λάτρεις του ασιατικού φαγητού, ή για εκείνους που πιστεύουν πως ήρθε η ώρα να πειραματιστούν και να το ανακαλύψουν. Οι συνταγές του βιβλίου Wagamama είναι για 2 άτομα και εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε περισσότερες μερίδες. Μέσα σε αυτό θα βρείτε αναλυτικές λεπτομέρειες τόσο για τα υλικά όσο και για την εκτέλεση των συνταγών. Θα βρείτε όμως και πολλά χρήσιμα tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την κουζίνα του Wagamama, χωρίς κόπο.
Η συνταγή του βιβλίου που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι πολύ απλή, με υλικά που βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ. Η πραγματική ονομασία της είναι Έμπι Γιακιτόρι και δεν είναι τίποτα άλλο από σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς και μια ιδιαίτερη σάλτσα έμπι κουζού κίρι. Ας δούμε την συνταγή:
Σουβλάκια Γαρίδας και Λαχανικών με Νούντλς – Έμπι Γιακιτόρι
Ingredients
- για την σάλτσα έμπι κουζού κίρι:
- 2 κουταλάκια μέλι (η αρχική συνταγή έλεγε ζάχαρη)
- 2 κουταλιές σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- 1 κουταλιά σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
- τον χυμό από 3 μοσχολέμονα
- για τα σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς – έμπι γιακιτόρι:
- 18 ωμές, καθαρισμένες γαρίδες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μέτριε φέτες
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
- 6 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκ.
- 6 μικρά μανιτάρια κουμπιά
- 6 τοματίνια
- 4 κουταλιές σάλτσα έμπι κουζού κίρι
- 110 γρ. νουντλς αυγού (η αρχική συνταγή έλεγε soba noodles)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και λιωμένες
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι μέλι (η αρχική συνταγή έλεγε ζάχαρη)
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο (η αρχική συνταγή έλεγε αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο)
- 6 ξύλινα σουβλάκια, μουλιασμένα στο νερό για 2 ώρες
Instructions
για την σάλτσα έμπι κουζού κίρι:
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά ώστε να λιώσει το μέλι.
για τα σουβλάκια γαρίδας και λαχανικών με νουντλς – έμπι γιακιτόρι:
Περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε σουβλάκι εναλλάξ με 1 φέτα κολοκυθάκι, 2 κομμάτια πιπεριάς, 2 κομμάτια από τα πιο χοντρά φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 μανιτάρι και 1 τοματίνι. Τα αλείφουμε με λίγη από την σάλτσα έμπι κουζού κίρι και τα αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε το γκριλ και ψήνουμε τα σουβλάκια 5 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες.
Ετοιμάζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αναμειγνύουμε με τα λεπτοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το μέλι.
Ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ και ρίχνουμε το λάδι. Προσθέτουμε τα νουντλς και τηγανίζουμε με την τεχνική του στιρ φράι* για 2 λεπτά, ώσπου να αναμειχθούν και να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
Τα μεταφέρουμε σε δύο πιάτα, γαρνίρουμε με τα σουβλάκια γαρίδας και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα έμπι κουζού κίρι.
Nutrition
-
585 Calories
-
91g Carbohydrates
-
114mg Cholesterol
-
18g Fat
-
13g Fiber
-
25g Protein
-
3g Saturated fat
-
3200mg Sodium
-
27g Sugar
Notes
*Τεχνική στιρ φράι: ανακάτεμα με συνεχείς κινήσεις.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (932g)
Όροι Διαγωνισμού:
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μέσω του random.org. Ο διαγωνισμός διαρκεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου. Ο νικητής θα ενημερωθεί με προσωπικό μήνυμα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου σε αυτόν τον ιστότοπο.
Στην κλήρωση έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι διαμένουν εντός της Ελληνικής επικράτειας και έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία από τις απαιτούμενες ακόλουθες ενέργειες:
Εγγραφείτε στο newsletter του The Healthy CookΑφήστε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτησηΚάντε Like στη σελίδα του The Healthy Cook στο Facebook (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), κάντε Like και αφήστε ένα σχόλιο στην ανάρτηση που αφορά τον διαγωνισμό και, εάν επιθυμείτε, κοινοποιήστε τη ώστε να το μάθουν και οι φίλοι σας. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Έγκυρη συμμετοχή θεωρείται το like και το σχόλιο στις σχετικές αναρτήσεις στη σελίδα του blog στο facebook εδώ ή εδώ.)Ακολουθήστε το The Healthy Cook στο Instagram και αφήστε σχόλιο στην σχετική ανάρτηση
Σημείωση: Τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων θεωρούνται εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την επικοινωνία που αφορά τον διαγωνισμό. Το βιβλίο θα αποσταλεί στον νικητή, από τις εκδόσεις Τερζόπουλος, στην διεύθυνση που θα μας υποδείξει.
Καλή επιτυχία!
Update 9/1/2017: Ο διαγωνισμός έληξε! Οι έγκυρες συμμετοχές ήταν 129 και τυχερή είναι η pepiskitchen με το σχόλιό της στο Instagram. Συγχαρητήρια!
14 Comments
peps@pepiskitchen
28 Δεκεμβρίου, 2016 at 10:53 πμΣλουρπ για τη συνταγή και το βιβλίο ???
DESPOINA VROCHIDOU
28 Δεκεμβρίου, 2016 at 12:00 μμΥπέροχο δώρο!!! Ευχαριστούμε και για τη συνταγή!!!
Κυριακη τσαγκου
28 Δεκεμβρίου, 2016 at 1:23 μμΕυχαριστουμε!
Λένα Στεργιανού
28 Δεκεμβρίου, 2016 at 3:42 μμΕυχαριστούμε??
Ariadni St.
28 Δεκεμβρίου, 2016 at 7:00 μμΠαρα πολύ ωραία συνταγή! Καλη μας επιτυχία, πάω να δηλώσω συμμετοχή!
Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά!
Χρυσαυγή
30 Δεκεμβρίου, 2016 at 1:11 μμΥπέροχη και εύκολη συνταγή! Ιδανική για Πρωτοχρονιάτικο μενού!!! Τέλειο και το δώρο!
Καλή χρονιά Εύη μου!! Φιλάκια!
evangelia vlassopoulou
2 Ιανουαρίου, 2017 at 10:02 πμκαλή χρονιά με υγεία. ευχαριστούμε πολύ για το δώρο- πρεπει να ειναι φοβερο βιβλιο
Emy Kos
3 Ιανουαρίου, 2017 at 1:01 μμΚαλή και γευστική Χρονιά!
Marthos PitTsavalou
4 Ιανουαρίου, 2017 at 11:35 μμhappy healthy 2017!
Gwgw Dimitriadoy
7 Ιανουαρίου, 2017 at 11:46 μμAλλος ενας τροπος να τρωω τις γαριδες μου ,ευχαριστω.Καλη χρονια .
The Healthy Cook
9 Ιανουαρίου, 2017 at 12:33 πμΟ διαγωνισμός έληξε! Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή! 🙂
peps@pepi's kitchen
9 Ιανουαρίου, 2017 at 7:33 πμΕυχαριστώ!!!!!!!!!!!!!!!
The Healthy Cook
12 Ιανουαρίου, 2017 at 9:52 μμσυγχαρητήρια! 🙂
Αγαπάς τον καφέ? Έλα μαζί μου στο Open Roasting Day της Coffee Island! - The Healthy Cook
4 Σεπτεμβρίου, 2020 at 9:20 πμ[…] ==> Και μη ξεχνάτε πως μπορείτε ακόμη να δηλώσετε συμμετοχή για την κλήρωση στην οποία ένας τυχερός θα κερδίσει το βιβλίο μαγειρικής “Wagamama”, με γρήγορες και υγιεινές συνταγές, των εκδόσεων Τερζόπουλος. Ο τυχερός θα ανακοινωθεί στις 09/01/2016. Λεπτομέρειες και οδηγίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ. […]