Αγαπήσατε πολύ την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε σε βασική συνταγή για το πώς να φτιάξετε γκρανόλα με ότι έχεις στο ντουλάπι σου. Την συγκεκριμένη συνταγή για γκρανόλα με σοκολάτα, καρύδα και φουντούκια σας την χρώσταγα εδώ και πολύ καιρό. Νομίζω πως είναι η πιο νόστιμη γκρανόλα που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής. Δεν είναι μόνο υπέροχη σε γάλα ή ξινόγαλα για το πρωινό, ή σε ένα smoothie bowl, αλλά είναι και πολύ εύκολο να παρασυρθεί και να την τρως σκέτη από το βάζο! 😉 Μην σας αποτρέψει αυτό όμως να την δοκιμάσετε. 😀 Αξίζει να δοκιμαστεί!
Εμένα μου αρέσει περισσότερο με ξινόγαλα, ή σπιτικό κεφίρ. Το γάλα γίνεται γρήγορα σχεδόν σοκολατούχο και παίρνει αμέσως γεύση από την γκρανόλα. Καταλαβαίνετε την γεύση, έτσι? Είναι απείρως καλύτερο και πιο υγιεινό πρωινό για τα παιδιά σας, απ΄ότι τα αγοραστά δημητριακά. Εάν τους την φτιάξετε μια φορά, θα την θέλουν συνέχεια.
Εάν θέλετε την γκρανόλα σας gluten-free αντικαταστήστε τις νιφάδες βρώμης με νιφάδες φαγόπυρου ή άλλες gluten-free νιφάδες που θα βρείτε στην αγορά.
Πέρα από ένα υπέροχο πρωινό και ένα πραγματικά πεντανόστιμο σνακ, είναι και ένα υπέροχο δώρο μέσα σε βάζο με έναν όμορφο φιόγκο. Ο παραλήπτης θα σας αγαπήσει!
Γκρανόλα με Σοκολάτα & Φουντούκια
Ingredients
- 210γρ. νιφάδες βρώμης (ή νιφάδες φαγόπυρου, ή, άλλες gluten-free νιφάδες επιλογής σας)
- 100γρ. τριμμένη καρύδα
- 100γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
- 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
- 2 κουταλιές κακάο, κατά προτίμηση βιολογικό
- 120γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι εάν δεν είστε vegan)
- 55γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
- ¾ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι αλάτι
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε την βρώμη, την καρύδα, τα φουντούκια, τις σταγόνες σοκολάτας και το κακάο.
Ρίχνουμε το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι), το λάδι καρύδας, την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε καλά την γκρανόλα στα μισά του χρόνου.
Την βγάζουμε από τον φούρνο και εάν την θέλουμε σε μεγάλα κομμάτια αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την σπάμε με το χέρι μας. Διαφορετικά, την ανακατεύουμε όπως είναι ζεστή για να διαλυθούν τα ενιαία κομμάτια που θα έχουν δημιουργηθεί.
4 Comments
VASIA KOUSIA
27 Φεβρουαρίου, 2019 at 4:38 μμτελεια η σοκολατενια γκρανολα ! την φτιαχνω συχνα!
The Healthy Cook
28 Φεβρουαρίου, 2019 at 5:22 μμείναι πράγματι υπέροχη!
ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΣΤΑΖΟΥ
12 Οκτωβρίου, 2022 at 10:14 πμΣυγχαρητήρια για τις τόσο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μήπως θα ήταν εύκολο να υπάρχει και η διατροφική αξία και οι θερμίδες ανά μερίδα σε κάθε υπέροχη συνταγή σας; Ευχαριστούμε πολύ!
Evi Skoura
2 Νοεμβρίου, 2022 at 2:07 μμΣας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Στις περισσότερες συνταγές υπάρχει. Όπου είναι εφικτό 😉