Μεγάλη Εβδομάδα σημαίνει, για τους περισσότερους, νηστεία. Πως, όμως τρώγεται η ωμή σαλάτα χωρίς λάδι?
Αυτό το πεντανόστιμο νηστίσιμο dressing δεν έχει λάδι, και ταιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες. Εγώ σήμερα χρησιμοποίησα μαρούλι, αγγούρι και ραπανάκια. Εσείς μπορείτε να κάνετε τον δικό σας συνδυασμό. Το dressing αυτό ταιριάζει, επίσης, και με βραστά λαχανικά, όπως μπρόκολο, κολοκυθάκια, πατάτες καρότα,παντζάρια, κ.α.
Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing
Ingredients
- Φύλλα μαρουλιού
- 1 μεγάλο αγγούρι σε λεπτές φέτες
- 4 μέτρια ραπανάκια σε λεπτές φέτες
- Τον χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- ½ φλυτζάνι ταχίνι
- Λίγο χλιαρό νερό, περίπου ¼ φλυτζανιού
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
Instructions
Κόβετε τα λαχανικά σας.
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε καλά το ταχίνι, το νερό το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.
Περιχύνετε την σαλάτα και ανακατεύετε καλά.
Προαιρετικά, βάζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Nutrition
-
94,5 Calories
-
4,7g Carbohydrates
-
8,1g Fat
-
1,5g Fiber
-
2,7g Protein
-
1,1g Saturated fat
-
0,4g Sugar
Notes
Το χλιαρό νερό βοηθάει να διαλυθεί το ταχίνι, ώστε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Η διατροφική αξία αφορά μόνο το dressing.
2 Comments
«Μαγιονέζα» με Αβοκάντο – Avocado “Mayo” - The Healthy Cook
7 Αυγούστου, 2020 at 8:57 πμ[…] τα λαχανικά μας. Συνήθως φτιάχναμε το κλασσικό dressing με ταχίνι, λεμόνι, σκόρδο και χλιαρό νερό, αλλά, πραγματικά, χάρηκα πολύ που τώρα έχω μια ακόμη […]
Avocado “Mayo” - The Healthy Cook
21 Αυγούστου, 2020 at 8:31 πμ[…] not eat olive oil, we are a bit troubled about how to accompany our vegetables. Usually we made the classic dressing with tahini, lemon, garlic and lukewarm water, but, really, I am very glad I now have one more […]