• Ελληνικά
  • English
  • Vegan/ Για χορτοφάγους/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Σαλάτες/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing

    Green Salad with Tahini and Lemon Dressing- Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing με ταχίνι και λεμόνι

    Μεγάλη Εβδομάδα σημαίνει, για τους περισσότερους,  νηστεία. Πως, όμως τρώγεται η ωμή σαλάτα χωρίς λάδι?

     

    Green Salad with Tahini and Lemon Dressing- Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing με ταχίνι και λεμόνι

    Αυτό το πεντανόστιμο νηστίσιμο dressing δεν έχει λάδι, και ταιριάζει υπέροχα με τις πράσινες σαλάτες. Εγώ σήμερα χρησιμοποίησα μαρούλι, αγγούρι και ραπανάκια. Εσείς μπορείτε να κάνετε τον δικό σας συνδυασμό. Το dressing αυτό ταιριάζει, επίσης, και με βραστά λαχανικά, όπως μπρόκολο, κολοκυθάκια, πατάτες καρότα,παντζάρια, κ.α.

    Green Salad with Tahini and Lemon Dressing- Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing με ταχίνι και λεμόνι

    Πράσινη σαλάτα με νηστίσιμο dressing

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    Serves: 4
    Prep Time: 5 λεπτά

    Ingredients

    • Φύλλα μαρουλιού
    • 1 μεγάλο αγγούρι σε λεπτές φέτες
    • 4 μέτρια ραπανάκια σε λεπτές φέτες
    • Τον χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
    • ½ φλυτζάνι ταχίνι
    • Λίγο χλιαρό νερό, περίπου ¼ φλυτζανιού
    • 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
    • Αλάτι, πιπέρι

    Instructions

    1

    Κόβετε τα λαχανικά σας.

    2

    Σε ένα μπωλ ανακατεύετε καλά το ταχίνι, το νερό το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι.

    3

    Περιχύνετε την σαλάτα και ανακατεύετε καλά.

    4

    Προαιρετικά, βάζετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Nutrition

    • 94,5 Calories
    • 4,7g Carbohydrates
    • 8,1g Fat
    • 1,5g Fiber
    • 2,7g Protein
    • 1,1g Saturated fat
    • 0,4g Sugar

    Notes

    Το χλιαρό νερό βοηθάει να διαλυθεί το ταχίνι, ώστε να ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά.
    Η  διατροφική αξία αφορά μόνο το dressing.

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    2 Comments

  • Reply
    «Μαγιονέζα» με Αβοκάντο – Avocado “Mayo” - The Healthy Cook
    7 Αυγούστου, 2020 at 8:57 πμ

    […] τα λαχανικά μας. Συνήθως φτιάχναμε το κλασσικό dressing με ταχίνι, λεμόνι, σκόρδο και χλιαρό νερό, αλλά, πραγματικά, χάρηκα πολύ που τώρα έχω μια ακόμη […]

  • Reply
    Avocado “Mayo” - The Healthy Cook
    21 Αυγούστου, 2020 at 8:31 πμ

    […] not eat olive oil, we are a bit troubled about how to accompany our vegetables. Usually we made the classic dressing with tahini, lemon, garlic and lukewarm water, but, really, I am very glad I now have one more […]

  • Leave a Reply