Ψάχνετε μια σαλάτα λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα, αλλά με απλά υλικά? Και θέλετε να έχει και ελάχιστες θερμίδες? Διαβάζετε την σωστή ανάρτηση! Αυτή η σαλάτα με αγγούρι φρέσκο κόλιανδρο και χυμό από μοσχολέμονο (lime), είναι σούπερ διαιτητική και παρόλο που τα υλικά της είναι ελάχιστα και πολύ απλά, είναι ιδανικός συνδυασμός για να συνοδέψετε ψητό κρέας. Αν πάλι της συνοδέψετε με στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έχετε ένα δροσιστικό και ελαφρύ βραδινό γεύμα. Είναι πλούσια σε κάλιο και βιταμίνη C.
Η ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά δίνει μια αρκετά πικάντικη νότα στο dressing της σαλάτας. Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, χρησιμοποιήστε μικρότερη ποσότητα. Ο συνδυασμός με τον χυμό από το μοσχολέμονο, σου φέρνει στο μυαλό γεύσεις ανατολής. Ο φρέσκος κόλιανδρος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, αντικαταστήστε τον κόλιανδρο με μαϊντανό. Το δοκίμασα και του ταιριάζει. Ομολογώ ότι με τον κόλιανδρο μου άρεσε περισσότερο.
Σαλάτα με αγγούρι, φρέσκο κόλιανδρο και μοσχολέμονο
Ingredients
- 5 μικρά αγγουράκια, ή, 2 μεγάλα
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό μοσχολέμονου
- 2 κόκκινες πιπερίτσες ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Instructions
Κόψτε τα αγγουράκια σε πολύ λεπτές φέτες. Αν έχετε μαντολίνο, χρησιμοποιήστε αυτό, διαφορετικά με ένα κοφτερό μαχαίρι θα έχετε πολύ καλό αποτέλεσμα. Βάλτε τα στη σαλατιέρα σας.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό)
Φτιάξτε το dressingαναμιγνύοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Εγώ αντί για σύρμα χρησιμοποιώ ένα γυάλινο βάζο. Ρίχνω όλα τα υλικά μέσα και το κουνάω σαν σέικερ. Το dressing ετοιμάζεται σε μισό λεπτό!
Ρίξτε το dressing στο μπωλ με τα λαχανικά και ανακατέψτε τα καλά.
Nutrition
-
145 Calories
-
5,9g Carbohydrates
-
13,7g Fat
-
1,4g Fiber
-
1,2g Protein
-
1,9g Saturated fat
-
0,3g Sugar
Είναι καλύτερα να αφήσετε την σαλάτα με αγγούρι, φρέσκο κόλιανδρο και μοσχολέμονο, να μαριναριστεί στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Έχετε όμως στο νου σας, πως έτσι οι γεύσεις θα γίνουν πιο έντονες. Γι’ αυτό προσέξτε με αυτές τις πιπερίτσες! Και μην ξεχάσετε να την αφήσετε να ξεπαγώσει λίγο πριν την σερβίρετε.
Συνταγή τροποποιημένη από το The Food Charlatan
2 Comments
peps
8 Μαΐου, 2014 at 6:14 μμΜεγάλη κουβέντα είπες…..”Ο φρέσκος κόλιανδρος έχει φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς”. Έτσι ακριβώς!!!
Ευτυχώς ανήκω στους πρώτους!!!
Μ’ αρέσουν και τα καυτερά…..θα της δείξω εγώ της σαλάτας σου!!!
The Healthy Cook
8 Μαΐου, 2014 at 7:53 μμχαχα!! και εγώ στους λάτρεις του κόλιανδρου ανήκω!
δοκίμασέ τη και πες μου πως σου φάνηκε!