Η σημερινή ανάρτηση είναι και η τελευταία ανάρτηση για τον διαγωνισμό Food Blog Awards 2015 2015, που διοργανώνει το περιοδικό ΒΗΜΑGourmet. Στην ουσία είναι η 2η δοκιμασία για τις υποψήφιες της κατηγορίας Best Design & Site Architecture, οι οποίες έπρεπε να μαγειρέψουμε μια συνταγή μας για τους επισκέπτες των καταστημάτων ΙΚΕΑ, που είναι και ο χορηγός μας. Κι έτσι, λοιπόν, βρέθηκα κι εγώ το Σάββατο 5/12 στο ΙΚΕΑ Κηφισού, να μαγειρεύω μπάρες δημητριακών με σοκολάτα φιστίκια Αιγίνης, κράνμπερις και κολοκυθόσπορο, και να εξηγώ στον κόσμο την συνταγή βήμα-βήμα.
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πραγματικά την απόλαυσα! Και νομίζω πως και ο κόσμος την απόλαυσε πολύ, αν κρίνω από το ενδιαφέρον και τις απορίες, αλλά και από τα καλά τους λόγια. Σας έχω και βίντεο για να μην στεναχωριέστε όσοι το χάσατε! 🙂
Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιώ και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240 γρ.). Μπορούν, επίσης να γίνουν με άλλους ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια), ή με άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μύρτιλλα, goji berries, χοντροκομμένα βερίκοκα). Τηρώντας τις δοσολογίες που σας δίνω μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.
Ας δούμε τώρα την συνταγή:
Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα
Ingredients
- 1 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
- 1 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- 1 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
- 1 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
- 1 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
- 2 ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
- 2 1/2 κουταλιές κανέλλα
Instructions
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπωλ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στο μπωλ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, ή, με το χέρι μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Βρέχουμε με λίγο νερό ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το στραγγίζουμε καλά τσαλακώνοντας το και το στρώνουμε σε ένα ταψί 40Χ32cm. (Με αυτόν τον τρόπο το χαρτί μαλακώνει και εφαρμόζει καλύτερα στο ταψί.) Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Ψήνουμε τις μπάρες για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τις κόβουμε σε κομμάτια.
Εύχομαι να τις απολαύσετε!
Για να με ψηφίσετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει), συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Η ψήφος σας θα είναι έγκυρη αν πατήσετε “like” κάτω από το κείμενο. Μπορείτε να ψηφίσετε μια φορά τον κάθε διαγωνιζόμενο. Ευχαριστώ!
17 Comments
jasmincookbook
9 Δεκεμβρίου, 2015 at 2:59 μμEvi, what a nice video (I didn’t understand almost non of it, though :/)
I’m happy to see how you look like…
I like your voice – it’s so youthful, and you made the perfect granola bars!
Good luck with the contest!
The Healthy Cook
9 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:44 μμhahahaha Jasmin! I’m sure you didn’t! I was explaining the recipe, so you might as well read it here. 🙂
thank you so much dear! I’m sending you a big hug!
Ξανθή
9 Δεκεμβρίου, 2015 at 6:03 μμΜπράβο!!
The Healthy Cook
9 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:45 μμευχαριστώ Ξανθή μου! 🙂
peps@pepiskitchen
10 Δεκεμβρίου, 2015 at 8:01 πμΥπέροχες σοκολατένιες μπάρες και πολύ εύκολες!!!
Ήταν όλα πολύ όμορφα!!!!
Καλή επιτυχία Ευούλα!! <3
The Healthy Cook
14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:48 μμ<3
Αγγελική
10 Δεκεμβρίου, 2015 at 12:30 μμΤελείωσες με τον καλύτερο τρόπο! Σου πάει το ΙΚΕΑ και σου πάνε και οι κάμερες, σκέψου το :p
Καλή επιτυχία Εύη μου καλή!! Σε φιλώ!!
The Healthy Cook
14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:49 μμχαχαχα!! ευχαριστώ!
φιλιά πολλά!
stylencritics
10 Δεκεμβρίου, 2015 at 10:10 μμΠήγα κατευθείαν στο βίντεο. Εξαιρετικό όπως και η συνταγή και εσύ υπέροχη. Καλή επιτυχία!!!!
The Healthy Cook
14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:50 μμσ’ ευχαριστώ πολύ Σόνια!
σε φιλώ!
Χρύσα
11 Δεκεμβρίου, 2015 at 7:37 μμΜπράβο Ευάκι, οι μπάρες φαίνονται λαχταριστές, όπως όλες οι αντίστοιχες συνταγές σου, αλλά κι εσύ η ίδια είσαι υπέροχη στο βίντεο!
Και πάλι μπράβο!
The Healthy Cook
14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:52 μμευχαριστώ πολύ Χρύσα μου!
φιλιά πολλά!
Marion
12 Δεκεμβρίου, 2015 at 9:26 μμΜπράβο Ευη.
Πολύ καλό. Ηθελα να ερθω αλλά ήταν δύσκολη μέρα.
Και η συνταγή επίσης πολύ καλή. Θα την κάνω σίγουρα.
Καλή επιτυχία εύχομαι 🙂
Φιλιά
The Healthy Cook
14 Δεκεμβρίου, 2015 at 4:53 μμσ΄ευχαριστώ πολύ Μάριον!
σε φιλώ!
Chocolate energy bars - Eat Yourself Greek
30 Ιουλίου, 2016 at 2:39 μμ[…] as it unfolds. For these energy bars I was inspired by my good friend Evi from the blog the healthy cook who makes delicious and very healthy savoury and sweet treats. I loved her chocolate oat bars, they […]
Πενη Κάρη
2 Μαρτίου, 2017 at 8:52 πμΦαίνονται τόσο όμορφες! !!Έχω μια απορία! !!Θα μπορούσαμε να ενώσουμε τα υλικά μας ζεσταινοντας μέλι ταχίνι και σοκολάτες! !! Χωρίς καθόλου ψήσιμο! !! Γνωρίζω ότι οι σπόροι( κολοκυθοσπορος φιστίκια κ.λ.π.) δεν πρέπει να ψήνονται. ..χάνουν πολύτιμα συστατικά! !!
The Healthy Cook
2 Μαρτίου, 2017 at 11:38 πμΦαντάζομαι πως ναι, αλλά οι μπάρες σας θα είναι πιο μαλακές, θα κολλάνε λίγο και δεν θα μεταφέρονται εύκολα. Αν δεν σας πειράζει αυτό δοκιμάστε το.
Η αλήθεια είναι πως ούτε το το μέλι θα πρέπει να ζεσαταίνεται ☺️