Καλή εβδομάδα! Η αλήθεια είναι πως αυτή την συνταγή ήθελα να την δημοσιεύσω πολύ νωρίτερα, όμως το πρόγραμμα δεν μου βγήκε όπως το ήθελα. Βέβαια δεν είναι και πολύ αργά. Ακόμη κρατάει η ζέστη, κι έτσι τα καλοκαιρινά γλυκά είναι ότι πρέπει. Φέτος το καλοκαίρι έχω αγαπήσει αυτά τα ελαφριά επιδόρπια σε ποτήρι, που φτιάχνονται στο 5λεπτο, παρόλο που παλαιότερα δεν ήμουν πολύ φίλος. Και, πιο συγκεκριμένα, τα επιδόρπια που φτιάχνονται με στραγγιστό γιαούρτι. Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πως το αγαπώ πολύ. Η αρχή έγινε με το Παρφέ Γιαουρτιού Μπανόφι, το οποίο πραγματικά αγαπήσατε και μετά το «Τράιφλ» με Λεμόνι και Γιαούρτι, ένα τόσο ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι. Κάτι αντίστοιχο είναι και το σημερινό. Γρήγορο και ελαφρύ, σοκολατένιο και πολύ, πολύ νόστιμο! Παρφέ γιαουρτιού με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα.
Εγώ χρησιμοποίησα μύρτιλλα, τα οποία φέτος ευτυχώς τα είχα σε αφθονία, εσείς μπορείτε να βάλετε κεράσια, φράουλες, αχλάδια ή αχλαδόμηλα, ή ότι άλλο φρούτο επιθυμείτε. Σας προτείνω όμως να το φτιάξετε ακριβώς όπως είναι, αν μπορείτε να βρείτε μύρτιλλα. Ταιριάζουν υπέροχα με την γλυκιά, αλλά ελαφρώς υπόξινη, σοκολατένια κρέμα.
Η σοκολατένια κρέμα είναι η ίδια που είχα χρησιμοποιήσει στην Τάρτα με Σοκολάτα και Μύρτιλλα. Πολλές φορές το παθαίνω αυτό…. Μόλις φτιάχνω κάτι που μου αρέσει, ζύμη, μια ωραία κρέμα σαν κι αυτή κλπ., σκέφτομαι που αλλού μπορώ να την αξιοποιήσω. Έτσι δημιουργήθηκε και το σημερινό γλυκάκι.
Όσον αφορά την γκρανόλα, η συνταγή της βασίστηκε σε αυτή που είχα χρησιμοποιήσει στο Παρφέ Γιαουρτιού Μπανόφι, αλλά αυτή την φορά έβαλα φουντούκια τα οποία ταιριάζουν τέλεια με την σοκολάτα! (Συνειρμός με Nutella……. 😉 γιαμ!)
Tip: Φτιάξτε έξτρα ποσότητα γκρανόλα και προσθέστε τη στο πρωινό σας. Είναι υπέροχη!
Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα
Ingredients
- για την τραγανή γκρανόλα:
- ½ φλυτζανιού (60 γρ.) χοντροκομμένα φουντούκια (ή άλλους ξηρούς καρπούς επιλογής σας)
- 1 κουταλιά κινόα (προαιρετικά, κάνει την γκρανόλα πιο τραγανή)
- ¾ φλυτζανιού (60 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- για την σοκολατένια κρέμα:
- 140 γρ.μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα), κομμένη σε κομμάτια
- ½ φλυτζάνι (125 ml) φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
- 180 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές στέβια (σε αναλογία 1:1 με τη ζάχαρη)
- ½ φλυτζάνι φρέσκα μύρτιλλα ( ή άλλα φρούτα επιλογής σας)
Instructions
Ετοιμάστε την γκρανόλα:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, καβουρδίστε τα φουντούκια, την βρώμη και την κινόα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μυρίσουν. Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
Τέλος προσθέστε το μέλι και σβήστε την φωτιά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα υλικά με το μέλι.
Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάστε την κρέμα σοκολάτας:
Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε την να κρυώσει για λίγο.
Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος με την στέβια σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη προσθέστε το γιαούρτι και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε πολύ απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ετοιμάστε το Παρφέ Γιαουρτιού με Σοκολάτα & Φρέσκα Φρούτα:
Βάλτε στο κάθε ποτήρι κατά σειρά περίπου 2 κουταλάκια από την γκρανόλα, 1 γεμάτη κουταλιά κρέμα σοκολάτας και μια στρώση φρέσκα φρούτα. Επαναλάβετε.
Nutrition
-
529 Calories
-
45g Carbohydrates
-
35mg Cholesterol
-
37g Fat
-
6g Fiber
-
8g Protein
-
15g Saturated fat
-
15mg Sodium
-
24g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (130g)
Καλή σας απόλαυση!
12 Comments
peps@pepi's kitchen
12 Σεπτεμβρίου, 2016 at 7:41 πμWOW!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Φανταστικό!!!!!
The Healthy Cook
12 Σεπτεμβρίου, 2016 at 4:47 μμευχαριστώ πολύ!!
Χρύσα
12 Σεπτεμβρίου, 2016 at 10:46 μμΜμμμμμ, μ’αρέσει! Και η ευκολία του, και η δροσιά του, και οι διαφορετικές υφές του…
Να σου πω, το πρωινό μου συνηήθως είναι γιαούρτι με γκρανόλα και φρούτα, γιατί δηλαδή να μην το βαφτίσουμε κι αυτό πρωινό;;;;
The Healthy Cook
14 Σεπτεμβρίου, 2016 at 6:48 μμναι! ναι! να το βαφτίσουμε! δεν θέλω και πολύ! 😀 😀 😀
Beauty Follower
14 Σεπτεμβρίου, 2016 at 9:40 μμΟτι σε 20 λεπτά θα εχω ενα τοσο ομορφο & γευστικό γλυκό ειναι κατι που με βαζει σε πειρασμό να το φτιαξω 😉
The Healthy Cook
19 Σεπτεμβρίου, 2016 at 10:30 μμναι, ναι! να το φτιάξεις! 😉
neanikon
15 Σεπτεμβρίου, 2016 at 8:07 πμΤέλεια Εύη! Και πόσο μα πόσο λαχταριστό φαίνεται! Θρεπτικά υλικά, ευκολία και νοστιμιά! Εύγε! 🙂
The Healthy Cook
19 Σεπτεμβρίου, 2016 at 10:31 μμευχαριστώ πολύ Άρη μου! 🙂
Cook Taste Live
17 Σεπτεμβρίου, 2016 at 11:00 πμΜα πόσο μου αρέσουν και μένα τα μύρτιλλα! Τα λατρεύω! Πολύ ωραία η ιδέα σου για γρήγορο και υγιεινό γλυκό.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ granola στο τηγάνι νομίζω, θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
The Healthy Cook
19 Σεπτεμβρίου, 2016 at 10:33 μμσε ευχαριστώ πολύ Ευάκι!
να την δοκιμάσεις, είναι πολύ απλή και γρήγορη 😉
Sweet Applepie
20 Σεπτεμβρίου, 2016 at 11:05 πμΔροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Οι φωτογραφίες τέλειες φυσικά!
The Healthy Cook
24 Σεπτεμβρίου, 2016 at 10:54 μμευχαριστώ κοριτσάκι μου!!