• Ελληνικά
  • English
  • Κοτόπουλο/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας, Μανιτάρια & Εστραγκόν

    Για σήμερα σας έχω μια πολύ, πολύ αγαπημένη μου συνταγή. Την φτιάχνω εδώ και χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσω το μπλογκ. Κοτόπουλο με μια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας Dijon και λευκού κρασιού, μανιτάρια και εστραγκόν, ένα υπέροχο πιάτο για κάθε περίσταση. Αυτή τη φορά το συνοδέψαμε με ρύζι μπασμάτι, αλλά ταιριάζει υπέροχα με πουρέ και πράσινα βραστά λαχανικά.

    Dijon Chicken with Mushrooms & Tarragon – Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας, Μανιτάρια & Εστραγκόν

    Συνταγές για κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα μουστάρδας θα βρείτε πολλές, η προσθήκη του εστραγκόν όμως απογειώνει κυριολεκτικά το πιάτο. Από την άλλη, το κοτόπουλο μαγειρεύετε μόνο στο λευκό κρασί και σε λίγη ποσότητα μπράντι, δεν προσθέτουμε νερό ή ζωμό ή άλλο υγρό. Όπως καταλαβαίνετε η νοστιμιά του είναι εγγυημένη.

    Το φιλέτο του κοτόπουλου είναι μια ωφέλιμη τροφή, χαμηλή σε λίπος, ιδανική για δίαιτα. Είναι πηγή πολύτιμης πρωτεΐνης, υψηλής βιολογικής αξίας.

    Dijon Chicken with Mushrooms & Tarragon – Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας, Μανιτάρια & Εστραγκόν

    Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας (και γι αυτό μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας και αποτελούν ιδανική τροφή για τους χορτοφάγους), φυτικές ίνες, βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, ενώ έχουν μικρή θερμιδική αξία γιατί περιέχουν μικρές ποσότητες λίπους και υδατανθράκων. Πιο αναλυτικά, τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη D (απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου), φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και κάλιο (ενώ είναι φτωχά σε νάτριο).

    Οδηγίες για να φτιάξετε το υπέροχο ρύζι μπασμάτι μπορείτε να βρείτε στη συνταγή Ινδικό Πικάντικο Κοτόπουλο Βουτύρου με ρύζι μπασμάτι. Πληροφορίες για το εστραγκόν θα βρείτε στην ανάρτηση Κάσιους με Κουρκουμά, Εστραγκόν & Σπόρους Chia.

    Dijon Chicken with Mushrooms & Tarragon – Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας, Μανιτάρια & Εστραγκόν

    Χρόνος προετοιμασίας:   40 λεπτά

    Μερίδες:   6

    Υλικά:

    • 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα εγκάρσια σε 2 κομμάτια το καθένα
    • 500 γραμ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
    • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • 3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα Dijon
    • 1 κουταλιά ξερό εστραγκόν
    • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
    • 1 ½ κουταλιά μπράντι
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίστε τα φιλέτα του κοτόπουλου και ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφήστε τα στην άκρη.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας.
    3. Προσθέτετε την μουστάρδα και το εστραγκόν και ανακατεύετε.
    4. Προσθέτετε το κρασί και το μπράντι και αφήνετε να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά.
    5. Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
    6. Σερβίρετε ζεστό με ρύζι, πουρέ, ή πράσινα βραστά λαχανικά.

     

    ΥΓ. Το The Healthy Cook, είναι υποψήφιο στην κατηγορία Best Design & Site Architecture, στα Food Blog Awards 2015 του ΒΗΜΑGourmet. Για να με ψηφίσετε, συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε εδώ. Ευχαριστώ!

     

    Dijon Chicken with Mushrooms & Tarragon – Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας, Μανιτάρια & Εστραγκόν

     

    Dijon Chicken with Mushrooms & Tarragon – Κοτόπουλο με Σάλτσα Μουστάρδας, Μανιτάρια & Εστραγκόν

     

    dijon chicken with mushrooms

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    18 Comments

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    19 Οκτωβρίου, 2015 at 11:20 μμ

    Πω πω νοστιμιές!!! Σαλτσούλα που ταιριάζει τέλεια με το κοτόπουλο!!! Και το ρύζι σπέσιαλ!!
    Ωραιο φαγάκι!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:07 μμ

      ναι, είναι πολύ πολύ νόστιμο!!! 🙂
      ευχαριστώ!

  • Reply
    neanikon
    19 Οκτωβρίου, 2015 at 11:51 μμ

    Πράγματι, όπως λέει και η Πέπη, πολύ σπέσιαλ το σημερινό πιάτο !!!
    Μπράβο Εύη !!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:08 μμ

      🙂

  • Reply
    Beauty Follower
    20 Οκτωβρίου, 2015 at 1:16 πμ

    Φαινεται, πραγματικά μοναδικο το πιάτο σου!
    Τωρα που διαβασα μουστάρδα… εαν ποτέ βρεθεις Παρισι πρεπει να δοκιμάσεις τις μουστάρδες Maille. Εχουν μια απίστευτη γκαμα γευσεων. Πήρα ενα βαζάκι μουστάρδα με Chablis και μανιτάρια Morilles… μουρλια 😉

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:09 μμ

      φουου…. τι μου κάνεις τώρα…. 😉

  • Reply
    craftcooklove
    20 Οκτωβρίου, 2015 at 9:00 πμ

    Φανταστικό πιάτο με φανταστική παρουσίαση Εύη μου!! Και εγώ με ρύζι θα το προτιμούσα !! Πολλά φιλιά!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:10 μμ

      ευχαριστώ Αθηνούλα
      σε φιλώ!

  • Reply
    Χρυσαυγή
    20 Οκτωβρίου, 2015 at 9:31 πμ

    Φαγητάρα έφτιαξες σήμερα Εύη!!
    Το εστραγκόν είναι αγαπημένο μυρωδικό. Το χρησιμοποιώ στο ρυζότο και σε κόκκινες σάλτσες. Από σήμερα και στο κοτόπουλο με μουστάρδα!!

    Ενα επιπλέον μπράβο πάντως γιατί κατάφερες ένα φαγητό που δεν φωτογραφίζεται όμορφα να το αναδείξεις μέσα από τον φακό σου!!!! Πολύ όμορφες φωτογραφίες, ειδικά αυτή με το ποτήρι το κρασί πίσω!!!

    Καλημέρες και πολλά φιλιά!!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:11 μμ

      χαίρομαι που σου αρέσει!
      στο εστραγκόν έχω κι εγώ αδυναμία! μεγάλη! χιχιχι
      ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

  • Reply
    TheoDORA's Kitchen Diaries
    20 Οκτωβρίου, 2015 at 10:21 πμ

    Υπέροχο. Έχω τρομερή αδυναμία στο κοτόπουλο και μου αρέσει πάντα να βλέπω διαφορετικές συνταγές. Πολλά αγαπημένα υλικά σε ένα πιάτο. Θέλω!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:12 μμ

      όπως το είπες, πολλά αγαπημένα υλικά σε ένα πιάτο!
      έτσι τη βλέπω κι εγώ αυτή τη συνταγή!
      ευχαριστώ!

  • Reply
    Culinary Flavors
    20 Οκτωβρίου, 2015 at 1:21 μμ

    Τέλειο φαγάκι και πολύ αρωματικό! Μανιτάρια, dijon αγαπημένος συνδυασμός!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:13 μμ

      ευχαριστώ Κατερίνα μου!

  • Reply
    Ξανθή
    20 Οκτωβρίου, 2015 at 5:55 μμ

    Δελεαστικό πιάτο. Υπέροχες φωτογραφίες!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      20 Οκτωβρίου, 2015 at 7:13 μμ

      ευχαριστώ πολύ! 🙂

  • Reply
    sp00nstories
    21 Οκτωβρίου, 2015 at 4:19 μμ

    Αυτά είναι φαγητά…το βλέπω και λιώνω μιλάμε…και το ρυζάκι ιδανικό για συνοδεία!

    • Reply
      The Healthy Cook
      25 Οκτωβρίου, 2015 at 5:20 μμ

      🙂

    Leave a Reply