• Ελληνικά
  • English
  • Ζυμαρικά/ Κοτόπουλο/ Συνταγές/ Υγιεινά Γεύματα

    Γεμιστά Κοχύλια με Κοτόπουλο, Μανιτάρια, Σπανάκι και Ανθότυρο

    Stuffed Pasta Shells with Chicken, Mushrooms & Spinach - Γεμιστά Κοχύλια με Κοτόπουλο, Μανιτάρια, Σπανάκι και Ανθότυρο

    Λίγα φαγητά είναι πιο λιγουρευτά από ένα σκεύος με ζυμαρικά που κοχλάζουν καθώς βγαίνουν από τον φούρνο. Αυτά που οι άκρες τους τραγανίζουν από το ψήσιμο, αλλά το εσωτερικό τους παραμένει μαλακό και κρεμώδες. Τέτοια συνταγή είναι και τα σημερινά γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και ανθότυρο.

    Stuffed Pasta Shells with Chicken, Mushrooms & Spinach - Γεμιστά Κοχύλια με Κοτόπουλο, Μανιτάρια, Σπανάκι και Ανθότυρο

    Χουχουλιάρικο φαγητό, από αυτά που ζεσταίνουν το μέσα σου τώρα τον χειμώνα. Με απλά υλικά και λίγο μαγείρεμα έχεις ένα πεντανόστιμο μεσημεριανό, λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα πιάτα ζυμαρικών που μαγειρεύουμε.

    Η συνταγή αυτή προέκυψε γιατί βρέθηκα με περίσσευμα ψητού κοτόπουλου. Έψαξα το ντουλάπι και το ψυγείο, ώστε να βρω άλλα υλικά που ταιριάζουν και έτσι γέμισα τα κοχύλια με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και ανθότυρο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ νόστιμο πιάτο, σούπερ θρεπτικό, που θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια!

    Stuffed Pasta Shells with Chicken, Mushrooms & Spinach - Γεμιστά Κοχύλια με Κοτόπουλο, Μανιτάρια, Σπανάκι και Ανθότυρο

    Η αλήθεια είναι πως αν κάνεις αυτή την συνταγή από το μηδέν, χρειάζεται αρκετός χρόνος. Υπάρχει, όμως, τρόπος να γλυτώσεις λίγο από το μαγείρεμα. Ο ένας τρόπος είναι το έτοιμο ψητό κοτόπουλο, όπως είπα και πριν. Ο δεύτερος είναι η έτοιμη σάλτσα τομάτα, που φροντίζω πάντα να έχω στην κατάψυξη. Φτιάχνω μεγάλη ποσότητα από σάλτσα, την χωρίζω σε μικρά δοχεία, και την έχω για ζυμαρικά, πίτσα, γίγαντες,  ή οτιδήποτε άλλο προκύψει. Επίσης, φροντίζω πάντα να έχω αποξηραμένα μανιτάρια στο ντουλάπι μου. Με έχουν σώσει άπειρες φορές.

    Σας άρεσε η συνταγή για γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και ανθότυρο? Πατήστε εδώ για να δείτε κι άλλες συνταγές με ζυμαρικά.

    Γεμιστά Κοχύλια με Κοτόπουλο, Μανιτάρια, Σπανάκι και Ανθότυρο

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    ζυμαρικά, κοτόπουλο, σπανάκι, μανιτάρια, ελαφριά γεύματα ελληνική, μεσογειακή
    Serves: 5-6
    Prep Time: 1 ώρα Cooking Time: 45 λεπτά Total Time: 1 ώρα & 45 λεπτά

    Γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και ανθότυρο, ένα από τα πιο χουχουλιάρικα φαγητά. Με συμβουλές για εξοικονόμηση χρόνου στο μαγείρεμα.

    Ingredients

    • 24-26 κοχύλια lumaconi
    • 50γρ. τριμμένη γραβιέρα, ή άλλο τυρί επιλογής σας, και επιπλέον για το σερβίρισμα
    • καβουρδισμένο κουκουνάρι, για το σερβίρισμα
    • σάλτσα τομάτα:
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
    • 500γρ. τομάτα πασάτα
    • 1/3 φλυτζάνι νερό
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • ½ κουταλάκι ξερή ρίγανη
    • 1/3 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • αλάτι, πιπέρι
    • γέμιση:
    • 190γρ. ψητό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 100γρ. φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
    • 20γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
    • 200γρ. σπανάκι baby
    • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 300γρ. ανθότυρο Κρήτης
    • το ξύσμα από 1 λεμόνι
    • τα φύλλα από 5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
    • αλάτι, πιπέρι

    Instructions

    1

    Ετοιμάζουμε την σάλτσα*, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγο, μετά προσθέτουμε την πασάτα, την ζάχαρη, το νερό και την ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για περίπου 25 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε την σάλτσα στην άκρη.

    2

    Ενυδατώνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια βουτώντας τα σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

    3

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να ετοιμάσουμε την γέμιση. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Τέλος, ρίχνουμε και το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε λίγο να μαραθεί. Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση για να κρυώσει λίγο.

    4

    Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό περίπου 7-8 λεπτά. Τα σουρώνουμε καλά.

    5

    Βάζουμε το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπωλ και το αφρατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι, και τα υπόλοιπα υλικά για την γέμιση: το ξύσμα και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

    6

    Ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους 20Χ30εκ περίπου, και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Γεμίζουμε γενναιόδωρα ένα-ένα τα κοχύλια με την γέμιση και τα τοποθετούμε στο σκεύος.

    7

    Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα (εγώ έβαλα Κρήτης).

    8

    Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

    9

    Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε με επιπλέον μαϊντανό, καβουρδισμένο κουκουνάρι και τριμμένη γραβιέρα.

    Nutrition

    • 587 Calories
    • 36.5g Carbohydrates
    • 50mg Cholesterol
    • 40.2g Fat
    • 4g Fiber
    • 25.3g Protein
    • 8.8g Saturated fat
    • 623mg Sodium
    • 6g Sugar
    • 31.4g Unsaturated fat

    Notes

    *Δείτε στην περιγραφή πως μπορείτε να γλυτώσετε χρόνο από την σάλτσα

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply