• Ελληνικά
 • English
 • THCMagazino

  Goût de / Good France, Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

  Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

  Το Goût de / Good France είναι μια γαστρονομική πρόταση, μια πρόταση για τους λάτρεις του καλού και ποιοτικού φαγητού και της γαλλικής κουζίνας. Νομίζω πως δεν υπάρχει λάτρης του καλού φαγητού που να μην αγαπά αυτή την κουζίνα, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς και έμπνευσης για κάθε νέο Σεφ. Η γαλλική κουζίνα επηρεάζει τις γευστικές επιλογές και τις γαστριμαργικές συνήθειες παγκοσμίως, ενώ έχουν ξοδευτεί τόνοι μελανιού για να περιγράψουν αυτούς τους αριστοτεχνικούς συνδυασμούς γεύσεων που μάγεψαν και συνεχίζουν να μαγεύουν τους ουρανίσκους μας, αλλά και τις υπόλοιπες αισθήσεις μας.

  Σε αυτήν την ζωντανή και καινοτόμο κουζίνα θα αποδοθεί φόρος τιμής για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε μια εκδήλωση που καθιερώνεται πια, κάθε χρόνο την Άνοιξη. Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 1 500 δείπνα «γαλλικού τύπου» θα προταθούν σε εστιατόρια και πρεσβείες 150 χωρών, στις 5 ηπείρους, για να γιορτάσουν τη γαλλική γαστρονομία.

  Το Goût de / Good France, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης. Κατά τα πρότυπα του Auguste Escoffier, ο οποίος εισήγαγε το 1912 « τα Δείπνα του Επίκουρου », το ίδιο μενού, την ίδια ημέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου και με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συνδαιτυμόνων, η πρωτοβουλία Goût de / Good France ακολουθεί αυτήν την όμορφη ιδέα με τη συμμετοχή εστιατορίων από ολόκληρο τον κόσμο.

  Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

  Περισσότεροι από 1500 Σεφ στις 5 ηπείρους αποτείνουν φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας και τις αξίες του μοιράσματος, γύρω από ένα αφιερωμένο μενού, με συνταγές εμπνευσμένες από την γαλλική τεχνογνωσία. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία : απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες .

  Κάθε συνταγή θα είναι βασισμένη σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, συνδυάζοντας  την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Η τιμή των μενού εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των εστιατορίων, ενώ καθένα τους καλείται να καταβάλει  5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος..

  Πέρα από τα εστιατόρια, οι γαλλικές πρεσβείες συμμετέχουν στο εγχείρημα διοργανώνοντας και εκείνες από την πλευρά τους δείπνο στις πρεσβευτικές κατοικίες.

  Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

  Στην Ελλάδα, 22 εστιατόρια συμμετέχουν στην εκδήλωση , σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες επαρχιακές πόλεις και νησιά, όπως η Κέρκυρα, τα Χανιά, η Λάρισα, η Λίνδος, το Μεσολόγγι, η Πάτρα και η Πορταριά στο Πήλιο.

  Για να δείτε την λίστα των ελληνικών εστιατορίων και μπιστρό που παίρνουν μέρος στην διοργάνωση και για να δείτε το μενού που προτείνουν για την βραδιά Goût de / Good France πατήστε εδώ.

  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com καθώς και στην ιστοσελίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

  Ραντεβού, λοιπόν, στις 21 Μαρτίου 2016 σε ένα από τα 1.500 εστιατόρια ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο Goût de / Good France για να ανακαλύψουμε την τέχνη τους και τη δημιουργικότητά των Σεφ και να γευτούμε μοναδικές γεύσεις!

  Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

   

   

  Goût de / Good France: Εορτάζοντας της Γαλλική Κουζίνα

   

  Share on Social Media
   
      

  You Might Also Like

  4 Comments

 • Reply
  Ariadni St.
  20 Μαρτίου, 2016 at 9:23 μμ

  Οι εικονες με καθηλωσαν!
  Καλή εβδομάδα να έχουμε!
  Καλό ξημέρωμα 🙂

  • Reply
   The Healthy Cook
   21 Μαρτίου, 2016 at 12:07 πμ

   καλή εβδομάδα Αριάδνη!
   σ’ ευχαριστώ!

 • Reply
  Goût de France / Good France 2017 - The Healthy Cook
  28 Αυγούστου, 2020 at 7:39 πμ

  […] χρονιά, στις 21 Μαρτίου, γιορτάζει η γαλλική κουζίνα. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος , στις τέσσερις γωνιές του κόσμου θα […]

 • Reply
  Goût de France / Good France 2017 - The Healthy Cook
  28 Αυγούστου, 2020 at 7:46 πμ

  […] one more year, on March 21, French cuisine is celebrating. Like last year, French cuisine will be honored worldwide as an open, lively and innovative cuisine, which stays […]

 • Leave a Reply