Το έχω κάνει πλέον συνήθεια και κοντά στην ημέρα τον γενεθλίων μου δημοσιεύω ένα γλυκό για να τα γιορτάσω μαζί σας, έστω και από μακριά, έστω και διαδικτυακά. Θα ήθελα πολύ να μπορούσα να σας κεράσω έναν έναν, αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατον… Πέρυσι ήταν η τούρτα λευκής σοκολάτας, ένα γλυκό ιδανικό για το εορταστικό τραπέζι και πρόπερσι η σοκολατένια πάβλοβα με κάστανο. Φέτος είπα να εκμεταλλευτώ την σπιτική nutella που έφτιαξα πρόσφατα και να ετοιμάσω ένα cheesecake με nutella, με λίγο λιγότερες τύψεις από το κανονικό. Αν, δε, χρησιμοποιήσετε και τα σπιτικά μπισκότα digestive για να το φτιάξετε, σίγουρα θα είναι λιγότερες!
Να σας πω την αλήθεια, με την κούραση που περνάω τελευταίως για να προλάβω να φέρω εις πέρας όλα αυτά με τα οποία ασχολούμαι (σχολή, εργασίες, διάβασμα, blog, και διάφορα άλλα που θα τα πούμε άλλη φορά, 7 ημέρες την εβδομάδα…) δεν νιώθω καθόλου τύψεις όταν θα καθίσω 5 λεπτά να απολαύσω ένα γλυκό από τα χεράκια μου. 🙂 Το μόνο που είχα στο μυαλό μου όταν το δοκίμαζα είναι αν θα προλάβω να γράψω την συνταγή για να την δημοσιεύσω αυτή την εβδομάδα! Η διαστροφή της food blogger!! 😀 😀
Το cheesecake αυτό, που λέτε, είναι πολύ αέρινο και καθόλου λιγωτικό. Βασίζεται στην πολύ γνωστή συνταγή της Nigella Lawson. Η μπισκοτένια βάση είναι μια παραλλαγή αυτής που χρησιμοποιώ στο cheesecake με μύρτιλα και δεν την αλλάζω με τίποτα! Απλά πρόσθεσα λίγα φουντούκια και μια-δυο κουταλιές nutella στο μείγμα και του πήγε μια χαρά. Η κρέμα του είναι πολύ απλή και περιέχει μόνο 3 υλικά. Θα σας διευκόλυνε να χρησιμοποιήσετε μίξερ για να την ανακατέψετε, αλλά αν δεν έχετε κάντε το και με το χέρι. Έξτρα γυμναστική 😉 Ας δούμε την συνταγή:
Cheesecake με Nutella
Ingredients
- για την βάση:
- 100 γρ. μπισκότα digestive (7 μπισκότα περίπου)
- ½ φλυτζάνι (55 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. βούτυρο καρύδας (ή αγελαδινό), λιωμένο
- 25 γρ. φουντούκια
- 2 κουταλιές σπιτική nutella
- 1 πρέζα αλάτι
- μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- για την κρέμα:
- 400 γρ. σπιτική nutella
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. στέβια σε σκόνη (σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
Instructions
1
για την βάση:
2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
3
Βάλτε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και κάντε τα σκόνη.
4
Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά για την βάση και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 19 εκ. και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφού κρυώσει τελείως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
5
για την κρέμα:
6
Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, την σπιτική nutella και την στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7
Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε επάνω την κρέμα, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Είναι καλύτερα όμως να την αφήσετε όλη νύχτα.
Nutrition
-
458
Calories
-
35g
Carbohydrates
-
37mg
Cholesterol
-
34g
Fat
-
3g
Fiber
-
6g
Protein
-
24g
Saturated fat
-
183mg
Sodium
-
24g
Sugar
Notes
Δεν χρειάζεται να αφήσετε το cheesecake να σταθεί εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε. Του πάει να είναι κρύο ώστε να μην μαλακώσει πολύ.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (97g)
Cheesecake με Nutella
Ingredients
- για την βάση:
- 100 γρ. μπισκότα digestive (7 μπισκότα περίπου)
- ½ φλυτζάνι (55 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 100 γρ. βούτυρο καρύδας (ή αγελαδινό), λιωμένο
- 25 γρ. φουντούκια
- 2 κουταλιές σπιτική nutella
- 1 πρέζα αλάτι
- μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- για την κρέμα:
- 400 γρ. σπιτική nutella
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 40 γρ. στέβια σε σκόνη (σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1)
Instructions
για την βάση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
Βάλτε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και κάντε τα σκόνη.
Σε ένα μπωλ προσθέστε όλα τα υλικά για την βάση και ανακατέψτε τα καλά. Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 19 εκ. και ψήστε για 12-15 λεπτά. Βγάλτε τη από το φούρνο και αφού κρυώσει τελείως βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
για την κρέμα:
Σε ένα μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ανακατέψτε καλά το τυρί κρέμα, την σπιτική nutella και την στέβια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βγάλτε την βάση από το ψυγείο και ρίξτε επάνω την κρέμα, απλώνοντάς τη ομοιόμορφα. Βάλτε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Είναι καλύτερα όμως να την αφήσετε όλη νύχτα.
Nutrition
-
458 Calories
-
35g Carbohydrates
-
37mg Cholesterol
-
34g Fat
-
3g Fiber
-
6g Protein
-
24g Saturated fat
-
183mg Sodium
-
24g Sugar
Notes
Δεν χρειάζεται να αφήσετε το cheesecake να σταθεί εκτός ψυγείου πριν το σερβίρετε. Του πάει να είναι κρύο ώστε να μην μαλακώσει πολύ.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (97g)
Διακόσμησα το cheesecake με nutella με καραμελωμένα φουντούκια. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο, ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, 50 γρ. ζάχαρη καρύδας (ή καστανή ζάχαρη) και 1 κουταλιά νερό. Όταν κοχλάσουν προσθέστε 100 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύοντας συνεχώς καραμελώστε τα. Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και τα αφήνετε να κρυώσουν (θα ενωθούν μεταξύ τους και θα σκληρύνουν).
Καλοφάγωτο!
♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας! ?
15 Comments
neanikon
7 Νοεμβρίου, 2016 at 7:25 πμΕύη καλημέρα! Χρόνια πολλά και καλά για τα γενέθλια σου που πλησιάζουν! Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην νέα σου αρχή, αν και είμαι σίγουρος πως αυτό που επέλεξες να κάνεις μόνο μπροστά θα σε πάει!!!! Το γλυκάκι που μας κερνάς φαίνεται υπέροχο, εύκολο και με καλά υλικά!
neanikon
7 Νοεμβρίου, 2016 at 7:27 πμΑααα, από ότι βλέπω στο facebook ήταν χτες τα γενέθλιά σου! Και πάλι πολύχρονη! 🙂
The Healthy Cook
9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:47 μμσ’ ευχαριστώ για όλα Άρη μου!
dolmadaki
7 Νοεμβρίου, 2016 at 1:44 μμκαλημερααααααααα χρονια πολλα κ απο εδω!! οτι επιθυμεις πολυχρονη!!! και παντα γλυκαι οπως αυτο το σουπερ ντουπερ ουαου τσιζκεικ!!! καλα οι φωτο απιστευτες!! ατμοσφαιρικες κ μ αρεσει παρα πολυ αυτη η συνταγη!! αμα περισσεψε κομματι πεταγομαι να κεραστω αν οχι ανασκουμπονωμαι στην κουζινα 😉
The Healthy Cook
9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:48 μμπετάξου! θα σε περιμένω με ανοιχτές αγκάλες! 😉
Beauty Follower
7 Νοεμβρίου, 2016 at 3:21 μμΑπλά λαχταριστη!
Χρόνια πολλά και καλά, με υγεια και πολλές νόστιμες επιτυxίες 🙂
The Healthy Cook
9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:49 μμσ’ ευχαριστώ πολύ πολύ!
Ερμιόνη
7 Νοεμβρίου, 2016 at 9:59 μμΝα τα εκατοστήσεις υπέροχο κορίτσι!
Εύχομαι από καρδιάς ότι επιθυμείς!
Πάντα έτσι δημιουργική και αεικίνητη να είσαι!
Η διαστροφή της food blogger μην ανησυχείς, είναι απόλυτα φυσιολογική και κοινή 🙂
Το γλυκό που μας προσφέρεις φανταστικό. Και μόνο που περιέχει τις λέξεις cheesecake και nutella, μου έχει κλέψει την καρδιά!
Σε φιλώ
The Healthy Cook
9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:50 μμΑυτό το “αεικίνητη” με έχει φάει!! 😀 😀 😀
σ’ ευχαριστώ Ερμιόνη μου! σε φιλώ!
peps@pepiskitchen
8 Νοεμβρίου, 2016 at 6:59 μμΑαααχχχχ υπέροχη είναι!!!
Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή…εννοείται με τα σούπερ digestive σου!!!
Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα!!
The Healthy Cook
9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:50 μμευχαριστώ πεπίτα μου! 🙂
Marion
9 Νοεμβρίου, 2016 at 6:36 μμΗ κρέμα του φαίνεται φανταστική
Cheesecake και σοκολατενιο συνδυασμός που σκοτώνει 😉
Μπράβο.
Πολύχρονη και του χρόνου να μας ξανακεράσεις.
Να είσαι δημιουργική και να κάνεις τα πράγματα που αγαπάς
Φιλιά πολλά
The Healthy Cook
9 Νοεμβρίου, 2016 at 8:51 μμπράγματι, αχτύπητος συνδυασμός!
σ’ ευχαριστώ πολύ Μάριον! φιλιά
Ariadni St.
11 Νοεμβρίου, 2016 at 9:00 πμΚαλημέρα Ευη μου!
Λατρευω και τη Νουτέλα και τα μπισκότα digestive, αλλά και την υπέροχη παρουσίαση του γλυκου σου!
Μπραβο σου
Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο!
Φιλί γλυκό 🙂
The Healthy Cook
7 Δεκεμβρίου, 2016 at 11:49 μμσ’ ευχαριστώ πολύ Αριάδνη!