Ιδανική εποχή για να σου δώσω συνταγή για κρεμώδη κοτόσουπα, δεν μπορείς να πεις… ! 😀 Τι να κάνω βρε παιδιά, τώρα την έφτιαξα κι εγώ. Είναι καιρός που ήθελα να δημοσιεύσω αυτή την συνταγή, αλλά δεν είχα αξιωθεί. Ήρθε η ώρα της λοιπόν, έστω και καθυστερημένα. Μαζί με την συνταγή θα βρεις και ένα κόλπο για να φτιάξεις το κοτόπουλο που χρησιμοποιείς για την σούπα, πολύ λαχταριστό!
Η αλήθεια είναι πως εμείς τρώμε σούπες όλο τον χρόνο. Βέβαια, του πολύ ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, τις κάνουμε κρύες, αλλά γενικά τις αγαπάμε πολύ.
Η διατροφική αξία της κοτόσουπας
Και τι να πρωτοπεί κανείς για το πόσο δυναμωτική είναι αυτή η σούπα! Βελτιώνει τα συμπτώματα των αναπνευστικών προβλημάτων σε λοιμώξεις του αναπνευστικού και κρυολογήματα και συμβάλλει στη ρευστοποίηση της βλέννας και στην αποσυμφόρηση του αναπνευστικού συστήματος. Τα συστατικά της δε, είναι ένα κι ένα. Πρόκειται για βόμβα θρεπτικών συστατικών.
Επιπλέον, ενυδατώνει τον οργανισμό, συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, και είναι ένας τρόπος να πάρεις όλα τα θρεπτικά λαχανικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου.
Και αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως δεν θα χορτάσουν από ένα πιάτο σούπα, κάνεις λάθος. Όσα περισσότερα λαχανικά προσθέτεις στην σούπα σου τόσο αυξάνεις την περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες. Αυτές με την σειρά τους είναι γνωστό ότι αυξάνουν το αίσθημα πληρότητας, έτσι χορταίνεις γρηγορότερα και το αίσθημα αυτό διαρκεί περισσότερη ώρα. Παράλληλα, η άπαχη πρωτεΐνη του κοτόπουλου ενισχύει και αυτή το αίσθημα κορεσμού, κι έτσι δεν πεινάς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Λίγα λόγια για την συνταγή “Κρεμώδης Κοτόσουπα”
Η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει μόνο κοτόπουλο, λαχανικά και πατάτες, τα οποία αφού βράσουν τα πολτοποιώ και βγαίνει αυτή η σούπα με την υπέροχη, βελούδινη υφή.
Συνηθίζω να φτιάχνω κοτόσουπα με ολόκληρο το κοτόπουλο, όχι μόνο την καρκάσα του. Σήμερα, λοιπόν, θα σου δώσω ένα κόλπο για να το αξιοποιήσεις αφού βράσει, και να γίνει σούπερ νόστιμο και δελεαστικό.
Θα φτιάξεις ένα μείγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, μέλι, διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά, θα αλείψεις το κοτόπουλο αφού το τεμαχίσεις και θα το ψήσεις για 15 λεπτά στο air fryer, ή λίγο παραπάνω στον φούρνο με αέρα. Τέρμα πια το βαρετό, βραστό κοτόπουλο!
Θέλεις κι άλλες σούπες? Κάνε κλικ εδώ.
Η δική μου Κρεμώδης Κοτόσουπα
Υγιεινή, χορταστική και θρεπτική κρεμώδης κοτόσουπα με λαχανικά. Και ένα κόλπο να κάνεις το βραστό κοτόπουλο πολύ λαχταριστό!
Ingredients
- για την σούπα:
- 1 κοτόπουλο
- 3 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
- ½ φλυτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
- 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 5-6 κλωνάρια σέλινο
- 3 κουταλάκια ξερό πράσο (μπορείτε να βάλετε και φρέσκο)
- 2 ½ κουταλάκια ξερή σελινόριζα (μπορείτε να βάλετε και φρέσκια)
- αλάτι, πιπέρι
- για το κοτόπουλο στο air fryer:
- το κοτόπουλο που βράσαμε για την σούπα, τεμαχισμένο
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- τον χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
- ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ξερή ρίγανη, για το πασπάλισμα
- λίγο ξερό δεντρολίβανο, για το πασπάλισμα
Instructions
Βράζουμε το κοτόπουλο σε άφθονο νερό, σε μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το κρέας του. Μπορεί να χρειαστεί να το ξαφρίσουμε. Το αφαιρούμε με δυο τρυπητές κουτάλες και το αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε τον ζωμό του από ψιλή σήτα και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τις πατάτες και όλα τα λαχανικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις και σβήνουμε την φωτιά. Αν χρειαστεί, κατά την διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Πολτοποιούμε την σούπα με ένα ραβδομπλέντερ. Την σερβίρουμε με ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, ή με το κοτόπουλο στο air fryer. Εγώ σέρβιρα με λίγο ωμό ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα ανθάκια του.
Kοτόπουλο στο air fryer:
Αναμειγνύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά για την μαρινάδα και αλείφουμε το τεμαχισμένο, ήδη βρασμένο, κοτόπουλο. Το πασπαλίζουμε με λίγη ξερή ρίγανη και δεντρολίβανο και το ψήνουμε στο air fryer στους 175ο C για 12-15 λεπτά. Αν δεν έχουμε air fryer χρησιμοποιούμε τον φούρνο με αέρα, αλλά εκεί ο χρόνος μαγειρέματος θα διαφέρει.
Nutrition
-
353 Calories
-
19g Carbohydrates
-
86mg Cholesterol
-
23g Fat
-
3.3g Fiber
-
19.5g Protein
-
4.4g Saturated fat
-
380mg Sodium
-
3.1g Sugar
-
18.6g Unsaturated fat
♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας!
No Comments