Αφορμή για την δημιουργία αυτής της συνταγής, αλμυρές βάφλες με διάφορα μανιτάρια, ήταν τα πολύ όμορφα αυτά μανιτάρια που βρήκα στην βιολογική λαϊκή πριν μερικές ημέρες. Θυμήθηκα λοιπόν μία συνταγή που είχα βρει σε ένα περιοδικό πριν χρόνια και μου άρεσε πολύ, οπότε είπα να την δοκιμάσω.
Αν τα θυμάμαι καλά και δεν κάνω λάθος, πρόκειται για τα εξής μανιτάρια: αρνάκι, chestnut, golden oyster και shitake. Πρόσθεσα και μερικά απλά λευκά μανιτάρια που τα βρίσκουμε παντού και τα μαγείρεψα με σκόρδο και μυρωδικά στο τηγάνι. Αν δεν σας είναι εύκολο να βρείτε παρόμοια μανιτάρια, χρησιμοποιήστε αποξηραμένα που τα βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ (σε μικρότερη ποσότητα βέβαια). Πριν τα μαγειρέψετε, ενυδατώστε τα σε λίγο χλιαρό νερό.
Οι βάφλες είναι από τριμμένη πατάτα. Είναι πολύ νόστιμες και τραγανές εξωτερικά, ότι πρέπει για πατάτα! 😉 Εδώ δείξτε λίγη προσοχή να μην σας ξεφύγει η λεπτομέρεια ότι οι πατάτες πρέπει να τριφτούν στον ψιλό τρίφτη, για να μπορέσουν να ψηθούν καλά στην βαφλιέρα.
Εάν, πάλι, δεν έχετε βαφλιέρα, φτιάξτε τηγανίτες με το μείγμα και μαγειρέψτε τις στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Επίσης, πιστεύω πως θα γίνονται καλές στην φριτέζα αέρος και θα ψηθούν και πιο γρήγορα ίσως.
Πιστεύω πως είναι ένα όμορφο και ιδιαίτερο πιάτο για να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα.
Ψάχνετε κι άλλες συνταγές με μανιτάρια? Κάντε κλικ εδώ.
Αλμυρές Βάφλες Πατάτας με Διάφορα Μανιτάρια
Αλμυρές βάφλες πατάτας που συνοδεύονται από ένα μείγμα διάφορων μανιταριών, μαγειρεμένων με μυρωδικά. Απλά υλικά, υπέροχη γεύση!
Ingredients
- • 1 κιλό διάφορα φρέσκα μανιτάρια, κομμένα ανάλογα με το μέγεθος τους
- • 800γρ. πατάτες, τριμμένες στον ψιλό τρίφτη
- • 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, χωρισμένο στα δύο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- • ½ κουταλάκι ξερό εστραγκόν
- • αλάτι, πιπέρι
- • ελαιόλαδο
Instructions
Ανακατεύουμε την τριμμένη πατάτα με το αλεύρι και τον μισό μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε πολύ καλά την βαφλιέρα και ψήνουμε 8 βάφλες, μέχρι να ψηθεί η πατάτα και να πάρει χρώμα. Ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με την βαφλιέρα.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και το εστραγκόν και τα μαγειρεύουμε 7-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τον υπόλοιπο μαϊντανό, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σερβίρουμε 2 βάφλες σε κάθε πιάτο και συνοδεύουμε με μανιτάρια.
Nutrition
-
317 Calories
-
44.9g Carbohydrates
-
11.4g Fat
-
5.2g Fiber
-
12.8g Protein
-
1.5g Saturated fat
-
101mg Sodium
-
4.5g Sugar
-
9.9g Unsaturated fat
Notes
Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό Saveurs Green.
♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας!
No Comments