Όταν προ ημερών σας υπενθύμισα στο Instagram την ανοιξιάτικη φοκάτσα που είχα φτιάξει πριν από καιρό, είδα πόσο πολύ σας άρεσε. Σκέφτηκα, λοιπόν, να σας φτιάξω κάτι παρόμοιο, που θα στέκεται και σαν μεζεδάκι, εντυπωσιακό και με ελάχιστα υλικά: μία εύκολη τάρτα με σφολιάτα, σαν ανοιξιάτικος κήπος. Εντυπωσιακή, ιδανική για ένα κέρασμα της τελευταίας στιγμής.
Επιπλέον, αυτή η τάρτα με σφολιάτα είναι ιδανικός τρόπος να εκμεταλλευτείς αυτό το φύλλο σφολιάτας που έχει περισσέψει, ή αυτό το αλειφωτό τυρί που κοντεύει να χαλάσει.
Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι πολύ λίγα: ένα φύλλο σφολιάτας (επιλέξτε μία με βούτυρο και όχι υδρογονωμένα λίπη), το αγαπημένο σας αλειφωτό τυρί όπως τσαλαφούτι, γαλοτύρι, τσαντηλωτή Μυκόνου, κ.α. και διάφορα λαχανικά για την διακόσμηση. Στην δική μου χρησιμοποίησα σπαράγγια, και αρακά, κρεμμύδι, τοματίνια. καρότο και φύλλα κόλιανδρου.
Σε ελάχιστο χρόνο έχεις έτοιμο ένα εντυπωσιακό μεζεδάκι που σου φτιάχνει την διάθεση!
Γενικά, μου αρέσει να προσθέτω χρώμα στο φαγητό μου. Μπορείτε να δείτε για παράδειγμα εδώ και εδώ.
Τάρτα με Σφολιάτα, σαν Ανοιξιάτικος Κήπος
Τάρτα με Σφολιάτα, σαν Ανοιξιάτικος Κήπος. Μια εύκολη και γρήγορη τάρτα, ιδανική για ένα κάλεσμα της τελευταίας στιγμής.
Ingredients
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 340γρ. αλειφωτό τυρί επιλογής σας (εγώ έβαλα τσαλαφούτι)
- 5-6 σπαράγγια
- 1/3 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
- ½ μικρό κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες
- 14 πολύχρωμα τοματάκια
- ½ καρότο, σε πολύ λεπτές φέτες (με τον αποφλοιωτή)
- λίγα φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Instructions
Ζεματάμε τα σπαράγγια και τον αρακά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βρέχουμε με δροσερό νερό.
Βάζουμε την σφολιάτα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, την σκεπάζουμε, επίσης, με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω της άλλο ένα ταψί. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, για 25-30 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει η σφολιάτα την αλείφουμε με το τσαλαφούτι ή όποιο έλλο τυρί χρησιμοποιούμε και την διακοσμούμε με τα λαχανικά.
Χρησιμοποιούμε τα σπαράγγια για μίσχους. Κόβουμε το τοματάκια στα 4, αλλά όχι μέχρι κάτω, ώστε να μοιάζουν με μπουμπούκια. Χρησιμοποιούμε τις φέτες κρεμμυδιού κι αυτές για λουλούδια.
Γαρνίρουμε με τον αρακά, τις φέτες καρότου και τον κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Nutrition
-
238 Calories
-
19g Carbohydrates
-
16mg Cholesterol
-
14.6g Fat
-
2.6g Fiber
-
9.1g Protein
-
4g Saturated fat
-
140mg Sodium
-
4.7g Sugar
-
10.6g Unsaturated fat
Notes
Συνταγή προσαρμοσμένη από το περιοδικό Cuisine Actuelle.
♥ Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και θέλετε να δείτε κι άλλες τέτοιες, κάντε δωρεάν εγγραφή στο The Healthy Cook και κάθε νέα συνταγή θα έρχεται στο email σας!
No Comments