Ναι, κι όμως! Μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια για μια απολαυστική, υγιεινή μους σοκολάτας, χωρίς τις δεύτερες σκέψεις και τις τύψεις που ακολουθούν συνήθως μετά. Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την διατροφή μας πιο υγιεινή, χωρίς να μειώσουμε τις μικρές απολαύσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας κάποιες τροφές που μόνο καλό μας κάνουν.
Μια από αυτές τις τροφές είναι το αβοκάντο. Μμμμ… το μαρτύρησα…! Αυτή η μους σοκολάτας είναι φτιαγμένη με αβοκάντο. Ελαφριά, πολύ πολύ νόστιμη, χωρίς τα περιττά λιπαρά της κλασσικής μους, αλλά με την ίδια αεράτη υφή. Μια μους που δεν σε «μπουχτίζει», αλλά σου ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκό και σου κάνει καλό!
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας πετύχει. Είναι η πιο απλή και εύκολη μους που θα φτιάξετε ποτέ, με τα πιο απλά υλικά. Η σαντιγί που έβαλα από πάνω, είναι προαιρετική. Μπορείτε να την παραλείψετε και να την διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα εποχής και θα είναι ακόμη πιο ελαφριά και δροσερή.
Το αβοκάντο το χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Είναι μια από τα πιο πολύπλευρα υλικά για εμάς που προσέχουμε την διατροφή μας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε χίλιες δυο παρασκευές και πάντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε εδώ μερικές ιδέες.
Πέρα όμως από την χρησιμότητά του, είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία. Το αβοκάντο, λοιπόν, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και Ω3 λιπαρά οξέα. Βοηθά τον οργανισμό να απορροφά και να αξιοποιεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως τα καροτενοειδή, όπως η άλφα-καροτίνη, η βήτα-καροτίνη, η λουτεΐνη και η λυκοπένη, που υπάρχουν στα κόκκινα, στα κίτρινα και στα πορτοκαλί φρούτα, καθώς και στα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά.Πολλά πλούσια σε καροτενοειδή φρούτα και λαχανικά δεν περιέχουν λίπος, γεγονός που μπορεί να εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών τους. Αυτό δεν ισχύει για το αβοκάντο, το οποίο δρα ως ενισχυτικό της απορρόφησής τους. Να έχετε στο νου σας, όμως, πως η μεγαλύτερη συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών του βρίσκονται στο πρασινωπό κομμάτι της σάρκας του φρούτου, κάτω ακριβώς από τη φλούδα του, γι αυτό προσοχή στο πως το καθαρίζετε.
Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες (4 γρ. ανά φρούτο) και περιέχει 18 από τα πιο σημαντικά αμινοξέα. Επίσης, περιέχει περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες (975 mg κάλιο σε αντίθεση με 487mg που έχει μία μπανάνα) και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.
Ας δούμε την συνταγή:
Υγιεινή Μους Σοκολάτας
Ingredients
- για την μους:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1/3 φλυτζανιού + 1 κουταλιά μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
- ½ φλυτζάνι κακάο σε σκόνη
- ½ φλυτζάνι γάλα (ζωικό ή φυτικό)
- 1/8 κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι κανέλλα σε σκόνη
- μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. μαύρη σοκολάτα*
- για την σαντιγί:
- 1 φλυτζάνι φυτική κρέμα γάλακτος, παγωμένη
- 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη
- 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- για το γαρνίρισμα:
- τριμμένη σοκολάτα ή φρέσκα φρούτα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
Instructions
Προσθέστε στο κάδο του πολυμίξερ όλα τα υλικά για την μους και πολτοποιήστε τα.
Μοιράστε την μους στα σκεύη που θα την σερβίρετε και τοποθετείστε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Προσθέστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε την κρέμα σε σαντιγί.
Διακοσμήστε την μους με την σαντιγί, τρίψτε λίγη σοκολάτα και σερβίρετε.
Nutrition
-
547 Calories
-
52g Carbohydrates
-
55mg Cholesterol
-
39g Fat
-
11g Fiber
-
7g Protein
-
18g Saturated fat
-
106mg Sodium
-
33g Sugar
Notes
*Αν είστε της πολύ μαύρης σοκολάτας, όπως κι εγώ, χρησιμοποιήστε αυτήν με περιεκτικότητα 70% κακάο.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (218g)
Καλή σας απόλαυση!
ΥΓ. Η Υγιεινή Μους Σοκολάτας δημοσιεύτηκε πρώτα στο www.tfm.gr λόγω της συνεργασίας μου με το συγκεκριμένο portal.
11 Comments
peps@pepi's kitchen
7 Οκτωβρίου, 2016 at 2:07 μμΤρελλαίνομαι γι αυτές τις υγιεινές μους με αβοκάντο!!
The Healthy Cook
7 Οκτωβρίου, 2016 at 10:04 μμI know, I know!!! 🙂
Ariadni St.
8 Οκτωβρίου, 2016 at 8:55 μμΕυη μου αν και δεν εχω δοκιμασει ακομη το αβοκαντο, πηρα ενα κουταλι της σούπας και ήρθα να τσακισω τις λαχταριστες σου μους!
αχαχχαχαχα
Φιλιά πολλά
καλό υπόλοιπο στο Σαββατοκύριακό μας!
The Healthy Cook
10 Οκτωβρίου, 2016 at 4:21 μμχαχαχαχα!! χαίρομαι που σου αρέσουν!
σε ευχαριστώ Αριάδνη!
Culinary Flavors
9 Οκτωβρίου, 2016 at 7:02 μμΤην είχα δει στο the Kitchn και όλο έλεγα να τη φτιάξω αλλά δεν το αποφάσιζα. Κάποια στιγμή τον περασμενο Μάρτιο την έφτιαξα και από τότε δεν την αλλάζω! Τέλεια την έφτιαξες! Φιλιά πολλά!
The Healthy Cook
10 Οκτωβρίου, 2016 at 4:21 μμευχαριστώ Κατερινάκι!
φιλιά!
Ερμιόνη
10 Οκτωβρίου, 2016 at 10:27 μμΤο αβοκάντο πράγματι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να δώσει φανταστικές κρέμες και παγωτά με υπέροχη υφή!
Και για να είμαι ειλικρινής, επειδή δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει ιδιαίτερα η γεύση του, μόνο σε σοκολατένια μορφή μπορώ να το φάω 🙂
Ωραία και η πινελιά της κανέλας, ταιριάζει άψογα με σοκολατένια επιδόρπια!
Σε φιλώ
The Healthy Cook
15 Οκτωβρίου, 2016 at 10:38 μμη αλήθεια είναι πως ήμουν κι εγώ λίγο επιφυλακτική πριν το δοκιμάσω… αλλά μετά άλλαξα γνώμη 😉
η κανέλα του πάει τέλεια!
σ’ ευχαριστώ πολύ!
Beauty Follower
11 Οκτωβρίου, 2016 at 1:25 πμMα φαινονται τοσο νοστιμες!
The Healthy Cook
15 Οκτωβρίου, 2016 at 10:39 μμείναι, είναι!! 😀
Άγιος Βαλεντίνος: ρομαντικές και γρήγορες συνταγές για όλη την ημέρα | Cracked.gr
15 Μαρτίου, 2017 at 10:17 πμ[…] συνταγή εδώ . 2. Υγιεινή μους σοκολάτας Δες τη συνταγή εδώ . Δείπνο για δύο: Φαρφάλες με τόνο και βότκα Πρωτότυπο, […]