Αυτή η μυρωδιά του κέικ όταν ψήνεται, μόνο με αυτή του φρέσκου ψωμιού μπορεί να συγκριθεί, συμφωνείτε? Πιστεύω πως ένα λόγος που αγαπάμε να φτιάχνουμε κέικ είναι αυτός, πέρα από την νοστιμιά του. Αυτή η αίσθηση που νιώθεις όταν «μυρίζει» έτσι το σπίτι είναι αξεπέραστη. Το σημερινό κέικ διπλής σοκολάτας έχει ένα υλικό έκπληξη, που το κάνει ιδιαίτερα νόστιμο και υγρό, χωρίς να «ακούγεται» καθόλου.
Να το πάρει το ποτάμι? Τριμμένο κολοκυθάκι! Δίνει τόσο ωραία υγρασία στο κέικ, και από την άλλη, δεν το καταλαβαίνεις καθόλου. Μπορείς άνετα να ξεγελάσεις κάποιον, ειδικά όσους επιμένουν να μην τρώνε λαχανικά 😉
H μυρωδιά αυτού του κέικ διπλής σοκολάτας είναι μαγική, και η γεύση του επίσης! Θέλεις να ανοίξεις τον φούρνο και να το κόψεις ενόσω ψήνεται 😀 Ιδανικό για chocoholics σαν κι εμένα και για αυτή την άτιμη απογευματινή λιγούρα με έναν αρωματικό καφέ.
Επιπλέον είναι πολύ εύκολο και γρήγορο. Τα αναμειγνύεις όλα σε 2 μπωλ και τα ενώνεις. Και μετά ανυπομονείς να χτυπήσει το timer πως είναι έτοιμο 😉
Κέικ διπλής σοκολάτας forever! Αλλά αν θέλεις να δεις και άλλες ιδέες για κέικ, πάτα εδώ.
Κέικ Διπλής Σοκολάτας, με υλικό έκπληξη
Κέικ πλούσιο σε σοκολάτα, ιδανικό για τους chocoholics και για τις απογευματινές λιγούρες παρέα με έναν αρωματικό καφέ.
Ingredients
- 300γρ. τριμμένο κολοκύθι (περίπου 3 μέτρια κολοκυθάκια)
- 150γρ. καστανή ζάχαρη
- 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 120ml απαλό ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60γρ. κακάο
- ¾ κουταλάκι μαγειρική σόδα
- ¾ κουταλάκι baking powder
- 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
- σταγόνες καραμέλας, για την διακόσμηση
Instructions
Στύβουμε με τα χέρια μας το τριμμένο κολοκύθι για να στραγγίξουμε τα πολλά υγρά του.
Το βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα αυγά, την καστανή και την λευκή ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την βανίλια.
Σε ένα άλλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, την σόδα και το baking powder.
Ρίχνουμε το μείγμα τον στερεών υλικών στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, αντικολλητική, μακρόστενη φόρμα για κέικ 26εκ. και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Γαρνίρουμε με τις σταγόνες καραμέλας (αν θέλουμε βάζουμε σταγόνες σοκολάτας αντί για καραμέλας).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 50 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά στην φόρμα και μετά την αφαιρούμε και κρυώνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα.
Nutrition
-
197 Calories
-
31.1g Carbohydrates
-
31mg Cholesterol
-
7.8g Fat
-
1.8g Fiber
-
3.6g Protein
-
1.5g Saturated fat
-
70mg Sodium
-
17.2g Sugar
-
6.3g Unsaturated fat
No Comments