• Ελληνικά
  • English
  • Γλυκά/ Εορταστικές Συνταγές/ Επιδόρπια/ Μικρές αμαρτίες/ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Τούρτα Τιραμισού

    Tiramisou Cake - Τούρτα Τιραμισού

    Είναι παράδοση πλέον να σας προτείνω μία τούρτα την ημέρα των γενεθλίων μου 🙂 Φέτος άργησα μία μέρα, αλλά ήταν Κυριακή και δεν πιάνεται 😀 Τούρτα τιραμισού είναι η φετινή μου πρόταση, μία εορταστική εκδοχή του λατρεμένου γλυκού. Τρεις στρώσεις από αέρινο παντεσπάνι και ανάμεσα μία κρέμα μασκαρπόνε, αρωματισμένη με καφέ.

    Tiramisou Cake - Τούρτα Τιραμισού

    Είναι φουλ έξτρα γλυκό, φτιαγμένο όμως από τα χεράκια σας, και αυτό έχει σημασία. Σας προτείνω να φτιάξετε εσείς τα παντεσπάνια. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερα. Αν όμως δεν έχετε χρόνο, αγοράστε έτοιμα. Κι εγώ το έχω κάνει κάποιες φορές στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι πως σου λύνει τα χέρια όταν βιάζεσαι.

    Δεν είναι απαιτητική η συνταγή που σας δίνω για την τούρτα τιραμισού. Πρόκειται για ένα απλό παντεσπάνι, το οποίο θα το χωρίσετε σε 3 τσέρκια, ή στρογγυλές φόρμες με αποσπώμενο πάτο. Η αέρινη κρέμα μασκαρπόνε το μόνο που θέλει είναι ανακάτεμα των υλικών. Σημαντικό στοιχείο του γλυκού αυτού είναι πως δεν έχει αυγά. Ξέρω πως πολλοί το προσέχετε αυτό στο τιραμισού.

    Tiramisou Cake - Τούρτα Τιραμισού

    Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιώ την ίδια κρέμα μασκαρπόνε και κακάο. Πολλοί χρησιμοποιούν σαντιγί, αλλά εγώ, σας λάτρης του καφέ, θέλω να τον νιώθω σε όλο το γλυκό. Η αναλογία του, πιστεύω είναι ιδανική! Άλλωστε όλη η γεύση του τιραμισού βασίζεται στον καφέ, έτσι δεν είναι?

    Tiramisou Cake - Τούρτα Τιραμισού

    Αν ψάχνετε κι άλλες ιδέες για τούρτες, υγιεινές ή όχι και τόσο, μπορείτε να δείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

    Υγιεινή Τούρτα Σοκολάτας

    Vegan Τούρτα με Φρούτα του Δάσους

    Τούρτα Σοκολάτας χωρίς Γλουτένη

    Τούρτα Λευκής Σοκολάτας

    Πάβλοβα με Καραμελωμένο Ανανά & Φουντούκια

    Πάβλοβα με Σοκολάτα και Κάστανο

    Στις κατηγορίες «Εορταστικές Συνταγές» και «Μικρές Αμαρτίες» θα βρείτε κι άλλες ιδέες για γλυκά για να γιορτάσετε γενέθλια, ονομαστική εορτή, μια ευχάριστη είδηση, ή ότι άλλο σας κάνει χαρούμενους!

    Να είμαστε καλά και να γιορτάζουμε! Φέτος με την τούρτα τιραμισού. Του χρόνου με άλλη συνταγή 😉 Θα είναι χαρά μου η συνταγή μου να συντροφεύει τις ευτυχισμένες σας στιγμές!

    Τούρτα Τιραμισού

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
    Loading...
    επιδόρπια, γλυκά μεσογειακή
    Serves: 16
    Prep Time: 40 λεπτά Cooking Time: 20 λεπτά Total Time: 1 ώρα

    Τούρτα τιραμισού, μια διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού, ιδανική για γενέθλια ή άλλη γιορτή. Με αέρινη, μυρωδάτη κρέμα μασκαρπόνε, χωρίς αυγά.

    Ingredients

    • παντεσπάνια:
    • • 6 μεγάλα αυγά
    • • 200γρ. ζάχαρη
    • • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
    • • ½ κουταλάκι baking powder
    • • 1/3 φλυτζανιού λικέρ καφέ
    • • 2 κουταλιές λικέρ amaretto
    • κρέμα μασκαρπόνε:
    • • 1100γρ. τυρί μασκαρπόνε
    • • 300γρ. ζάχαρη άχνη
    • • 125ml έτοιμο δυνατό καφέ εσπρέσο
    • • 170γρ. έτοιμη χτυπημένη σαντιγί
    • γαρνίρισμα:
    • • κακάο

    Instructions

    1

    Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια χτυπώντας τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα μαζί με την ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να τριπλασιαστούν σε μέγεθος και να ασπρίσουν.

    2

    Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το baking powder και το κορν φλάουρ και διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    3

    Μοιράζουμε ισομερώς το μείγμα σε τρία τσέρκια διαμέτρου 20εκ. τα οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, στον πάτο αλλά και στα τοιχώματα.

    4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C, για 20 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά στα τσέρκια και μετά τα αφαιρούμε και τα μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

    5

    Ετοιμάζουμε την κρέμα μασκαρπόνε χτυπώντας το μασκαρπόνε για περίπου 2 λεπτά, ώστε να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον καφέ, ανακατεύουμε άλλα 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε την σαντιγί και διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα, μέχρι να μην είναι πλέον ορατή η σαντιγί.

    6

    Αναμειγνύουμε το λικέρ καφέ και το amaretto σε ένα μικρό μπωλ.

    7

    Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε μία πιατέλα, και το αλείφουμε με το 1/3 του μείγματος των λικέρ. Απλώνουμε ομοιόμορφα ένα μέρος της κρέμας μασκαρπόνε.

    8

    Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

    9

    Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι, το αλείφουμε και αυτό με το λικέρ και το στρώνουμε με ένα μέρος της κρέμα μασκαρπόνε.

    10

    Την υπόλοιπη κρέμα την βάζουμε σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και διακοσμούμε την τούρτα.

    11

    Τοποθετούμε την τούρτα τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη νύχτα) πριν σερβίρουμε.

    12

    Τέλος, την γαρνίρουμε με κακάο λίγο πριν σερβίρουμε.

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply