• Ελληνικά
  • English
  • Για χορτοφάγους/ Μαρμελάδες, κ.α./ Συνταγές/ Χειροποίητα Βρώσιμα Δώρα

    Κρέμα Λεμονιού

    Το καλοκαίρι το έχω συνδέσει σε μεγάλο βαθμό με τα λεμόνια. Ίσως γιατί θεωρώ πως μια σπιτική λεμονάδα είναι το καλύτερο δροσιστικό για την ζέστη ή γιατί όλα τα λεμονάτα γλυκά τα απολαμβάνω περισσότερο το καλοκαίρι. Κοντά στα λεμόνια και τα αγαπημένα μου μυρωδάτα λάιμ. Έχετε δοκιμάσει τον χυμό λάιμ με καρύδα? Ίσως το καλύτερο ποτό για βράδυ καλοκαιριού, με ή χωρίς αλκοόλ. Ή, ακόμα, το χυμό λάιμ με κεράσια?  Έτσι λοιπόν, μια κρέμα λεμονιού που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ελαφρύ λεμονάτο και γρήγορο γλυκάκι ήταν επιβεβλημένο για αυτό το καλοκαίρι.

    Lemon-Curd – Κρέμα-Λεμονιού

    Να μου πεις, τι να την κάνω την κρέμα λεμονιού? Πέρα από να την φας από το βαζάκι (ουπς, μου ξέφυγε…..!), το χρησιμοποιείς σε τάρτα λεμονιού, σε πάβλοβα, σε cheesecake, στην κλασική lemon pie. Μπορείς ακόμη να το ανακατέψεις με γιαούρτι και λίγα φρέσκα φρούτα ή γκρανόλα για το πρωινό σου ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή να γαρνίρεις τα pancakes σου. Ή απλά περιμένεις λίγες μέρες για να φτιάξεις ένα γρήγορο και πολύ απολαυστικό λεμονογλυκάκι που σκοπεύω να σας δείξω 😉

    Η συνταγή που σας δίνω είναι του πενταλέπτου και δεν έχει καμία δυσκολία. Πρόσθεσα και  μερικές κλωστούλες κρόκου Κοζάνης μέσα, όπως είχε κάνει και η Σοφία και βρήκα πολύ ωραία ιδέα. Σας προτείνω να βάλετε κι εσείς, μόνο καλό θα σας κάνει. Θα σας πρότεινα, επίσης, να φτιάξετε την κρέμα λεμονιού με λάδι καρύδας (πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ). Του δίνει πολύ ωραία υφή. Αν δεν μπορείτε να βρείτε λάδι καρύδας χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

    Είναι σημαντικό να κρατήσετε την φωτιά μέτρια προς χαμηλή, διαφορετικά θα φτιάξετε μια λεμονάτη ομελέτα. Θέλει μόνο λίγα λεπτά υπομονή μέχρι να πήξει.

    Lemon-Curd – Κρέμα-Λεμονιού

    Κρέμα Λεμονιού

    1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
    Loading...
    Serves: 500 γρ. περίπου
    Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 8 – 10 λεπτά

    Ingredients

    • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 1/3 φλυτζάνι λάδι καρύδας *
    • ½ φλυτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
    • 2 κουταλιές μέλι
    • 3-4 κουταλιές ζάχαρη καρύδας**
    • το ξύσμα από 2 λεμόνια
    • 1/8 κουταλιού αλάτι
    • 3-4 κλωστούλες κρόκου κοζάνης (προαιρετικό)

    Instructions

    1

    Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

    2

    Ανακατεύοντας συνεχώς, συνεχίστε να μαγειρεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει.

    3

    Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει τελείως.

    4

    Μεταφέρετε την κρέμα σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύστε τη στο ψυγείο.

    Nutrition

    • 44 Calories
    • 3g Carbohydrates
    • 27mg Cholesterol
    • 3g Fat
    • 1g Protein
    • 2g Saturated fat
    • 12mg Sodium
    • 3g Sugar

    Notes

    *Ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    **Ή καστανή ζάχαρη

    Διατροφική αξία ανά μερίδα (18g)

     

    Lemon-Curd – Κρέμα-Λεμονιού

     

    Lemon-Curd – Κρέμα-Λεμονιού

     

    Share on Social Media
     
        

    You Might Also Like

    13 Comments

  • Reply
    peps@pepiskitchen
    15 Ιουνίου, 2016 at 2:08 πμ

    Τι υπέροχες αέρινες φωτογραφίες!!!!!!!
    Όσο για τη κρέμα λεμονιού… μόνο με κουταλάκι μπορώ να την φάω….δεν θα προλάβει να μπει σε γλυκό χαχα

    …δεν χορταίνω να κοιτάω την πρώτη φωτογραφία!!!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Ιουνίου, 2016 at 10:54 μμ

      χαχαχαχα!! άσε, πειρασμός 😉
      ευχαριστώ πεπίτα!

  • Reply
    neanikon
    15 Ιουνίου, 2016 at 8:47 πμ

    Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα! Νομίζω θα την δοκιμάσω σύντομα γιατί την lemon curd την συμπαθώ πολύ 🙂
    Οι φωτογραφίες όπως λέει και η Πέπη αέρινες! Δροσερές και χαρούμενες!
    Μπράβο Εύη! Τέλεια ανάρτηση!

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Ιουνίου, 2016 at 10:55 μμ

      ευχαριστώ Άρη μου! χαίρομαι που σου αρέσει!

  • Reply
    Ξανθή
    15 Ιουνίου, 2016 at 9:16 πμ

    Πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή, αλλά εγώ πήγα στο χυμό με τα κεράσια που μου είχε ξεφύγει και πάω τώρα λαϊκή!!
    Καλημέρα.

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Ιουνίου, 2016 at 10:55 μμ

      χαχαχαχα! πως σου ξέφυγε αυτό? 😉

  • Reply
    Athina
    15 Ιουνίου, 2016 at 2:09 μμ

    Πόσο λατρεύω την κρέμα λεμονιού!!! Τώρα πρέπει να δοκιμάσω τη δική σου!…

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Ιουνίου, 2016 at 10:56 μμ

      😉

  • Reply
    sp00nstories
    15 Ιουνίου, 2016 at 8:00 μμ

    Πεθαίνω για λεμονόκρεμα!!!Τέλεια!!

    • Reply
      The Healthy Cook
      15 Ιουνίου, 2016 at 10:57 μμ

      😉

  • Reply
    Sweet Applepie
    19 Ιουνίου, 2016 at 11:41 πμ

    Πολύ όμορφη και δροσιστική πρόταση για τα καλοκαιρινά γλυκά μας. Η καρύδα θα δίνει ιδιαίτερο, διακριτικό άρωμα. Υπέροχος συνδυασμός!

    • Reply
      The Healthy Cook
      21 Ιουνίου, 2016 at 12:33 πμ

      ευχαριστώ πολύ μικρή μου!

  • Reply
    Κρέμα Κουμκουάτ - The Healthy Cook
    4 Μαρτίου, 2024 at 9:15 μμ

    […] κουμκουάτ, η οποία είναι βασισμένη στην καταπληκτική κρέμα λεμονιού που σας είχα δείξει […]

  • Leave a Reply