Το καλοκαίρι το έχω συνδέσει σε μεγάλο βαθμό με τα λεμόνια. Ίσως γιατί θεωρώ πως μια σπιτική λεμονάδα είναι το καλύτερο δροσιστικό για την ζέστη ή γιατί όλα τα λεμονάτα γλυκά τα απολαμβάνω περισσότερο το καλοκαίρι. Κοντά στα λεμόνια και τα αγαπημένα μου μυρωδάτα λάιμ. Έχετε δοκιμάσει τον χυμό λάιμ με καρύδα? Ίσως το καλύτερο ποτό για βράδυ καλοκαιριού, με ή χωρίς αλκοόλ. Ή, ακόμα, το χυμό λάιμ με κεράσια? Έτσι λοιπόν, μια κρέμα λεμονιού που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ελαφρύ λεμονάτο και γρήγορο γλυκάκι ήταν επιβεβλημένο για αυτό το καλοκαίρι.
Να μου πεις, τι να την κάνω την κρέμα λεμονιού? Πέρα από να την φας από το βαζάκι (ουπς, μου ξέφυγε…..!), το χρησιμοποιείς σε τάρτα λεμονιού, σε πάβλοβα, σε cheesecake, στην κλασική lemon pie. Μπορείς ακόμη να το ανακατέψεις με γιαούρτι και λίγα φρέσκα φρούτα ή γκρανόλα για το πρωινό σου ή ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή να γαρνίρεις τα pancakes σου. Ή απλά περιμένεις λίγες μέρες για να φτιάξεις ένα γρήγορο και πολύ απολαυστικό λεμονογλυκάκι που σκοπεύω να σας δείξω 😉
Η συνταγή που σας δίνω είναι του πενταλέπτου και δεν έχει καμία δυσκολία. Πρόσθεσα και μερικές κλωστούλες κρόκου Κοζάνης μέσα, όπως είχε κάνει και η Σοφία και βρήκα πολύ ωραία ιδέα. Σας προτείνω να βάλετε κι εσείς, μόνο καλό θα σας κάνει. Θα σας πρότεινα, επίσης, να φτιάξετε την κρέμα λεμονιού με λάδι καρύδας (πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ). Του δίνει πολύ ωραία υφή. Αν δεν μπορείτε να βρείτε λάδι καρύδας χρησιμοποιήστε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι σημαντικό να κρατήσετε την φωτιά μέτρια προς χαμηλή, διαφορετικά θα φτιάξετε μια λεμονάτη ομελέτα. Θέλει μόνο λίγα λεπτά υπομονή μέχρι να πήξει.
Κρέμα Λεμονιού
Ingredients
- 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/3 φλυτζάνι λάδι καρύδας *
- ½ φλυτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές μέλι
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη καρύδας**
- το ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/8 κουταλιού αλάτι
- 3-4 κλωστούλες κρόκου κοζάνης (προαιρετικό)
Instructions
Προσθέστε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύοντας συνεχώς, συνεχίστε να μαγειρεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει.
Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει τελείως.
Μεταφέρετε την κρέμα σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύστε τη στο ψυγείο.
Nutrition
-
44 Calories
-
3g Carbohydrates
-
27mg Cholesterol
-
3g Fat
-
1g Protein
-
2g Saturated fat
-
12mg Sodium
-
3g Sugar
Notes
*Ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
**Ή καστανή ζάχαρη
Διατροφική αξία ανά μερίδα (18g)
13 Comments
peps@pepiskitchen
15 Ιουνίου, 2016 at 2:08 πμΤι υπέροχες αέρινες φωτογραφίες!!!!!!!
Όσο για τη κρέμα λεμονιού… μόνο με κουταλάκι μπορώ να την φάω….δεν θα προλάβει να μπει σε γλυκό χαχα
…δεν χορταίνω να κοιτάω την πρώτη φωτογραφία!!!!
The Healthy Cook
15 Ιουνίου, 2016 at 10:54 μμχαχαχαχα!! άσε, πειρασμός 😉
ευχαριστώ πεπίτα!
neanikon
15 Ιουνίου, 2016 at 8:47 πμΠάρα πολύ ενδιαφέρουσα! Νομίζω θα την δοκιμάσω σύντομα γιατί την lemon curd την συμπαθώ πολύ 🙂
Οι φωτογραφίες όπως λέει και η Πέπη αέρινες! Δροσερές και χαρούμενες!
Μπράβο Εύη! Τέλεια ανάρτηση!
The Healthy Cook
15 Ιουνίου, 2016 at 10:55 μμευχαριστώ Άρη μου! χαίρομαι που σου αρέσει!
Ξανθή
15 Ιουνίου, 2016 at 9:16 πμΠολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή, αλλά εγώ πήγα στο χυμό με τα κεράσια που μου είχε ξεφύγει και πάω τώρα λαϊκή!!
Καλημέρα.
The Healthy Cook
15 Ιουνίου, 2016 at 10:55 μμχαχαχαχα! πως σου ξέφυγε αυτό? 😉
Athina
15 Ιουνίου, 2016 at 2:09 μμΠόσο λατρεύω την κρέμα λεμονιού!!! Τώρα πρέπει να δοκιμάσω τη δική σου!…
The Healthy Cook
15 Ιουνίου, 2016 at 10:56 μμ😉
sp00nstories
15 Ιουνίου, 2016 at 8:00 μμΠεθαίνω για λεμονόκρεμα!!!Τέλεια!!
The Healthy Cook
15 Ιουνίου, 2016 at 10:57 μμ😉
Sweet Applepie
19 Ιουνίου, 2016 at 11:41 πμΠολύ όμορφη και δροσιστική πρόταση για τα καλοκαιρινά γλυκά μας. Η καρύδα θα δίνει ιδιαίτερο, διακριτικό άρωμα. Υπέροχος συνδυασμός!
The Healthy Cook
21 Ιουνίου, 2016 at 12:33 πμευχαριστώ πολύ μικρή μου!
Κρέμα Κουμκουάτ - The Healthy Cook
4 Μαρτίου, 2024 at 9:15 μμ[…] κουμκουάτ, η οποία είναι βασισμένη στην καταπληκτική κρέμα λεμονιού που σας είχα δείξει […]