Αλήθεια σας λέω… αυτό το γλυκάκι το ερωτεύτηκα! Είναι γρήγορο, απλό, δροσιστικό, πεντανόστιμο και ελαφρύ. Προσωπικά δεν θέλω τίποτα περισσότερο για τα γλυκά του καλοκαιριού. Αυτό το τράιφλ με λεμόνι και γιαούρτι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο!
Φτιάξατε την κρέμα λεμονιού που σας έδειξα την περασμένη εβδομάδα? Αν ναι, τότε η παρασκευή του τράιφλ θα σας είναι παιχνιδάκι. Αν πάλι όχι, τότε θα χρειαστείτε ένα επιπλέον 10λεπτο για να την φτιάξετε. Τίποτα δηλαδή! 😉 Άλλωστε αυτή η ζέστη δεν είναι για πολύ μαγείρεμα, ούτε για «βαριά» γλυκά.
Για την μπισκοτένια βάση χρησιμοποίησα μια παραλλαγή της συνταγής για την βάση του τσιζκέικ με μύρτιλλα, την οποία δεν αλλάζω με καμία άλλη. Απλά πρόσθεσα λιγότερο βούτυρο (λάδι καρύδας αυτή την φορά, αλλά μπορείτε να την κάνετε με βούτυρο στην ίδια ποσότητα). Εφόσον το γλυκό μας σερβίρετε σε ποτήρι, δεν χρειάζεται η ίδια ποσότητα βουτύρου. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα digestive, ή να αγοράσετε έτοιμα. Έτοιμη μπορείτε να αγοράσετε και την κρέμα λεμονιού, αλλά να έχετε υπ’ όψη σας πως η διατροφική αξία του γλυκού δεν θα είναι η ίδια.
Τράιφλ με Λεμόνι και Γιαούρτι
Ingredients
- για την μπισκοτένια βάση:
- 4 μπισκότα digestive (1/2 φλυτζάνι)
- ½ φλυτζάνι (50 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές (25 γρ.) ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη ή στέβια)
- 4 κουταλιές λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
- ελάχιστο αλάτι
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- για την κρέμα λεμονιού:
- 1 φλυτζάνι (240 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 φλυτζάνι ( 260 γρ.) σπιτική κρέμα λεμονιού
- ½ φλυτζάνι (80 γρ.) στέβια, σε αναλογία 1:1 με ζάχαρη
- 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
- φρούτα της επιλογής σας, για την διακόσμηση
Instructions
1
για την μπισκοτένια βάση:
2
Βάλτε τα μπισκότα και την βρώμη στο κάδο του μούλτι και σπάστε τα μέχρι να θρυματιστούν.
3
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
4
για την λεμονάτη κρέμα:
5
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για ευκολία χρησιμοποιήστε μίξερ.
6
Χτυπήστε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
7
Για να σερβίρετε απλώστε 2 κουταλιές από το μείγμα μπισκότου στην βάση του κάθε ποτηριού, συνεχίστε με 2 κουταλιές λεμονάτη κρέμα, ξανά 2 κουταλιές μπισκότο και άλλες 2 κουταλιές κρέμα. Τέλος, γαρνίρετε με μια ροζέτα σαντιγί και φρούτα της επιλογής σας.
Nutrition
-
391
Calories
-
42g
Carbohydrates
-
35mg
Cholesterol
-
25g
Fat
-
3g
Fiber
-
4g
Protein
-
18g
Saturated fat
-
56mg
Sodium
-
25g
Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (153g)
Τράιφλ με Λεμόνι και Γιαούρτι
Ingredients
- για την μπισκοτένια βάση:
- 4 μπισκότα digestive (1/2 φλυτζάνι)
- ½ φλυτζάνι (50 γρ.) νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές (25 γρ.) ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη ή στέβια)
- 4 κουταλιές λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
- ελάχιστο αλάτι
- λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
- για την κρέμα λεμονιού:
- 1 φλυτζάνι (240 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 1 φλυτζάνι ( 260 γρ.) σπιτική κρέμα λεμονιού
- ½ φλυτζάνι (80 γρ.) στέβια, σε αναλογία 1:1 με ζάχαρη
- 125 ml φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
- φρούτα της επιλογής σας, για την διακόσμηση
Instructions
για την μπισκοτένια βάση:
Βάλτε τα μπισκότα και την βρώμη στο κάδο του μούλτι και σπάστε τα μέχρι να θρυματιστούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά.
για την λεμονάτη κρέμα:
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για ευκολία χρησιμοποιήστε μίξερ.
Χτυπήστε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Για να σερβίρετε απλώστε 2 κουταλιές από το μείγμα μπισκότου στην βάση του κάθε ποτηριού, συνεχίστε με 2 κουταλιές λεμονάτη κρέμα, ξανά 2 κουταλιές μπισκότο και άλλες 2 κουταλιές κρέμα. Τέλος, γαρνίρετε με μια ροζέτα σαντιγί και φρούτα της επιλογής σας.
Nutrition
-
391 Calories
-
42g Carbohydrates
-
35mg Cholesterol
-
25g Fat
-
3g Fiber
-
4g Protein
-
18g Saturated fat
-
56mg Sodium
-
25g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (153g)
Εύχομαι να το απολαύσετε!
21 Comments
Ξανθή
21 Ιουνίου, 2016 at 9:03 πμΚαλημέρα!! Δροσερό και εύκολο και το σημαντικότερο για μένα ότι φτιάχνεις όσο θέλεις μόνο.
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 3:41 μμακριβώς! μεγάλη υπόθεση!
sp00nstories
21 Ιουνίου, 2016 at 1:07 μμΑχ καταπληκτικό!!Το λεμόνι στα γλυκά είναι όνειρο κοριτσάκι μου!!Την καλημέρα μου!
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 3:41 μμείναι, έχεις απόλυτο δίκιο!
neanikon
21 Ιουνίου, 2016 at 9:56 μμΠω πω υπέρ τέλειο το lemon cheese cake !!! Ο,τι πρέπει για τις ζέστες!
και τι άρωμα θα έχει! Και όλα τα υλικά χειροποίητα 😉
Μπράβο Εύη!
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 3:42 μμευχαριστώ Άρη! 🙂
peps@pepiskitchen
21 Ιουνίου, 2016 at 11:28 μμΤι ωραίο και δροσερό γλυκάκι!!!
Πρέπει να το φτιάξω!!!
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 3:43 μμναι, θα σου αρέσει πολύ!
Marion
22 Ιουνίου, 2016 at 9:36 πμΑυτά τα γλυκά είναι τα πιο ωραία γι αυτή την εποχή.
Λεμονάτα & δροσερά.
Πολύ ωραίο Ευη!!
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 3:43 μμευχαριστώ Μάριον! είναι πράγματι!
Culinary Flavors
22 Ιουνίου, 2016 at 10:59 πμΤέλειο καλοκαιρινό γλυκό! Φιλιά πολλά!
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 3:43 μμφιλιάααα!
Beauty Follower
22 Ιουνίου, 2016 at 4:01 μμΠαρόμοια συνταγη μου εδωσε φιλη που κανει δίαιτα πριν λίγο καιρο και το εχω φτιαξει 3 φορες.
Πραγματι ειναι ευκολο κια τοσο δροσερο γλυκο, ιδανικο για το καλοκαιρακι!
The Healthy Cook
22 Ιουνίου, 2016 at 6:59 μμσ’ ευχαριστώ! 🙂
Ariadni St.
23 Ιουνίου, 2016 at 10:45 πμΕύη μου φαίνεται υπέροχο και δροσιστικό το γλυκάκι σου!
Καλή συνέχεια στη μέρα μας!
Φιλια 🙂
The Healthy Cook
3 Ιουλίου, 2016 at 4:54 μμευχαριστώ Αριάδνη!
dolmadaki
24 Ιουνίου, 2016 at 4:00 μμτελειο!! ακρως καλοκαιρινο ελαφρυ κ λεμονατο 😉
The Healthy Cook
3 Ιουλίου, 2016 at 4:55 μμναι, ναι!! 😉
Αγγελική | CooKika
28 Ιουνίου, 2016 at 10:00 πμΑυτό το γλυκάκι είναι ο ορισμός του καλοκαιρινού γλυκού! Έχω γκρανόλα, θα κάνω την παραλλαγή και θα σου πω! Φιλάκια!!
The Healthy Cook
3 Ιουλίου, 2016 at 4:58 μμα, ωραία ιδέα! 😉
Κρέμα Κουμκουάτ - The Healthy Cook
4 Μαρτίου, 2024 at 9:15 μμ[…] του λεμονιού, ή να φτιάξεις ένα ελαφρύ επιδόρπιο σαν αυτό εδώ. Με λίγα λόγια, μπορείς να την κάνεις χίλια δυο […]