Ξέρω πως πολλοί περιμένετε την συνταγή αυτή 🙂 Είναι που ταίριαξαν πολύ με την κέτσαπ, βλέπεις… Ήταν εκπληκτικός συνδυασμός! Ταίριαξαν και με κάτι ακόμα, αλλά αυτό δεν σας το αποκαλύπτω 😀 Θα το αφήσω για έκπληξη! “Τηγανιτές” πατάτες στον φούρνο λοιπόν, πικάντικες τόσο όσο, και όποιος αντέξει ας μην τις δοκιμάσει σήμερα κιόλας!
Εδώ και 1 χρόνο περίπου, παίρνω τις πιο νόστιμες πατάτες από έναν παραγωγό στην Ανάβυσσο. Δεν γνωρίζω ποικιλία (και εδώ που τα λέμε, απορώ πως δεν έχω ρωτήσει τόσον καιρό…) αλλά είναι οι ωραιότερες που έχω δοκιμάσει, όπως κι αν τις μαγειρέψεις.
Γι αυτή την συνταγή χρειάζεστε μικρές στο μέγεθος πατάτες και λίγο μακρουλές, τις οποίες θα τις πλύνετε πολύ καλά και θα τις αφήσετε με την φλούδα. Θα τις κόψετε στην μέση, και μετά πάλι στην μέση, ώστε να έχετε 8 κομμάτια από κάθε πατάτα.
Θα απολαύσετε πεντανόστιμες τραγανές πατάτες χωρίς ίχνος χοληστερόλης! Δείτε την διατροφική ανάλυση πιο κάτω. Υπολογίζεται πως κάθε πατάτα βγάζει 1 μερίδα. Μην πείτε πως δεν σας προειδοποίησα 😉
Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο
Ingredients
- 6 μικρές μακρόστενες πατάτες, κομμένες σε 8 κομμάτια
- 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
- ¼ κουταλάκι ξερό θυμάρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Instructions
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μέτριο ταψί.
2
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλυφθούν όλες.
3
Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αυτά τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες.
4
Απλώνουμε τις πατάτες σε μία σειρά πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Θέλουμε να έχουν πάρει χρώμα. Γυρίζουμε, προσεκτικά, τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσει η επιφάνειά τους.
Nutrition
-
157
Calories
-
31g
Carbohydrates
-
3g
Fat
-
3g
Fiber
-
4g
Protein
-
402mg
Sodium
-
1g
Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (175g)
Πικάντικες “Τηγανιτές” Πατάτες στον Φούρνο
Ingredients
- 6 μικρές μακρόστενες πατάτες, κομμένες σε 8 κομμάτια
- 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι ξερή ρίγανη
- ¼ κουταλάκι ξερό θυμάρι
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μέτριο ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και φροντίζουμε να καλυφθούν όλες.
Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με αυτά τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες.
Απλώνουμε τις πατάτες σε μία σειρά πάνω στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Θέλουμε να έχουν πάρει χρώμα. Γυρίζουμε, προσεκτικά, τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσει η επιφάνειά τους.
Nutrition
-
157 Calories
-
31g Carbohydrates
-
3g Fat
-
3g Fiber
-
4g Protein
-
402mg Sodium
-
1g Sugar
Notes
Διατροφική αξία ανά μερίδα (175g)
Καλή όρεξη!
Τελευταία ενημέρωση, 09/06/2019: Ανακάλυψα έναν τρόπο για ακόμα πιο τραγανές πατάτες, σαν τηγανιτές! Μουλιάζουμε τις πατάτες σε νερό, αφού τις κόψουμε, για περίπου 30 λεπτά. Μετά, τις στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Στην συνέχεια ακολουθούμε την συνταγή ως έχει. Καλή επιτυχία!
4 Comments
Ξανθή
11 Σεπτεμβρίου, 2017 at 10:22 πμΓια μάθε την ποικιλία, τα παιδιά στο Λονδίνο δεν τηγανίζουν ποτέ έτσι τις κάνουν.
Καλημέρα.
Ariadni St.
12 Σεπτεμβρίου, 2017 at 9:22 μμΤα μπαχαρικά απογείωσαν τις πατατουλες Ευη μου! Σουπερ
Σπιτική Κέτσαπ - The Healthy Cook
11 Σεπτεμβρίου, 2020 at 8:40 μμ[…] πατάτες με κέτσαπ είναι η αδυναμία σου, κοίτα εδώ πως θα τις χαρείς χωρίς τύψεις! […]
Υγιεινά Fish & Chips - The Healthy Cook
19 Σεπτεμβρίου, 2024 at 6:17 μμ[…] θυμάρι , ενώ οι πατάτες είναι η γνωστή συνταγή για πατάτες τηγανιτές στον φούρνο, μόνο που εδώ έβαλα και γλυκοπατάτα και έκοψα τις […]